Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветомир Цветанов е "Номер 1" на Радио ВИДИН

На тържествена церемония в Първо студио на Българското национално радио бяха връчени годишните награди на БНР "Сирак Скитник" и призовете "Номер 1" на всяка от ефирните програми на националното радио. Така Българското национално радио отбелязва 81 години от своето създаване. Журналистът от Радио ВИДИН Цветомир Цветанов получи приза "Номер 1" на Радио ВИДИН. Отличието му бе връчено от Анюта Качева, член на Управителния съвет на БНР.

Видинският журналист бе сред номинираните за статуетка "Сирак Скитник" в категорията Радиожурналистика, която е индивидуална и за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на БНР.

Голямата награда бе присъдена на Оркестъра за народна музика на Българското национално радио с диригент Димитър Христов  за значим принос в развитието на радиото.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ремонтират улици в квартал "Бистрец" във Враца

Напредват ремонтът на улиците във врачанския квартал "Бистрец", съобщиха от общинската управа. Подготвени за асфалтиране са близо 10 улици в квартала. В следващите седмици ще бъдат обхванати и останалите пътни участъци.  От края на седмицата екипите на строителя започнаха полагането на асфалт по ул. "Радовене". Успоредно с асфалтирането на пътната..

публикувано на 28.09.24 в 17:28

В Димово празнуват 55 години от обявяването за град

Празник на града отбелязват днес в Димово. Селището във Видинско получава статута си на град преди 55 години, през 1969 година.   От 18 часа тази вечер е откриването на традиционния панаир в града.  Приветствено слово ще произнесе кметът на общината Светослав Славчев, след което ще има фолклорна програма.  От 19 часа концерт ще изнесе духов..

публикувано на 28.09.24 в 16:23

В Кула приеха отчета за изпълнението на бюджета

Общинският съвет в Кула прие отчета за изпълнението на бюджета на общината за 2023 г. Кметът Владимир Владимиров съобщи: "Приходите на общината са в размер на 12 300 000 лв. Реализира се превишаване на приходите малко над 3 000 000 милиона лв., които са разпределени в делегираните от държавата дейности. Разликата плюс е от 500 000 лв., а в..

публикувано на 28.09.24 в 15:18

Община Ружинци получи националната награда "Златен ключ"

Кметът на Община Ружинци Александър Александров бе отличен от Програма "Достъп до информация" (ПДИ) с наградата "Златен ключ". Традиционната годишна церемония е за принос в областта на свободата на информация. С връчването на наградите за 22-ри пореден път се отбелязва 28 септември - Международният ден на правото да знам. "Изключително се..

публикувано на 28.09.24 в 14:49

Кметът на Ружинци номиниран за наградата „Златен ключ“

Кметът на община Ружинци Александър Александров е номиниран за наградата „Златен ключ“ на Програма „Достъп до информация“. Номинацията е за "Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани".  Ежегодните награди се връчват по повод 28 септември – Международния ден на правото да знам. Номинираните се състезават в шест..

публикувано на 28.09.24 в 08:00

Общините Хайредин и Борован с най-висока безработица във Врачанско

Хората от общините Хайредин и Борован най-трудно си намират работа, показват данните на бюрото по труда за август. Всеки трети мъж или жена в първата община е без постоянни доходи, което прави нива на безработица от 34.77%. В Борован и околните села положението е малко по-добро, но официалната статистика отчита 27.87 на сто безработица. Един на всеки..

публикувано на 28.09.24 в 07:51

Безплатни кардиологични прегледи извършват в Мездра

По повод Международния ден на сърцето - 29 септември, който се отбелязва с различни инициативи по целия свят, днес и утре в Мездра ще има безплатни кардиологични прегледи. Пациентите ще бъдат преглеждани с ехографски апарат в поликлиниката в града. Осигурен е кабинет, който се намира до входа на Спешния център в здравното заведение.  Прегледите..

публикувано на 28.09.24 в 07:40