Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири докладни ще разгледа местният парламент в Берковица

Снимка: радио Видин

Четири докладни са включени за разглеждане в дневния ред на заседанието на Общинския съвет в Берковица. Първата докладна е за осигуряванe на средства за покриване на първоначалните допустими разходи във връзка с идеята за изграждане на компостиращи инсталации за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци. Ще бъде гласувано откриване на процедура за избор на Управител на "Общински пазар 99" ЕООД, гр. Берковица и сключване на анекс за продължаване срока на договора от 28.01.2011 г. до провеждане на конкурс, но за не повече от 6 месеца.

Съветниците трябва да решат и два въпроса с общинска собственост – да се наеме помещение за нуждите на кметство с. Бистрилица и да се предостави за безвъзмездно управление на общинско помещение на ЦРД гр.Берковица.

Провеждането на извънредното заседание се налага поради излизането на местния парламент в едномесечна ваканция. Следващата редовна сесия ще е в началото на септември и на нея ще се гласуват предложенията за почетен гражданин на Берковица – награда, която ще се връчи на празника на града – 8 септември.

Извънредното юлско заседание на ОбС-Берковица започва в 13 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Бели извор посреща фолклорния фестивал "Бели нощи"

Във врачанското село Бели извор се стягат за предното издание на фолклорния фестивал „Бели нощи".  Тазгодишното издание на събитието ще е между 11 и 13 юли.  Всички концерти ще са откритата сцена пред кметството, което е основният организатор на проявата.  Веселбата ще започва от 20 часа. На 11 юли за доброто настроение ще се погрижи Оркестър..

публикувано на 05.07.24 в 08:31

Археологическият комплекс в Мездра празнува рожден ден

Археологическият комплекс "Калето" в Мездра тържествено ще отбележи своята 11-годишнина днес.  В програмата са предвидени разнообразни артистични изненади , каза управителят на комплекса Павел Петров. "Калето" в Мездра става на 11 години и сме приготвили куп артистични изненади, поднесени по специален начин в подножието на 7000 години..

обновено на 05.07.24 в 08:23

Седмокласниците от Монтана с по-добри резултати на НВО-то

По-високи резултати на изпита по математика от миналата година са постигнали седмокласниците от област Монтана на националното външно оценяване. Резултатите по български език и литература се запазват. Седмокласниците в Монтанско са повиши резултатите си от миналата година по математика.  На външното оценяване са се явили 876 ученици, като са..

публикувано на 05.07.24 в 08:07

Новият областен управител на Монтана получи статуетката "Дон Кихот"

Статуетката "Дон Кихот" получи новият областен управител на Монтана. Калин Хайтов поема длъжността на губернатор, а негов нов заместник е Ивайло Сотиров Статуетката се препредава между областните управители на Монтана повече от 10 години.  Ивайло Антонов напуска поста губернатор и я връчи на досегашния си заместник Калин Хайтов, който бе назначен..

публикувано на 05.07.24 в 07:27

Снимката на 4 юли 2024 година

Затвореното  пътно платно  на видинския булевард "Панония" до Районната здравноосигурителна каса продължава да затруднява придвижването в града.  Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов директорът на ОДМВР-Видин старши комисар Петър Коцин е отличен с най-високата професионална награда "Почетен знак на МВР-І степен".  81..

публикувано на 04.07.24 в 18:00

В Камено поле търсят помощ за семейство, чийто дом изгоря

Във врачанското село Камено поле започнаха дарителска кампания в подкрепа на семейство възрастни хора и двете им внучета, чийто дом изгоря при пожар. Огънят е избухнал на 20 юни от късо съединение в стопанска постройка в двора им, каза кметът Цветелина Ботева . „Беше ми сигнализирано, че в края на селото възниква пожар. За лош късмет..

публикувано на 04.07.24 в 16:42

Школа по пеене обучава деца в село Ослен Криводол

Школа по пеене за деца се сформира към читалището в мездренското село Ослен Криводол .  Заниманията се водят от Невена Йончева - педагог, която свири и на различни инструменти. По време на първия урок учителят запозна децата с фолклорните области в България, със звученето на различни музикални инструменти, направи с тях упражнения за ритъм и..

публикувано на 04.07.24 в 15:41