Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" с равенство на старта на първенството

14
Снимка: Красимир Каменов

"Бдин" завърши наравно 1:1 с "Вихър" /Славяново/ на старта на първенството на Севепозападна футболна лига. След нулево равенство през първата част, домакините поведоха с гол на Александър Соколов в 49 минута. На два пъти и гредите помогнаха на гостите след удари на Соколов и Евелин Георгиев от пряк свободен удар. В края на мача вратарят на видинчани Станислав Димитров спаси удар на Иван Иванов, но в 88 минута остана безпомощен, след като Иванов проби през отбраната на "Бдин" и отбеляза за 1:1. Преди това гостите също нацелиха греда след удар на Траян Димитров.

"Малко съм разочарован от резултата", каза старши треньорът на "Бдин" Роберт Петров:

"Много трудно се играеше първото полувреме в това горещо време. Трудно се подаваше топката и нещата не се получаваха. На полувремето казах на момчетата, че трябва да вкараме гол и се получи. Заиграхме по-добре и имахме 3 стопроцентови положения и греди, но не успяхме. Гостите ги бях разучил и знаех как играят. Те играят заедно от две години, но грешка на централните ни защитници позволи да вкарат гол. Въпреки това, благодаря на моите футболисти и продължаваме да работиме. Няма да има нови имена в отбора защото финансовите възможности не позволяват други играчи. Ще работя с тези млади момчета и гледаме напред."


Треньорът на гостите Красимир Бислимов от своя страна пък съжаляваше, че грешка е довела до гол в тяхната врата:

"Първото полувреме за мен бе равностойно. И пак грешка в защита ни позволи на домакините да отбележат гол. Тази грешка често я правим. Успяхме да изравним, но можехме да си тръгнем и с трите точки, защото имахме и добри положения, и греда."

В следващия кръг на 21 август "Бдин" гостува на "Ювентус" /Малчика/.

Стдион "Георги Бенковски".

Зрители: 400

Бдин" /Видин/-"Вихър" /Славяново/ 1:1 /0:0/

Голмайстори: Александър Соколов 1:0 49 минута, Иван Иванов 1:1 88 минута.
 
"Бдин": Станислав Димитров, Мартин Димитров, Тони Цветков, Денис Николов, Евелин Георгиев, Людмил Иванов/79м. Мартин Михайлов/, Ивайло Иванов /К/, Александър Соколов, Ангел Каишев, Лъчезар Георгиев /72м. Янек Кирилов/п Александър Виолинов.

"Вихър": Светлин Линев /К/, Борислав Иванов, Галин Великов, Ивайло Иванов,Николай Иванов, Светослав Кръстев, Траян Димитров, Мариян Маринов /61м. Николай Денковски/, Евгени Систов /21м. Георги Георгиев/, Калоян Тодоров, Иван Иванов.

Жълти картони:

За "Бдин"-Ивайло Иванов, Евелин Георгиев и Янек Кирилов.

За "Вихър"-Георги Георгиев.

Главен съдия: Росен Гановски-Враца
Помощници: Стоян Стоянов и Емил Тодоров-Враца
4-ти съдия: Петър Иванов-Монтана
Дежурен делегат на БФС: Николай Василев-Монтана 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Съдия от професионалния футбол за мача на "Бдин" с "Локо"

Владимир Кирилов от Плевен, който ръководи мачове във Втора лига, е определен за главен съдия на дербито от 6-ия кръг на Северозападната Трета лига между "Бдин" Видин и "Локомотив" Мездра. Странични съдии ще бъдат Мартин Мачев, също от Плевен, и Венцислав Банчев от Ловеч. Четвърти съдия - Петър Иванов от Монтана, делегат на мача Бойчо Бойчев от Враца...

публикувано на 03.10.24 в 13:33

"Локомотив" (Мездра) завърши наравно в приятелска среща

2:2 е крайният резултат от изиграната приятелска среща в Тетевен между аматьорския национален отбор на България и третодивизионния "Локомотив" (Мездра) .  Селекцията на националите бе водена от Емил Велев, с помощници Валери Свиленов и Атанас Апостолов. Те поведоха с 2:0 до края на първото полувреме. Първия гол реализира Василийе Милованович,..

публикувано на 03.10.24 в 13:19

Враца ще е домакин на рали за ентусиасти

Предстои уикенд на високите скорости и адреналина, в който Враца ще бъде домакин на рали за ентусиасти, съобщиха от общинската управа. На 5-и и 6 октомври пътят за Леденика ще се превърне в трасе на високите скорости и адреналина. В спортната проява участие ще вземат над 80 любители. Второто издание на Rookies' Rally Sprint обещава да бъде още..

публикувано на 03.10.24 в 09:47

Тунгаров тренира на облекчен режим

Антон Тунгаров тренира на облекчен режим. Халфът на "Монтана" получи травма в глезена в последните минути при домакинската победа с 2:0 над "Несебър". След срещата наставникът Танчо Калпаков даде почивка на отбора. Лекарският щаб ще направи всичко, за да възстанови напълно Тунгаров за гостуването в понеделник на дубъла на "Лудогорец" /Разград/.

публикувано на 02.10.24 в 17:11

"Ботев" (Враца) ще гостува на "Хебър" в Пловдив

" Ботев" (Враца) ще гостува на "Хебър" в Пловдив, а не в Пазарджик, съобщиха от Спортно-техническата комисия на БФС.  "Хебър", подобно на врачани, извършва ремонт на тревното покритие на стадиона си. Това премести за дълъг период от време срещите, които обикновено се играят на стадион "Георги Бенковски" – на спортното съоръжение на "Локомотив" в..

публикувано на 01.10.24 в 12:09

Четири медала заслужи СК "Бъдин" от международен турнир

Състезателите на видинския спортен клуб "Бъдин" заслужиха четири отличия от второто издание на Международния турнир по джудо в Бяла Слатина за купата на кмета. Нанси Николова е шампионка в категория до 20 кг. Дари Тихомиров се пребори за златото при 50-килограмовите. Сребро заслужиха Ивайло Петков (до 34 кг.) и Сара Иванова в категория до 36 кг. На..

публикувано на 01.10.24 в 07:35

Файтър от Враца със злато от държавното първенство

Файтъри на врачанския Боен клуб „Сила" се представиха силно на държавното първенство по ММА за всички възрасти, което се проведе в Горна Оряховица.  Над 190 състезатели от цялата страна излязоха на ринга. Врачани участваха с двама състезатели. Йоана Валериева се окичи със златото, като по пътя до финала отстрани националката Петя Петрова от Стара..

публикувано на 01.10.24 в 07:29