Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова атракция радва видинчани в Крайдунавския парк

6
Снимка: Радио ВИДИН

Младежите от сдружение "Активно общество" пуснаха в крайдунавския парк на Видин нов атракцион. Това са самобалансиращи се скутери. Двуколесните уреди развиват до 10 километра в час, а едноколесните достигат до 20 км/ч. Желаещите да вдигнат адреналина си са много, коментира Людмил Иванов, който е и инструктор:

"Това са електрически скутери. Едните са едноколесни, а другите- двуколесни. Интересът е голям. Предимно млади хора се качват на тях, но има и възрастни. Момичета също се возят. Ние сме тук, за да ги научим. Бързо се учи. Има и предпазни средства. Скутерите са снабдени с GPS и можем да проследим къде се намират във всеки един момент."

Лио за втори път се качва на скутера и вече не изпитва никакъв страх:

"Лесно се научих да го карам. Не изпитвам страх и е много интересно. Карам двуколесния, но ще опитам и другия."

Желаещите да се качат на скутерите трябва да са над 14-годишна възраст. Носенето на предпазни средства е задължително, напомнят от "Активно общество".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Отново мездренски лекоатлет печели престижно състезание

В едно от най-популярните шосейни бягания в Северна Македония – "Охрид тръчат", възпитаникът на треньора Йоло Николов от СК ”Алет” Мездра Мирослав Спасов спечели дистанцията от 5 км с 18:11мин., като завърши с повече от минута пред Александър Арсов (Северна Македония) – 19:16 мин. и Риджат Шейпи (Северна Македония) – 19:32 мин.

публикувано на 05.06.24 в 15:13

Капитанът на "Монтана" напуска

Капитанът на " Монтана" Димитър Буров напуска стадион "Огоста". Левият бек най-вероятно ще подсили новака във Втора лига Фратрия /Варна/. Преди три години Буров пристигна в Монтана от Ботев /Враца/, като записа 102 мача с екипа на монтанци. През това време бранителят отбеляза 6 гола и направи 11 асистенции. През зимата Димитър Буров бе спряган на ново..

публикувано на 05.06.24 в 15:08

"Ботев" (Враца) получи глоба от 12 300 лева след баража

Успехът над "Марек" (Дупница) , който остави "Ботев" (Враца) в елита, ще излезе солен на ръководството на елитния тим. Дисциплинарната комисия наложи наказания на домакините на баража, а общата стойност на санкцията е рекордно висока и надхвърля 12 000 лева. Бурната радост след края на мача, довела до навлизането на публика на терена, е..

публикувано на 04.06.24 в 10:48

"Ботев" (Враца) и Христо Янев се разделиха

Само 4 дни, след като "Ботев" (Враца) се спаси от изпадане във Втора лига, старши-треньорът на елитния тим Христо Янев обяви раздялата си с клуба. Според официалното съобщение, двете страни са се разделили по взаимно съгласие. Информацията беше съобщена късно снощи и беше изненадваща на фона на взаимните клетви за вярност, които си..

публикувано на 04.06.24 в 10:43

"Ботев" (Враца) и Христо Янев обсъждат лятната селекция

Христо Янев ще се срещне през следващите дни с ръководството на "Ботев" (Враца) , за да води преговори за лятната селекция на тима. Наставникът, който успя да спаси врачани от сигурно изпадане, остава начело на клуба. Очаква се Янев да направи доста промени в състава, като акцентът ще е върху привличането на млади български футболисти. Наставникът се..

публикувано на 03.06.24 в 13:00

Никол Крумова взе бронз от Румъния

Състезателката на Спортен клуб "Ботев 93" Никол Крумова спечели бронзово отличие на силния международен турнир по борба в Румъния. Това беше най-предното класиране за врачани в надпреварата. При мъжете най-близо до медалите беше Димитър Георгиев, който загуби битката за бронза и остана 5-и в своята категория. Това е поредното силно участие на..

публикувано на 03.06.24 в 09:00

Ботев (Враца) отново се спаси на баража

Спасяването на Ботев /Враца/ и оставането в елита е достойно за описване. Не само защото това е поредният път, в който тимът от града под Околчица оцелява – ако трябва да сме точни – трети. През 2021 г. с 1:0 над Септември след дузпа-фантом, през 2022 г. с 3:2 над Етър и през 2024 г. с 5:3 след изпълнения на дузпи срещу Марек /в редовното време 1:1/...

публикувано на 02.06.24 в 16:47