Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 20 хиляди лева дадоха за зони за отдих в община Видин

Община Видин изплати средствата за 4 проекта, финансирани от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда по Национална кампания "За чиста околна среда – 2015 г." към Министерството на околната среда и водите. Общата стойност на договорите за безвъзмездна финансова помощ е 39 964,16 лв. с ДДС, а средствата, необходими за отпускане от общинския бюджет - 19 982,08 лв. Те се разпределят така за четирите проекта: "Кът за отдих" - в с. Иново (4 998,50 лв.); "Обособяване на зона за отдих" - в с. Каленик (4 994,00 лв); "Зелен и цветен детски кът" - в с. Капитановци (4 999,50 лв.); "Обичам природата - и аз участвам" - в гр. Дунавци (4 990,08 лв.).

Проектите предвиждат почистване, залесяване и затревяване на терените, предназначени за място за отдих; освежаване на съществуващи съоръжения, доставка и монтаж на детски и спортни съоръжения за игра на открито; поставяне на пейки, кошчета и компостери за максимално оползотворяване на биоразградимите отпадъци за осигуряване на екологично чист и висококачествен подобрител на почвата.

Обособяването и оформянето на зони за отдих се предвижда да стане факт до 30 ноември тази година, съобщават от общинската администрация.

Общият брой на подадените проекти по Националната кампания "За чиста околна среда - 2015 г." в община Видин са 29, от които 4 са одобрени за финансиране.
 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Намаляват продължително безработните във Врачанско

Броят на регистрираните продължително безработни лица за общините Враца и Криводол е намалял с 8 лица или 2,38% спрямо предходния месец, личи от справката на трудовата борса. За община Враца се наблюдава намаляване на броя с 9 лица, а за община Криводол той нараства с 1 лице.  Броят на продължително безработните младежи до 29 години е 15, които..

публикувано на 25.05.24 в 14:00

Згориград отбелязва празника си

Врачанското село Згориград ще отбележи своя празник днес с богата програма. Селото на гордите планинари ще посрещне фолклорни групи от Монтана, Враца, Костелево и с. Зверино, като изпълнения ще има и местната певческа група "Балканска китка". Празникът ще започне в 16.30 ч. с фокуси и забавления за децата, ще продължи с фолклорна програма, а..

публикувано на 25.05.24 в 13:30
Крайдунавският парк

Циркова работилница и театър в Крайдунавския парк на Видин

Циркова работилница ще се проведе днес във Видин. Тя е част от инициативата На базар сме! В парка! на платформата за събития Естетика. Работилницата ще радва както деца, така и родители, каза Белла Антова от организаторите: "Екипът на "Mini Art Fest" идва за първи път във Видин. Няма нищо опасно, въпреки че номерата на техните акробати..

публикувано на 25.05.24 в 09:44

Ученици ще рецитират Вазови стихове в Мездра

Детски конкурс рецитал на Вазови творби ще се проведе на 27 май в Мездра. Конкурсът се организира за четвърта поредна година и е част от 50-тите юбилейни празници на града .  Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови категории- от 1-ви до 4-ти, от 5-ти до 7-ми и от 8-ми до 12 клас, каза за Радио ВИДИН Светла Дамяновска , главен експерт..

публикувано на 25.05.24 в 09:00

Песни и танци ще огласят мездренското село Моравица

В  мездренското село Моравица днес ще проведат традиционния си събор. У частие в програмата ще вземат възпитаници от местното училище и детска градина, двата танцови състава на селото и деца от Мездра, каза  Маргаритка Ладова - секретар- библиотекар в народно читалище "Светлина-1926" в село Моравица, община Мездра: "Първо имаме освещение на..

публикувано на 25.05.24 в 08:00

С "Парад на буквите" отбелязаха 24 май във Враца

Във Враца отбелязаха тържествено 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.  Честването на 24 май започна с “Парад на буквите”, в който участие взеха отличени ученици, педагози, културни дейци и състезатели от спортни клубове. Трите знамена, представящи глаголицата, кирилицата и..

публикувано на 24.05.24 в 16:41

Във Видин отбелязаха тържествено Деня на светите братя Кирил и Методий

Видин отбеляза Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - 24 май, с празнично шествие и церемония по награждаване на изявени дейци на просветата и културата. Знанието, мъдростта, силата на просветата и словото са онези ценности, важни за нашето духовно извисяване, каза в словото си към..

публикувано на 24.05.24 в 15:09