Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заклеха се кметовете и общинските съветници в Роман и Борован

Заседанието в Роман
Снимка: Областна администрация Враца

Първо заседание на Общински съвет - Роман свика Областният управител Малина Николова. Тържествена клетвена церемония се състоя в заседателната зала на Общинския съвет, където в присъствието на заместник областните управители Ирина Иванова и  Мирослав Комитски, членовете на Общинската избирателна комисия, граждани и гости официално в длъжност стъпиха избраните за общински съветници, кметът на Общината Валери Ролански и кметовете на кметства в община Роман, съобщават от областната администрация.
   
Областният управител Малина Николова поздрави новоконституирания Общински съвет - Роман и пожела на кметовете упоритост и успешен Мандат 2015 - 2019 г.:  
   
"Нека Вашето управление бъде онази съществена стъпка напред, която да превърне региона в място за пълноценен живот на хората и тяхното развитие. Вярвайте в добрите каузи и дайте всичко от себе си, за да ги реализирате"- пожела още Малина Николова.
   
На церемонията, заместник - кметът Вълчо Маринов връчи кметската огърлица на новоизбрания градоначалник Валери Ролански и му пожела много успехи и ползотворна работа.

Заседанието на  Общински съвет - Роман бе ръководено от Драган Капитански, а след тайно гласуване за председател беше избран Тихомир Вълчев.

Снимка: Областна администрация ВрацаКметът на Община Борован Десислава Тодорова пое втори пореден мандат. Тържественото заседание се проведе на площада пред читалище "Цани Иванов" в Борован. Заедно с кмета на Общината, клетва да спазват Конституцията и законите на страната дадоха 13-те общински съветници и кметовете на четирите кметства.

Десислава Тодорова благодари на своите съграждани за гласуваното доверие към нея, което води след себе си още повече отговорности. Тя изрази своята увереност, че двата органа на местното самоуправление - Общинската администрация и Общинския съвет ще работят в синхрон, водени единствено и само от интересите на гражданите на Община Борован.

Заседанието на Общинския съвет продължи да се ръководи от Славчо Драганински. Тайният вот на общинските съветници определи  за председател Иван Костовски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Конкурс търси екообщина

Тече конкурс "ЕкоОбщина - устойчив град и общество" . Той е инициатива на Посолството на Франция и Френския институт  в България и има за цел да открои добрите практики на местно ниво за устойчиво градско развитие, каза за Радио ВИДИН  Ася Добруджлиева , член на журито: "Конкурсът, разбира се, е създаден с цел, да насърчава българските общини..

публикувано на 07.10.24 в 11:00

Полицията задържа мъж за притежание на наркотици във Видин

36-годишен, криминално проявен видинчанин е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа за притежание на наркотици , съобщават от Областната дирекция на МВР във Видин. Криминалистите са открили в жилището на мъжа два вида дрога, две електронни везни, множество полиетиленови пликчета тип „спейсбек“ и ролка полиетилен за вакуумиране...

публикувано на 07.10.24 в 10:43

Общинско предприятие в Берковица обнови автопарка си

Автопаркът на Общинско предприятие „Комунални дейности“ в Берковица е обновен със специализиран автомобил за сметосъбиране и сметоизвозване и автовишка. Сметосъбирачната машина е марка Mercedez-Benz, тип Ротопреса, екологична норма Евро 6. Специализираният автомобил ще обслужва кофи и контейнерите тип „Бобър“ с обем 110 л. и 1100 л., като степента..

публикувано на 07.10.24 в 10:02

Повече от 300 души са подали документи за ТЕЛК във Враца

Повече от 300 души са се възползвали от възможността да подадат документи за освидетелстване и издаване на ТЕЛК , това съобщи областният управител на Враца - Николай Николов . Той отчете като положително отварянето на офис на регионалната картотека за медицинска експертиза, който се намира в сградата на РЗИ. Припомням, че след намесата на..

публикувано на 07.10.24 в 07:50

Полицията във Враца задържа шофьор с над 3 промила алкохол

Късно снощи в града под Околчица униформени спрели за проверка лек автомобил, управляван от 35-годишен местен жител. Шофьорът е бил тестван за употреба на алкохол. Дрегерът отчел 3.16 промила в издишания от него въздух. Това се равнява на повече от литър и половина погълнат концентрат. Служителите на реда съставили акт на нарушителя по Закона..

публикувано на 06.10.24 в 13:05

Във Винарово искат да изградят еко пътека

Да се направи еко пътека, която да свърже трите емблематични чешми край село Винарово, това предлага бившият кмет Гинко Петров, а идеята му се  подкрепя от селската общност :  "Тази наша идея не изисква много средства, за да се осъществи, изисква повече доброволен  труд от млади и стари. Еко пътеката ще тръгва от горната чешма и ще продължи до..

публикувано на 06.10.24 в 12:10

За рожден ден - подарък и прекопаване на градината

 Учениците, възпитаниците и приятелите  на известния треньор по лека атлетика Георги Митев от Мездра отдават своето уважение и почит към него като всяка година  го поздравяват за рождения му ден. Тази година също. Георги Митев е легенда в българската лека атлетика, доайен  на атлетиката в Мездра като треньор, основател на СК „Атлет” , има..

публикувано на 06.10.24 в 11:10