Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безработните членове на СИК информират Бюрото по труда

Снимка: Радио ВИДИН

Безработните лица, които са назначени за членове на секционните избирателни комисии, трябва да декларират тази своя заетост пред Бюрото по труда. Срокът е 7-дневен, каза председателят на Общинската избирателна комисия в Ружинци Ваня Василева. Тя обясни, че членовете на секционните комисии на територията на община Ружинци трябва да направят това в дирекция "Бюро по труда" - Белоградчик.

"Членовете на секционните избирателни комисии за времето, необходимо за работата им в съответната комисия, се осигуряват като лица, упражняващи трудова дейност на изборна длъжност. Това трябва да се съобрази от съответните членове на СИК. В тази връзка тези безработни лица, които вече са назначени в секционни избирателни комисии, следва да спазят изискването на чл. 18, ал. 5 от Закона за насърчаване на заетостта и в 7-дневен срок да уведомят дирекция "Бюро по труда" за промяна в обстоятелствата, които те са декларирали", обясни Ваня Василева.

При неизпълнение на това задължение, регистрацията на членовете на секционните избирателни комисии ще бъде прекратена на основание Закона за насърчаване на заетостта.

На територията на община Ружинци са назначени 10 секционни избирателни комисии, в които ще работят 78 души.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 10 юни 2024 година

В изборите за Народно събрание във Видинско ГЕРБ - СДС е водеща с 27,87%, втора политическа сила е ДПС с 18%. Трети са ПП - ДБ с 12,51, след тях са "Възраждане" с 11,74%, БСП за България с 9,01 на сто подкрепа, ИТН с 5,59 и "Величие" с 3,56. В изборите за Европейски парламента след ГЕРБ-СДС и ДПС се нарежда "Възраждане", трети са ПП-ДБ, след тях се..

публикувано на 10.06.24 в 18:00

Редовно заседание на Общинския съвет ще се проведе във Видин

Общински съвет - Видин ще проведе редовно заседание на 17 юни, понеделник. Общо 29 са включените точки за разглеждане в проекта за дневния ред. Това стана ясно след днешното заседание на постоянните комисии към местния парламент. Председателят на Общинския съвет Светослав Славчев коментира за Радио ВИДИН по-важните акценти на предстоящото заседание:..

публикувано на 10.06.24 в 15:48

Продължава приемането на секционните протоколи в Монтана

Шест часа не могат да оправят  протоколите на секционна избирателна комисия  от град  Монтана , съобщиха от Районната избирателна комисия (РИК). По последни данни в 12-и район ГЕРБ – СДС води в изборите за национален и Европейски парламент. Опашка от чакащи за предаване на изборните книжа продължава да има в сградата на областна..

публикувано на 10.06.24 в 14:32

Приключи приемането на изборните книжа в Районната избирателна комисия във Видин

Документите на всичките 254 избирателни секции  бяха приети в  Спортната зала във  Видин . Около 90% от секционните протоколи са били сгрешени, обясни за Радио ВИДИН председателят на РИК  Даниел Боянов . "Както виждате, тече вече подреждане на книжа и материали, които следва да бъдат занесени на ЦИК съгласно указанията на ЦИК, след..

публикувано на 10.06.24 в 13:55

"Възраждане" са след ГЕРБ във Врачанско при 46.6% обработени протоколи

Коалицията ГЕРБ-СДС е първа политическа сила във Врачанско на изборите , проведени на 9 юни. „Възраждане“ е втора политическа сила, показват данните от 46.6% обработени протоколи от секционните избирателни комисии.  Партията на Костадин Костадинов е получила подкрепата на 13.83% от избирателите. Все пак резултатът им е двойно по-нисък от този..

публикувано на 10.06.24 в 11:54

Горящ камион затвори движението по участък от Е-79 в Монтанско, има обход

Цистерна се е обърнала и самозапалила на път Е-79 в района на монтанското село Винище, съобщиха от ОДМВР – Монтана. Шофьорът е откаран за преглед в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана. Инцидентът е станал в 10:44 часа. Тежкотоварният автомобил е превозвал два тона масло. На мястото на инцидента са изпратени четири противопожарни автомобила. Заради..

публикувано на 10.06.24 в 11:43

Мъж от село Манастирище е задържан за домашно насилие

Мъж на 28 години от врачанското село Манастирище е задържан заради проявено от него домашно насилие , съобщиха от Областната дирекция на МВР. С прокурорско постановление е в следствения арест във Враца за 72 часа. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 10.06.24 в 11:08