Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Узунов: "Хората са изиграни от изборния закон и ОИК Враца"

4
Снимка: Жоро Александров

Популярният фармацевт от Враца Иван Узунов обяви на пресконференция, свикана от него, че изборите за общински съветници в града под Околчица са били манипулирани, а хората "изиграни от избирателния закон и ОИК-Враца”. Поради тази причина "загубилият победител в тези избори", както Узунов се самоопредели, е подал жалба в Административния съд. Делото е насрочено за 9 ноември /от 14.30 часа/, като тъжители по него са още няколко представители на партии.

Иван Узунов подчерта, че не желае да влиза в новия Общински съвет, а е предприел действията си, защото е бил подкрепен от 700 души в подписката за кандидатурата му като независим съветник:

"Аз искам в името на тези хора, че избирателите са гласували за личността. През първия ден след гласуването имах 3.2% от общия брой, след което резултатът ми падна на 2.49%... Гласуването доказа, че хората гласуват за личности, а не за партии и не случайно имам по-висок резултат от партии, например "Атака" и АБВ... Искам да кажа едно голямо "благодаря" на тези хора, които гласуваха за мен. Два пъти повече благодаря на онези, които не гласуваха за мен, защото не останаха излъгани!"

СнимкаИван Узунов допълни, че веднага след вота е искал информация от Общинската избирателна комисия– каква е квотата за един мандат, колко гласа има за него, както и протоколите от 105-те секции, но не е получил нищо.

"Имах един застъпник, защото не можех да си позволя повече. Когато той брои бюлетините, заедно с оторизираните лица, имам 30 гласа. След това "магически" бюлетините ми се стопяват до 17. Как е станало това?

Не искам да се връщам в Общинския съвет, не искам да вземам мястото на колегите, но искам да докажа истината на тези хора, които гласуваха за мен! Защото, когато един човек има гласове за себе си, но няма застъпници и кой да ги контролира, те могат да попаднат някъде. Затова ми е мъчно за изиграните хора на тези избори."


Иван Узунов коментира избора на врачани:

"Искам лично да благодаря на колегите, с които работех в петия си мандат като общински съветник. Искам да благодаря на Николай Иванов, който работеше за Враца, който даде всичко от себе си за каузата Враца, независимо от обструкциите.

Това не значи, че игнорирам настоящия кмет. Мъчно ми е за него, защото като доказал се заместник-министър, се жертва неговото бъдеще като кмет на Враца. Едно е да си заместник-министър и друго е да си кмет, нали? И на второ място, с този избор се жертва бъдещето на Враца – кажете ми сега кой ще защитава културата… Дано работи и докаже, че аз не съм прав. Ще се радвам да не съм прав!

Лошото е, че независимостта, която беше новото на Враца, е тотално и партизански игнорирана… Попътен вятър на новите! Мъчно ми е, че най-кадърните хора, с които съм работел в Общинския съвет, бяха изхвърлени от преференциите. Затова питам кой ще се грижи за културата на Враца, кой ще е юридическия двигател в новия Общински съвет…, а на икономиката? Според мен преференциите бяха финансово обусловени и приятелско-личностно решени на тези местни избори."


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Снимката на 4 юли 2024 година

Затвореното  пътно платно  на видинския булевард "Панония" до Районната здравноосигурителна каса продължава да затруднява придвижването в града.  Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов директорът на ОДМВР-Видин старши комисар Петър Коцин е отличен с най-високата професионална награда "Почетен знак на МВР-І степен".  81..

публикувано на 04.07.24 в 18:00

В Камено поле търсят помощ за семейство, чийто дом изгоря

Във врачанското село Камено поле започнаха дарителска кампания в подкрепа на семейство възрастни хора и двете им внучета, чийто дом изгоря при пожар. Огънят е избухнал на 20 юни от късо съединение в стопанска постройка в двора им, каза кметът Цветелина Ботева . „Беше ми сигнализирано, че в края на селото възниква пожар. За лош късмет..

публикувано на 04.07.24 в 16:42

Школа по пеене обучава деца в село Ослен Криводол

Школа по пеене за деца се сформира към читалището в мездренското село Ослен Криводол .  Заниманията се водят от Невена Йончева - педагог, която свири и на различни инструменти. По време на първия урок учителят запозна децата с фолклорните области в България, със звученето на различни музикални инструменти, направи с тях упражнения за ритъм и..

публикувано на 04.07.24 в 15:41

Центърът за домашни грижи във Видин продължава дейността си

Продължава дейността на Центъра "Домашни грижи" във Видин , който предоставя интегрирани здравно-социални услуги. Открит е през 2020 година и е един от седемте в Северозапада, създадени като иновативен модел по проект на БЧК в партньорство с Министерството на здравеопазването, Министерството на труда и социалната политика и Норвежка асоциация на..

публикувано на 04.07.24 в 15:07

Две деца са обгазени при пожар в Монтана

Две деца са обгазени при пожар в жилищен блок в Монтана. Те са приеми в болница без опасност за живота. Огънят е пламнал около 9.30 часа днес в жк "Изгрев", блок 6. Той е тръгнал от апартамент на последния етаж. В последствие е обхванал и таванското помещение. В апартамента са били деца на 2 и 4 години. "Видях, че пуши покривът и след малко..

публикувано на 04.07.24 в 14:57

В Кула организират концерт, посветен на хумора

Днес, 4 юли, самодейците от Народно читалище "Просвета 1882"- град Кула ще представят празничен концерт, посветен на хумора, песните и танците.  Хумористичната програма е изпълнена с много музика, танци, песни, забавни скечове и хумористични авторски миниатюри. Тази година концертът ще се проведе под наслова "Кулски закачки".  В празничния концерт ще..

публикувано на 04.07.24 в 13:00

Възстановено е движението между Лом и Козлодуй

Възстановено е движението по път II-11 Лом – Козлодуй в района на Горни Цибър , съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". То беше ограничено заради катастрофа, като трафикът се пренасочваше по обходни маршрути.

публикувано на 04.07.24 в 12:40