Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пъстрина" излъга лидера "Вършец"

4
Снимка: Любо Андреев

Пъстрина 2012 /Монтана/ победи с 2:1 у дома лидера Вършец в дербито на 24-ия кръг на четвърта монтанска футболна дивизия. Вратаря Петко Петков – Перуци се превърна в герой, като спаси няколко чисти положения. След края на срещата гостите изразиха недоволство от съдиите. Близо 300 зрители изгледаха срещата на стадиона в село Николово.

Играчите на лидера Вършец влязоха по-уверено в мача. В 6-та минута Пламен Петров от няколко метра пробва рефлекса на Петков. Две по-късно и домакините можеха да вкарат, но ударът на Анатоли Тодоров – Маевата бе париран от вратаря Ивайло Тодоров. Тодоров обаче бе неубедителен в 11-та минута. Тогава Владимир Иванов от малък ъгъл от ляво прати топката в далечния ъгъл на Тодоров за 1:0. Вършец бързо възстанови равенството. В 14-та минута Георги Николов изведе по десния фланг Бойко Илиев. Последният центрира и Пламен Петров останал непокрит в наказателното поле на домакините се разписа за 1:1. Секунди след това Вършец можеше до поведе. Далечен удар на Бойко Илиев бе избит по гредата от Петко Петков. Стражът на Пъстрина показа класата си при ударите на Бойко Илиев и Мариян Николов, в последните две минути от първата част. В 55-та минута отново Перуци спаси домакините. С далечен дигонален пас Бойко Илиев намери Кристиян Илиев. Халфът остана сам срещу Петков, но вратаря на Пъстрина разпери ръце и парира ударът му. След центриране и меле Тодор Костов изрита топката в мрежата на Вършец преди това да стори вратаря Ивайло Тодоров за 2:1. Стражът на гостите обърна глезен и бе заменен от Мартин Мариянов. В 90-та минута Владимир Иванов можеше отново да вкара за Пъстрина, но Мариянов спаси ситуацията.

Пъстрина: Петко Петков, Денислав Петров, Христо Христов, Калин Якимов, Тодор Костов, Иван Иванов, Емил Евтимов, Димитър Пемперски, Анатоли Тодоров, Владимир Иванов, Филип Илиев /Георги Иванов, Емил Господинов, Ангел Ангелов, Мартин Благоев, Георги Захариев/

Вършец: Ивайло Тодоров, Иван Георгиев, Янчо Митев, Спас Маринов, Радослав Георгиев, Георги Николов, Мартин Николов, Бойко Илиев, Пламен Петров, Кристиян Илиев, Деян Петров /Мартин Мариянов, Любомир Серафимов/

Главен съдия Петър Милков, с помощници Владимир Вълов и Ивайло Валентинов. Делегат Станимир Стаев.

Вихър /Николово/ се доближи на една точка до лидера в четвърта монтанска футболна дивизия Вършец. Това стана възможно, след като вихърци биха с 3:1, като гост Златия /Вълчедръм/, а Вършец падна, като гост от Пъстрина 2012 /Монтана/. Срещите са от 24-ия кръг. В герой на мача на стадиона във Вълчедръм се превърна Денислав Езекиев. Езекиев вкара за Вихър от дузпа, която бе отсъдена за нарушение срещу него. Кристиян Методиев – Пато бе точен за гостите от Николово, след асистенция на Езекиев. С хубав прехвърлящ удар Денислав Езекиев се разписа отново във вратата на Златия. "Да се стяга Вършец". С тези думи Дени Езекиев се закани на лидера. В следващия кръг на 21 май Вихър е домакин на вършечани.

Вършец остава на първо място с 65 точки. Вторият Вихър /Николово/ вече е на една след тях. На трето място с 62 точки е Пъстрина /Монтана/. Така интригата за титлата се запазва до края на първенството.

