Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два празника за децата на Враца в един ден

Снимка: ОБЩИНА ВРАЦА


Над 1000 деца ще участват в 11-тия общински спортен празник "Децата на Враца спортуват". Тази година в изявата ще се включат и футболистите от детско-юношеската школа на "Ботев" Враца. Поздрав към всички на празника ще поднесат представители на мажоретни състави и пенсионерски клубове от града. Събитието започва в 09:45 часа, каза зам. кметът Петя Долапчиева:

"Очакваме над 1000 деца да се включат в спортния празник. Различното е, че ще се включат младежите от „Ботев“ Враца, ще дойдат дамите от мажоретния състав и пенсионерските клубове."

По-късно през деня, от 17 часа, на две открити сцени, започва проявата "Децата на Враца празнуват". Възпитаниците на общо 16 детски заведения от общината ще покажат своя талант чрез песни и танци на сцените в парк "Дъбника“ и на площад "Македония", обясни Петя Долапчиева:

"На откритите сцени децата ще празнуват навечерието на 24 май. На сцената в парк "Дъбника" ще се включат 8 детски заведения. На сцената на площад "Македония" ще се изявят другите 8 детски заведения на община Враца."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Проф. д-р Божидар Попов е номиниран за званието "Почетен гражданин на Белоградчик"

Общинският съвет в Белоградчик проведе своето редовно заседание с дневен ред от 16 точки.  Съветниците приеха решение относно удостояване на граждани със звание "Почетен гражданин на град Белоградчик и Общината". Така бе гласувано проф. д-р Божидар Попов да е новият почетен гражданин. Той ще бъде официално удостоен със званието на празника на град..

публикувано на 26.06.24 в 08:45

Национално учение проверява плановете за защита в АЕЦ "Козлодуй"

На 26 и 27 юни ще се проведе национално пълномащабно учение „Защита 2024“, в рамките на което ще бъде проверена и оценена актуалността на плановете за защита в АЕЦ „Козлодуй“, съобщиха от МВР.  За целите на учението ще бъде сформиран Национален оперативен щаб и ще бъдат проиграни различни моменти от Външния авариен план на атомната ни централа...

публикувано на 26.06.24 в 08:30

Премиерът Главчев и министър Коритарова ще проверят необходимостта от затварянето на отсечката Ботевград-Мездра

Край Мездра премиерът Димитър Главчев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова ще проверят необходимостта от затварянето на отсечката от международния път Е79 до Ботевград и довършването на модернизацията ѝ.  Движението по трасето беше спряно в понеделник и предизвика поредица от протести в Монтанско. Там..

публикувано на 26.06.24 в 08:10

Протест срещу трафика на тирове през "Петрохан" блокира пътя край Бързия

Недоволство от пускането на тежкотоварния трафик през "Петрохан" вчера вечерта събра протестиращи изхода на прохода край село Бързия . Пренасочването на трафика е в сила от понеделник. На място за разговор с хората пристигна министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова . Протестиращите проведоха дълъг разговор с..

публикувано на 26.06.24 в 07:30

Снимката на 25 юни 2024 година

Българският ултрамаратонец и шампион по плуване в ледени и студени води  Цанко Цанков  ще опита да постави нов световен рекорд . В деня на съединението 6 септември ще плува без прекъсване 100 километра в река Дунав от Видин до Козлодуй.  Продължават консултациите на президента Румен Радев с парламентарните формации за съставянето на правителство..

публикувано на 25.06.24 в 18:00

Ансамбъл "Мездра" ще участва в международен фестивал

Фолклорен танцов ансамбъл “Мездра” ще вземе участие в Международния фестивал “Calusul Romanesc” в град Каракал, Румъния, от 27 юни до 1 юли. Проявата започва през 1969 г. в Слатина, а от 1978 г. се провежда всяка година през седмицата на Петдесетница в румънския град. Целта на събитието е да разясни произхода и тайните на ритуалния танц..

публикувано на 25.06.24 в 15:47

Микробиолог представи в Лом участието си в антарктическа експедиция

Снимки и филм от участието си в 31-вата Национална антарктическа експедиция представи в Лом микробиологът Снежана Русинова-Видева . Събитието се проведе в Народно читалище „Постоянство 1856” и събра приятели д-р Русинова, която е родена в Лом, и почитатели на науката. „Най-често българските експедиции, които са от 32 години, се провеждат..

публикувано на 25.06.24 в 15:35