Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заедно за по-добро образование

Снимка: Йорданка Петрова

Синдикатът на българските учители връчи годишните награди за "Журналист на годината" и за "Най- добър социален партньор". Наградата "Журналист на годината" отиде при Радио ВИДИН- тя е за нашия главен продуцент Гергана Панова.

"Тази награда е особено ценна за целия екип на Радио ВИДИН. Тя е за всички нас, тъй като в подготовката и разработването на програмата на Радио ВИДИН участва целият творчески екип, като така се стремим да постигаме максимална обективност и разнообразие на гледните точки, както и да стъпваме на единните критерии за обществена значимост на отразяваните събития. Наградата е доказателство, че трудът ни е забелязан и оценен. Както нашите слушатели знаят, основен приоритет за Радио ВИДИН е точният тематичен подбор, в духа на логото ни "Близо до хората". Учителите са значима част от българското общество. Те са фактор, влияещ върху цялото ни общество. И ние смятаме, че е важно да има яснота в това, което правят и онова, което се случва с тях като професионалисти и хора. В този смисъл учителските синдикати са неизменна част от учителската гилдия, те трябва да са активни, да работят в полза на правата на учителите и да отстояват техните позиции, за да може учителите ни да работят в комфортна среда, да получават достойно заплащане и в крайна сметка да продължават да работят със сърце и дух. А ние ще продължаваме да следим какво се случва в сферата на образованието и да информираме нашите слушатели, защото освен повод за радост, за нас тази награда е и стимул  да продължаваме да работим в тази посока както досега- обективно и в полза на обществеността", каза Гергана Панова.

В категорията "Най- добър социален партньор- директор" призът отиде при директора на ОУ "Иван Вазов"- Видин Пролетка Цветкова.

"За наградата искам да благодаря на всички колеги, които работят в ОУ "Иван Вазов", защото за мен това е колективна награда. Имам прекрасни колеги и най- вече на тях искам да благодаря и да благодаря за признанието на синдиката. Защото за мен това е чест и отговорност, която ни задължава да вървим напред и нагоре. На колегите пожелавам една много топла и уютна семейна Коледа. Нека бъдат живи и здрави, все така креативни и да работят с желание в полза на българските деца", каза Пролетка Цветкова.

Наградите за "Най- добър социален партньор" и  "Журналист на годината" са за хората, които са положили усилия да направят нещата в системата на образованието по- добри, каза Евлогия Манджукова, председател на видинската организация на Синдиката на българските учители:

"На 35-ия Синдикален съвет продължи традицията от последните повече от 10 години за номинации в 4 категории на най- добрите представители в тези категории- по един директор, синдикалист, кмет и журналист. Това е признанието на Синдиката на българските учители към хората, които са положили максимум усилия през изтеклата година да направят нещата в системата на образованието една стъпчица по- добри."

"Всичко, което направи Синдикатът през 2015 година е свързано с повишаване качеството на учебно- възпитателния процес, устойчивост на образователната система, разработване като социални партньори на стандартите съгласно новия закон за училищното образование. Нека 2016 година бъде ползотворна за образованието", пожела на колегите си Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители.

Пламен Димитров, президент на КНСБ честити празниците:

"Хилядите синдикални лидери правите Синдиката да бъде това, което е, а именно най- големият отраслов синдикат в България. Бъдете винаги така борбени, желая много топлина, много обич във вашите семейства, да намерите време да компенсирате това, което сте загубили в половинките си, да се отдадете на приятели, деца, внуци."


Със златен медал и грамота бяха отличени 12 кметове от страната за "Най- добър социален партньор- кмет". Синдикатът на българските учители награди със златен медал и профсъюзите на учителите от Сърбия, Полша, Холандия и Москва, които бяха гости на тържествената церемония.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В "Музикална зона": "..., а някой кара колело"

  Световен ден на велосипеда е. Тъкмо повод да се върнем, поне мислено, към това любимо занимание- карането на колело. А ако колоезденето е ваша страст, може би знаете, че то отлично се съчетава със слушането на музика. Особено на песни, посветени на велосипеда.  Оказа се, че велосипедът- тази страст, удобство, спортно хоби- вдъхновява много групи и..

публикувано на 03.06.24 в 09:00

"Музикална зона" в деня на незрящите: Тъмни очила и песен

“Добротата е език, който глухият може да чуе и слепите могат да видят! ” / Марк Твен / На 13 ноември се отбелязва Международния ден на слепите хора и Световния ден на добротата. Двата дни неслучайно са на една дата, защото отношението към различните изразява съчувствие и човешка доброта. Слепите хора се нуждаят от подкрепата на зрящите, а зрящите добри..

публикувано на 13.11.23 в 09:00

Грети Къшева: Бих посъветвала всички момичета да се усмихват!

Преди месец във Видин се състоя конкурсът "Мис и Мистър Северозапад 2023" . Титлата "Мис Северозапад" спечели 19-годишната Грети Къшева от Бяла Слатина. Тя е първа подгласничка на местния конкурс в родния град и факта, че не го печели, я надъхва да се запише за участие в "Мис Северозапад". Грети признава, че никога не е била фен на конкурсите за..

публикувано на 06.10.23 в 15:00

Видинчани благодариха на шампионката Йоана Георгиева с крупно дарение

Най-добрата българска състезателка по кану-каяк в момента - видинчанката Йоана Георгиева, получи неочаквана награда за своите постижения. Група видинчани събраха и дариха на световната шампионка в знак на признателност 10 000 лева.  2023-а е най-успешната засега година за Йоана Георгиева. Тя спечели два медала - златен и сребърен, от Световното..

публикувано на 28.09.23 в 11:37

В „Музикална зона" слушаме Джордж Бейкър Селекшън

    Нещо много приятно ще ни се случи на 11 септември преди обед! На прозореца ни почуква един бял гълъб. И тази птица, символ на чистотата  на човешката душа, ни припомня една популярна песен от 70-те години на миналия век.   "Una paloma blanca" и групата "George Baker Selection"  ще ни донесат  много настроение в септемврийския предиобед...

публикувано на 11.09.23 в 09:00

В Международния ден на театъра слушаме Тодор Колев в "Музикална зона"

Ако не ти е писано да си актьор или музикант, не ти остава друго, освен да се радваш на дарените с тези таланти. Един от хората, който ги притежаваше и който не спира да ни възхищава, е човекът с "опасния чар"- Тодор Колев. И в театъра, и в киното, и от телевизионния екран, и с неговите песни, в които се казва всичко за нас и за живота ни. Той..

публикувано на 27.03.23 в 09:00

"Музикална зона": Песни с красиви женски имена

В женския месец  слушаме песни с красиви имена на жени. Такива са песните и в днешната „Музикална зона“- песни на различни езици, посветени на различни женски имена. Марина, Наталия, Ирена, Анжела, Моника- имаме ги всичките в нашия екип, остава и да разберем какви са техните носителки. Знаейки името на човек, можем да разберем неговия характер, скрити..

публикувано на 20.03.23 в 09:40