Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръгна анкета за Спортист №1 на спортното училище "Св. Климент Охридски" във Враца

Номинираха 17 за анкетата на Спортното училище във Враца

Снимка: Жоро Александров



17 таланти от 4 вида спорт бяха номинирани в традиционната анкета за Спортист №1 на спортното училище "Св. Климент Охридски" във Враца.

Единственото училище с профил спорт в Северозападна България традиционно прави допитване сред спортните журналисти и деятелите в града под Околчица при излъчване на най-добрите представители на школото.

С най-много номинации е борбата, където 7 състезатели са предложени на гласуващите.

Пламен ПетковНай-сериозни за крайния успех обаче са шансовете на лекоатлета Пламен Петков, който изпраща изключително успешна година, в която спечели 4 държавни титли при юношите старша възраст- по две на дълъг и троен скок, съответно в зала и на открито, което го прави сигурен победител в допитването. Иначе атлетите в анкетната карта са петима, има двама представители от плувни спортове и трима от клуба по спортна стрелба.

Срокът за попълване на анкетните карти изтича в петък- на 13 ноември, а церемонията по обявяване на десятката на спортното училище за 2015 година вероятно ще бъде в дните преди Коледа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Баща и син от Враца мерят сили на държавния шампионат по борба

Баща и син от Враца ще мерят сили на държавния личен-отборен шампионат за мъже в класическия стил в пловдивската зала „Колодрума“ в четвъртък, 14 юни. Президентът на СК „Ботев 93“ Юлиян Георгиев е селекционер на националния ни отбор за юноши, а през есента стана втори на световното за ветерани. Той ще излезе при 97-килограмовите. А..

публикувано на 13.06.24 в 15:24

"Ботев" (Враца) с 8 домакинства и 7 гостувания тази есен

Общо 8 домакинства и 7 гостувания чакат врачанския "Ботев" през есента - това отреди тегленият жребий в Българския футболен съюз. Врачани започват кампанията с мач на своя стадион срещу съименника си от Пловдив. До декември тимът на Тодор Янчев приема последователно "Берое", "Септември", "ЦСКА 1948", "Локомотив" (Пловдив), "Лудогорец", "Спартак"..

публикувано на 13.06.24 в 15:17

"Дреновец" се отказа от Трета лига

След 5 сезона в Северозападната Трета лига, Футболен клуб "Дреновец" прекратява участието си в първенството. Това каза за Радио Видин кметът на община Ружинци Александър Александров: "Въпросът е по-скоро морален, отколкото сензационен. Няма проблеми с финансите, няма проблем с футболистите. Отборът е комплектован с млади и много добри момчета. Но..

публикувано на 13.06.24 в 08:23

"Монтана" започна подготовка с трима нови, петима напуснаха

С три нови попълнения стартира лятната си подготовка "Монтана". От изпадналия в третия ешелон "Черноморец" /Бургас/ монтанци взеха десният бек Борислав Вакадинов и вътрешният полузащитник Даниел Кабанелас. Калоян Митев е ляв бек и идва от "Академик" /Свищов/. На проби са 21-годишните полузащитници Николай Горанчев от дубъла на "Локомотив" /Пловдив/ и..

публикувано на 13.06.24 в 07:44

Започна селекцията на "Бдин" (Видин) за новия сезон

Футболният "Бдин" (Видин) започна със селекцията за завръщането си в Северозападната Трета лига. Новият старши треньор на отбора Анатоли Тонов е привлякъл защитника  Александър Георгиев и нападателя  Денис Николов . И двамата са бивши футболисти на "Бдин" и имат значителен опит във второто и третото ниво на българския футбол. Алекс Георгиев идва от..

публикувано на 12.06.24 в 14:56

Футболен клуб "Монтана" започва подготовка

Футболистите на "Монтана" започват подготовка от днес, 12 юни. Първата тренировка е насрочена за 18:00 часа на стадион "Огоста" . Тогава ще стане ясна програмата, по която ще се готви тимът на Петър Колев. Към момента единственото ново попълнение е Борислав Вакадинов. Защитникът идва от изпадналия от Втора лига тим на "Черноморец" (Бургас). Вакадинов..

публикувано на 12.06.24 в 13:50

"Бонония" Видин отново се нареди сред най-добрите на Държавния отборен шампионат по кану-каяк

Видинският клуб по гребни спортове "Бонония" се нареди сред най-добрите в България на Държавния отборен шампионат по кану-каяк , който се проведе в Русе. С призовите си класирания видинските гребци заслужиха общо 8 купи. Успешно мерим сили с най-добрите клубове в страната, които разполагат с много повече ресурси и по-добри условия за подготовка от нас,..

публикувано на 12.06.24 в 12:52