Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Състезанието стартира в петък, 14 август, от 9 часа, в двора на училището

Турнир по баскетбол 3х3 стягат трима приятели в Ново село

Илиян Илиев, Ивайло Борисов и Мартин Богоров са инициатори на детския спортен празник на най-популярния в Ново село спорт- баскетбола

19
Подготвят турнир 3х3 в Ново село
Снимка: Ваня Минева


Тримата приятели- Илиян Илиев, Ивайло Борисов и Мартин Богоров,  всяко лято за удоволствие се събират вечер да поиграят баскетбол. Това лято обаче те решават, че могат да направят и повече- да споделят удоволствието да си под кошовете с оранжевата топка с децата на своето село. И макар всеки от тях през годината да има своите задължения и да се събират заедно само за броени дни през летните отпуски, успяват да създадат бърза и стройна организация.

Записванията за турнира вече вървят, площадката в двора на на училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Ново село е почистена, всяка вечер групи от малчугани от 7 до 14 години тренират с батковците.

Снимка"Искаме децата да се понаучат да играят баскетбол. Основният ни мотив е да засилим интереса им към спорта. Затова в петък- 14 август, ще проведем детски турнир по стрийтбаскет. А между мачовете на децата, ще сместим и един демонтративен, в който ще се включат баскетболисти, играли преди време за професионални клубове, които са новоселяни", обяснява Илиян Илиев.

"Всичко тръгна от една снимка на празното училищно игрище. Решихме да направим турнира, за да изведем децата навън, да ги мотивираме да оставят поне за малко компютри, таблети и телефони... Спортът е дисциплина и работа заедно. Самият турнир е финалът на едно баскетболно лято- ние заедно с децата почисвахме игрището, тренираме всяка вечер. Надяваме се всичко да бъде както трябва и турнирът да стане традиционен. Купихме купи и медали. Трофеите вече са гравирани и очакват своите притежатели", допълва Ивайло Борисов.

Подготвят турнир 3х3 в Ново село, Снимка: Ваня Минева"Играя баскетбол от 5 години. Вече съм се записал за турнира", казва Калоян, който всяко лято е в Ново село при баба и дядо.

"И аз вече се записах", бърза да се включи в разговора Александър.

"Нашият отбор е готов", хвалят ми се трима приятели, които ще се включат при 12-годишните.

"Всяка вечер сме тук, играем. Всички деца от Ново село са добре дошли", казват организаторите.

Двата коша са вече с нови мрежички, теренът е почистен, а линиите на игрището- освежени. Осигурени са минерална вода за състезателите и медицинско лице за деня на провеждане на турнира.

Стартът е на 14 август, от 9 часа, в двора на училище "Св. Св. Кирил и Методий" Ново село.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Борец от Враца е пети в Европа

Врачанският борец Димитър Георгиев се нареди на пето място в категория до 67 кг на европейското първенство за младежи и девойки до 23 г. Състезателят на СК „Ботев 93" стигна до схватка за бронзовия медал срещу противник от Грузия, но отстъпи по точки и остана извън призовата тройка. По пътя до мача за отличие Димитър Георгиев се справи успешно със..

публикувано на 23.05.24 в 16:27

Определиха съдиите за мача на "Бдин"

Антонио Антов от Кюстендил ще ръководи срещата от последния, 34-и, кръг на Втора лига между "Бдин" Видин  и "Спортист" Своге . За странични съдии са определени Стоян Стоянов , също от Кюстендил, и Николай Михайлов от Монтана.  Четвърти съдия - Иво Исаев от София. Работата на съдиите ще наблюдава Ивайло Лазаров от Плевен.  Мачът е в..

публикувано на 23.05.24 в 15:16

Нападател на "Монтана" пропуска мача с "Добруджа"

За нападателя Александър Аспарухов мачовете с "Монтана" този сезон приключиха. Атакуващият футболист е със спрени състезателни права за един мач за натрупани 5 жълти картона. Последният Аспарухов получи при домакинската загуба с 0:2 от "Септември" /София/. Така нападателят ще пропусне гостуването в петък на "Добруджа" /Добрич/, среща от..

публикувано на 22.05.24 в 11:13

"Ботев" завърши наравно при гостуването на "Етър"

Врачанският "Ботев" загуби важни точки в битката за оцеляване и ще трябва да очаква помощ от други, за да стигне до баража, след като завърши 1:1 при гостуването си на изпадналия от елита "Етър". „Болярите", които играят само за честта си, препънаха пореден тим от борещите се да не изпаднат след "Пирин" и "Хебър". Мачът на стадион „Ивайло" беше..

публикувано на 22.05.24 в 11:02

8 отбора ще се включат във футболен турнир за подрастващи таланти във Враца

Турнирът е част от тазгодишното издание на „Ботеви дни". Надпреварата ще се проведе на 24 и 25 май. Участващите отбори, които ще бъдат съставени от 9 и 10-годишни футболисти, са разпределени в две предварителни групи. В група „А" попаднаха домакините от "Ботев", ЦСКА, "Академик" и "Арес". В група „Б" пък ще играят: "Academy V&R", "Монтана",..

публикувано на 22.05.24 в 09:52

Още двама борци от Враца на европейското в Азербейджан

Още двама състезатели от Враца ще представят България на европейското първенство по борба. Надпреварата за младежи и девойки до 23 години ще се проведе в Азербайджан. За там потеглят борците на СК „Ботев 93" Христо Валентинов, който ще преследва добро класиране в кат. до 63 кг, и Димитър Георгиев – при 67-килограмовите. Отборът ще бъде воден от..

публикувано на 21.05.24 в 09:30

"Монтана" приключи с амбициите за бараж

"Монтана" падна с 0:2 у дома от "Септември" /София/ в среща от 33-ия предпоследен кръг на Втора лига. Така момчетата на треньора Петър Колев загубиха шансове за бараж. На стадион „Огоста" футболистите на Монтана създадоха доста положения, но гол не успяха да вкарат. Преди срещата кметът на Монтана Златко Живков връчи фланелка на капитана на монтанци..

публикувано на 21.05.24 в 09:05