Ето и всички резултати от 24-ия кръг: Пъстрина 2012 /Монтана/ - Вършец 2:1, Златия /Вълчедръм/ - Вихър /Николово/ 1:3, Смоляновци – Ком /Берковица/ 0:3 сл., Ленчо /Якимово/ - Бойчиновци 4:1, Вихър /Бързия/ - Кипровец /Чипровци/ 0:4, Шурданица /Георги Дамяново/ - Люта /Владимирово/ 6:0 сл., Левски /Лом/ - Септември /Лехчево/ 0:3 сл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Звездите на на мездренската лека атлетика ще бягат във Велико Търново

Велико Търново става център на българската атлетика от днес до 30 юни.  За поредна година старопрестолната българска столица Велико Търново ще приеме националните шампионати за мъже и жени, както и за момичета и момчета под 16 години.  Най-добрите бегачи в България от СК "Атлет" Мездра с треньор Йоло Николов също ще се състезават на националния..

публикувано на 28.06.24 в 12:12

Пороен дъжд провали контрола на "Ботев" Враца

Първата контрола от лятната кампания на врачанския "Ботев" бе провалена от пороен дъжд. Мачът трябваше да се изиграе вчера в Тетевен. Минути преди началото – 18 часа, обаче над планинския град се изля порой, а дъждът наводни терена, на който трябваше да играят "Ботев" и "Черно море". Поради лошите атмосферни условия съперниците решиха да не подлагат..

публикувано на 28.06.24 в 10:50

"Ботев" започва контролите срещу "Черно море"

Врачанският "Ботев" играе днес, 27 юни, първата проверка от лятната си подготовка . Противник на тима на Тодор Янчев е вицешампионът от последната кампания- "Черно море". Мачът с варненци ще се изиграе в Тетевен, където "моряците" са на подготовка.  В рачани са предвидили още 4 контроли до началото на шампионата в Първа лига.  Началото му е от 18:00..

публикувано на 27.06.24 в 10:05
Петьо Ценов, новият треньор в Академията на

"Ботев" привлече треньор

Петьо Ценов е новото попълнение при треньорите в Академията на "Ботев" Враца, съобщиха от елитния футболен клуб .  Петьо е завършил през 2022 бакалавър с профил ,"Треньор по футбол" в Националната спортна академия, както и магистър по ,"Физическо възпитание и спорт"  2024 г. Притежава UEFA ,"В" лиценз. От клуба пожелаха успех на Петьо Ценов в..

публикувано на 27.06.24 в 10:00

"Монтана" направи равен с румънци

Монтана завърши 1:1 с румънския елитен тим Политехника Яш. Контролата се игра в Банско, където от вчера монтанци са на лагер. В 3-та минута с точен удар под гредата на вратата на Васил Симеонов Политехника откри резултата. В 17-та Филип Ежике изравни след асистенция от дясно на Борислав Вакадинов. Удар на Стивън Кирилов мина покрай вратата на румънците...

публикувано на 27.06.24 в 08:13

"Монтана" с първа контрола в Банско

Футболистите на Монтана ще изиграят днес първа контролна среща от лагера си в Банско. Тимът от вчера е в курортното градче. От 17 часа Монтана излиза срещу елитния румънски тим Политехника Яш. Монтанци са лагер в Банско с група от 24 играчи. Двама карат пробен период. Това са Симон Фанта, крило от дубала на ЦСКА 1948 и Иван Томов, халф от школата на..

публикувано на 26.06.24 в 15:00

Врачанин е пети на Европейското по борба

Врачанинът Калоян Иванов загуби битката за бронзовия медал на Европейското първенство по класическа борба за кадети в сръбския град Нови Сад. Състезателят на СК "Ботев 93" отстъпи на представител на Украйна. Калоян се класира на 5-о място, което е голям успех за клуба по борба в града под Околчица. Преди схватката за отличието врачанският борец се..

публикувано на 26.06.24 в 12:02