Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изплува второ тяло на дете в Дунав

Снимка: Йорданка Петрова


Открито е тяло на момиче в река Дунав до Никопол, съобщиха от Граничната полиция в Русе. Сигналът за удавеното момиче е подаден от очевидец около 9 часа тази сутрин. Предположенията са, че то е от групата на нелегални мигранти, чиято лодка, потъна на 8 септември край остров Добрина, между селата Добри дол и Орсоя.

"Не е потвърдено, но отговаря по описание - като ръст, като приблизителна възраст, като цвят и дължина на коса и като цвят на дрехи. Разпознаване все още не е извършено. Това е процесуално действие, което ще се извърши от работещия по случая разследващ полицай. Нямаме други изчезнали деца, така че е най-вероятно да е от тази група, но пък е много далеч. Досега не сме имали чак такъв случай- на 160 км от мястото на удавяне да се появи тяло на удавено лице, но всичко е възможно", каза за Радио ВИДИН комисар Димитър Чорбаджиев- директор на Регионална Дирекция на ГПУ- Русе.

По информация на намерените на острова четирима бежанци, в реката са потънали общо шестима - двама млади мъже, две момчета и две момичета. На 11 септември край Лом бяха открити телата на мъж и момче, а вчера бе открит труп на мъж.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 27 септември 2024 година

„Празник на книгата“ събра млади писатели в Монтана. Инициативата е на Регионална библиотека „Гео Милев“, Съюза на младите писатели и общината. Това бе второто издание на „Празника на книгата“. Линията на бедност през следващата година ще бъде 638 лв., реши служебното правителство. Повишаването е със 112 лева, тоест с над 21% в сравнение с..

публикувано на 27.09.24 в 18:05

Млади писатели се събраха в Монтана

„Празник на книгата“ събра млади писатели в Монтана. Инициативата е на Регионална библиотека „Гео Милев“, Съюза на младите писатели и общината. Това бе второто издание на „Празника на книгата“. В „Празника на книгата“ в Монтана се включиха 20 млади писатели от цялата страна. В шатри, разположение на централния площад „Жеравица“, те представиха..

публикувано на 27.09.24 в 17:01

Обучение на социални работници се проведе във Видин

Обучение на тема "Методи за стимулиране на автономност и самостоятелност при деца и лица" се проведе във Видин . Насочено е към социални работници , каза  Маргарита Сариева от обучаващата организация   MRG Benefits. "Предвид това, че в социалните услуги хората идват понякога по-късно. Родителите понякога имат нужда от консултация..

публикувано на 27.09.24 в 16:28

В Монтана е издадена присъда за купуване на гласове на местния вот

Има осъден за купуване на гласове по време на миналите местни избори в област Монтана. За извънредния вот за парламент на 9 юни пък в Районна прокуратура са заведени 30 преписки. Няма осъдени. От полицията обявиха денонощен телефон за сигнали за предстоящите избори. По време на изборите за депутати за 50-ото Народно събрание в Районна прокуратура –..

публикувано на 27.09.24 в 15:41

АЕЦ "Козлодуй" организира Ден на отворени врати

На 5 октомври 2024 г. (събота) АЕЦ „Козлодуй” отваря врати за всички желаещи да се запознаят с работата на българската атомна електроцентрала, съобщават от там. По време на проявата посетителите ще могат да видят един от следните обекти – пети блок, шести блок или Пълномащабен симулатор – точно копие на командна зала на шести блок. Желаещите да..

публикувано на 27.09.24 в 15:02

Ученици посетиха Административния съд във Видин

Ден на отворени врати се състоя днес в Административен съд-Видин . Инициативата се проведе в рамките на Международния ден на правото да знам. Институцията беше посетена от ученици от Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин. Те получиха 10 казуса, по които трябваше да дискутират и да определят има ли извършено..

публикувано на 27.09.24 в 14:37

Тодор Деков представя изложба "Красива България" в Монтана

Художникът Тодор Деков ще подреди и зложба-живопис и скулптура „Красива България“ в Регионална библиотека „Гео Милев“ в Монтана . Тя ще включва 35 платна, вдъхновени от български селца и градчета, каза Надежда Огнянова , експерт " Връзки с обществеността" към културната институция: "Художникът, сценограф, карикатурист, плакатист и приятел..

публикувано на 27.09.24 в 14:00