Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" спечели дербито с "Академик"

4
Снимка: Радио ВИДИН

"Ботев" победи 2:1 "Академик" в последното си гостуване от първенството на северозападната "В" АФГ. Мачът беше от програмата на 29-ия кръг. "Ботев" започна по-мотивирано срещата и първото положение се откри пред Тодор Чаворски в 25-та мин. Нападателят изстреля истински снаряд от около 30 метра, но вратарят на домакините Владимиров спаси. В 30-та мин. обаче стражът на "студентите" капитулира, тъй като беше разстрелян от Милен Василев, който изпълни перфектно пряк свободен удар.

В 33-та мин. гостите можеха да удвоят преднината си, но Тодор Чаворски нацели напречната греда след пробив и центриране на Руслан Куанг. Отново десният бранител беше замесен в голова ситуация - това се случи в 40-та мин., когато Куанг подаде на Ивайло Цветанов, който технично се освободи от защитник, излезе сам срещу Владимиров и стреля, но топката се отби от дясната греда и се върна в полето.

Второто полувреме домакините опитаха да направят обрат, като увеличиха оборотите. Венци Иванов обаче успокои гостите с попадение в 60-та мин. за 0:2, когато опъна мрежата зад Владимиров с глава. Малко по-късно вратарят на врачани Иван Иванов отби коварен шут на "студентите" с атрактивна проява на голлинията. Стражът на врачани беше преодолян в 71-та мин. от Георги Колев, който наказа грешка в защитата на гостите. Голът ядоса гостите, които отново увеличиха оборотите, а последните минути преминаха пред вратата на Владимиров, който извади невероятен късмет заради пропуските на Любомир Младенов и Мартин Димитров. В добавените 3 минути Венци Иванов нацели за трети път напречната греда на вратата му.

В този мач Димитър Мутафов пусна следните футболисти за "Ботев": Иван Иванов, Руслан Куанг, Любомир Илиев, Деян Борисов, Емил Грозев, Илиян Илиев, Любослав Младенов, Ивайло Цветанов, Милен Василев, Венци Иванов и Тодор Чаворски /след почивката в игра влязоха Анатоли Тодоров, Мартин Димитров и Георги Павлов/.

Агитка от 50 души със зелени шалчета и фланелки подкрепи своите любимци в Свищов в последното гостуване на отбора за кампанията.

СнимкаСтарши-треньорът на врачaнския "Ботев" Димитър Мутафов отличи целия отбор след победата с 2:1 в Свищов срещу местния "Академик". Двубоят от програмата на 29-ия кръг на северозападната "В" АФГ беше последното гостуване за селекцията през настоящата кампания. В същото време 26-ата победа в шампионата затвърди врачани на второто място в класирането с актив от 78 точки и голова разлика 95:17. Първи е "Етър", който има един пункт повече и голово съотношение 96:16.

След мача в Свищов Мутафов заяви, че отборът му е изиграл "един добър мач. Владеехме инициативата и вкарахме два гола, изпуснахме доста положения. Отделно от това ударихме и три пъти гредите и в момент, в който водехме с 2:0, допуснахме лек гол и сами си вкарахме напрежение пред нашата врата. Вместо да спечелим с разлика, се наложи да доказваме кои сме", коментира наставникът на врачани, цитиран от пресцентъра на клуба. Мутафов отчете още: "Важна е победата. Доволен съм от целия отбор, защото всички момчета дадоха всичко от себе си за трите точки". Треньорът на "Ботев" благодари на запалянковците, които за пореден път пропътуваха доста километри, за да подкрепят любимците си при гостуване.

Добрата новина за врачани е, че след мача в Свищов няма нови травмирани играчи, тъй като за попълване на групата срещу "Академик" Мутафов повика двама голобради юноши от школата на "Ботев".

В последния кръг от първенството на "В" групата "Ботев" играе срещу "Павликени", а мачът е тази неделя и започва от 18 часа на стадион "Христо Ботев".

След седмица "Ботев" приема "Павликени" - съперникът, който без много зор отстъпи с 1:3 от "Етър" като домакин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Убедителен старт на сезона за школата на "Локо" Мездра

Победното начало на първенството за формациите от Детско-юношеската школа на "Локомотив" Мездра вдъхва увереност за пореден успешен сезон. Родените през 2012 година победиха "Чавдар" Бяла Слатина с 4:0. При много дъжд и студено време днес мачът "Дунав" Селановци - "Локомотив" Мездра, деца родени  2010 година, завърши при резултат 1:6, а преди..

публикувано на 29.09.24 в 16:02

Състезание по офроуд организират в Мърчево

Състезание по траялен офроуд ще се проведе следващата събота и неделя, 5 и 6 октомври, в монтанското село Мърчев о . Проявата се организира за първи път на това място. 30 пилоти от цялата страна, и екипаж от Гърция, са заявили участие. Състезанието е част от организацията за провеждане на европейско първенство по траялен офроуд в България през 2027..

публикувано на 29.09.24 в 15:47

"Монтана" се справи с "Несебър"

Футболистите на Монтана победиха с 2:0 Несебърв среща от 11-ия кръг на Втора лига. Головете на стадион „Огоста" паднаха през втората част дело наФилип Ежике и Димитър Буров от дузпа. Преди срещата с едноминутно мълчание бе почетен паметта на легендарния вратар на Септемврийска слава /Михайловград/ Цветан Тасев – Джани, който си отиде на 76 години. До..

публикувано на 29.09.24 в 15:39

Нанси и Никол от Видин пак са първи

Сестрите Нанси и Никол Николови отново спечелиха златни медали от силен турнир. Този път те покориха татамито в Бяла Слатина, където се качиха на най-горното стъпало на почетната стълбичка във второто издание на Международния турнир по джудо за деца от 8 до 14 години за Купата на кмета. Домакин на състезанието бе местният клуб "Чавдар - 2015"...

публикувано на 29.09.24 в 15:32

"Ботев" Враца привлече вратар от Бенин

Футболният Ботев представи като ново попълнение вратарят Сатурнин Алагбе. 30-годишният страж идва в града под Околчица като свободен агент, след като впечатли с изявите си за няколко френски отбора – Ниор, Дижон и Валансиен. В кариерата си във френската Лига 1 Сатурнин е изиграл 12 мача, като в три от тях е запазил вратата си без допуснат гол, както и..

публикувано на 29.09.24 в 15:20

"Бдин 77" триумфира във Варна

Видинският клуб по кану-каяк "Бдин 77" триумфира със спечелени 5 купи от тазгодишното издание на регатата купа "Черно море" във Варна. Състезанието бе на дистанция 5000 метра. С първи места, златни медали и купи в едноместния каяк се поздравиха Йоана Георгиева при жените, Веселин Вълчов - при мъжете и Кристият Георгиев при юношите. Ванеса Димитрова и..

публикувано на 29.09.24 в 15:04

"Бдин" взе дунавското дерби - победи "Академик" в Свищов

"Бдин" Видин победи "Академик" с 2:0 в Свищов в среща от петия кръг на Северозападната Трета лига. Бдинци спечелиха заслужено с перфектна тактическа игра. Треньорът Анатоли Тонов заложи на по-затворена игра, с бързи и опасни контраатаки. Радослав Захариев откри резултата отблизо в 8-ата минута след неразбирателство в защитата на "студентите". В 85-ата..

публикувано на 29.09.24 в 14:57