Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" /Враца/ е домакин на "Вихър" /Славяново/

Снимка: Жоро Александров

"Ботев" посреща "Вихър" /Славяново/ в неделя в третото си домакинство през пролетта от програмата на 21-ия кръг на северозападната "В" група. Мачът започва в 17.00 часа на стадион "Христо Ботев" във Враца, а зрителите ще плащат за вход по 2 лева.

Николай Малджански от Монтана получи наряд за главен съдия на срещата, край тъч-линиите ще му помагат неговите съграждани Даниел Цолов и Николай Михайлов. Резервен съдия е Ивайло Тодоров също от града под Огоста, а делегат – неговият съгражданин Николай Василев.

Двама в лагера на "Ботев" пропускат двубоя с "Вихър" заради контузии. Защитникът Любослав Петров и халфът Илиян Илиев още се възстановяват от получени травми и ще са извън групата за мача. Със сигурност участие в срещата няма да вземе и плеймейкърът на домакините Анатоли Тодоров, който беше наритан жестоко в Белене миналата неделя и напусна принудително терена още в 20-та мин., съобщи старши-треньорът на "Ботев" – Николай Тодоров-Кайзера.

Преди неделния мач врачани са лидер в трета дивизия с актив от 54 точки и голова разлика 70:10, докато гостите от Славяново имат 26 пункта и голово съотношение 25:27, което им отрежда 10-ото място във временното класиране.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ботев (Враца) отново се спаси на баража

Спасяването на Ботев /Враца/ и оставането в елита е достойно за описване. Не само защото това е поредният път, в който тимът от града под Околчица оцелява – ако трябва да сме точни – трети. През 2021 г. с 1:0 над Септември след дузпа-фантом, през 2022 г. с 3:2 над Етър и през 2024 г. с 5:3 след изпълнения на дузпи срещу Марек /в редовното време 1:1/...

публикувано на 02.06.24 в 16:47

Шампионски сезон за юношите на "Монтана"

Юношите старша възраст на Монтана станаха шампиони на зона „Велико Търново". Активът, който спечелиха, е 46 точки.  Момчетата на треньора Дилян Иванов записаха 15 победи, равен и две загуби. Те дойдоха в първата и последната среща за сезона "Така се стекоха обстоятелствата, че загубихме в първия и последния кръг срещу Свищов, имаме и един равен срещу..

публикувано на 02.06.24 в 15:00

"Локо" Мездра завърши на четвърто място

"Локомотив" Мездра спечели местното дерби с 2:1 над втория отбор на "Ботев" във Враца в срещата  от последния 30-и кръг на Северозападната Трета лига. Кристиян Димитров откри за "железничарите“ от фаул в средата на първото полувреме. Те обаче останаха в намален състав, защото Деян Иванов влезе в разправии със съдията и беше отстранен с червен картон..

публикувано на 02.06.24 в 09:22

Млади таланти от Враца спечелиха футболен турнир

Младите таланти на "Ботев" Враца спечелиха домакинския турнир по футбол, организиран от едноименния клуб и Община Враца в чест на 1 юни – Денят на детето.  Това беше вторият подобен турнир, организиран в града под Околчица в рамките на последните 2 седмици. Този път обаче домакините от "Ботев 2015" взеха реванш и триумфираха. Втори завършиха връстниците..

публикувано на 02.06.24 в 08:44

"Локомотив" /Мездра/ се изправя срещу "Ботев 2"/ Враца/

Днес от 18.00 часа "Локомотив" Мездра ще изиграе последната си среща от 30-ти кръг на Северозападната Трета лига.  Железничарите, които са 4-ти в класирането с актив от 51 точки и голова разлика 56:31 ще гостуват на "комшиите" от "Ботев 2" Враца, които са 12-ти с 22 точки и 35:51 гола. Срещата е решителна за запазване на 4-то място, тъй като..

публикувано на 01.06.24 в 14:05

Враца е домакин на турнир по автомоделизъм

Повече от 40 автомоделисти от 10 български града са заявили участието си в Национално ученическо състезание по автомоделен спорт. Надпреварата ще се проведе на 1 юни във Враца. Състезанието е организирано от Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата – София /НДД/ ,  Българска федерация по автомоделен спорт /БФАМС/, а домакин..

публикувано на 31.05.24 в 17:34

"Ботев" Враца остава в елита

Врачанският "Ботев" оцеля за още един сезон в родния футболен елит. Тимът на Христо Янев спечели с 5:3 след дузпи баража за последното свободно място в Първа лига догодина. В редовното време врачани завършиха 1:1 с "Марек" /Дупница/. В допълнителните 30 минути и двата тима не реализираха ново попадение. Преди почивката домакините изпуснаха куп..

публикувано на 31.05.24 в 08:18