Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кариана /Ерден/ лидер в Северозападната Трета лига

Снимка: Любо Андреев Архив

Момчетата на треньора Георги Владимиров победиха с 1:0 у дома "Литекс" /Ловеч/ в дербито на 9-ия кръг. Така карианци записаха осма победа от началото на сезона и вече имат актив от 25 точки.  

С голямо напрежение и по-здрави единоборства започна мача в Ерден. Главният арбитър Георги Давидов укроти страстите с жълти картони за играчите на "Кариана" Цветко Иванов и Евгени Игнатов-Бамзе. Домакините закономерно откриха резултата в 19-ата минута, след центриране от корнер на Йордан Тодоров-Паро, топката прехвърли отбраната на гостите, централният защитник на карианци Георги Георгиев се извиси над всички и с глава прати топката в обратния ъгъл на вратаря Вълков за 1:0. В 27-ата минута Вълков спаси далечен удар на Борис Петков.

В 52-рата минута капитанът на домакините Евгени Игнатов видя, че Вълков е излязъл извън наказателното поле и се опита да го прехвърли, но не намери опразнената врата. Домакините можеха да вкарат втори гол, но ударът на Деян Иванов от линията на наказателното поле докосна дясната странична греда на ловчанлии.

"Литекс" също погледна към вратата на карианци, когато удар на Искрен Писаров в 55-ата минута бе избит от вратаря Станев в корнер. След изпълнението му Грозев би, но Станев отново спаси. Напречната греда спаси гостите в 65-ата минута, когато след центриране от фаул на Борис Петков вратарят Вълков не прецени ситуацията. След последния съдийски сигнал публиката навлезе на терена, за да поздрави момчетата на треньора на "Кариана" Георги Владимиров.

"Литекс" е много добър отбор, също се бори за челно място, но ние показахме, че на нашия терен бяхме по-добрият и стойностен отбор. Имахме още 2-3 ситуации, с които можехме да си решим мача, но за наш късмет победихме с 1:0, това мисля, че е достатъчно", коментира Владимиров.

 Собственикът на "Кариана" Милан Йосифов остана доволен от успеха на "Литекс". Над 600 зрители изгледаха дербито на стадиона в Ерден. Сред тях бе кметът на Монтана Златко Живков и целия спортно-технически състав на Монтана. Кметът на Криводол Петър Данчев също бе сред публиката.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Златни медали за сестри от Видин в Сърбия

Сестрите от Видин Никол и Нанси Николови прибавиха още два златни медала към богатата си колекция. Те спечелиха титлите от Международен турнир по джудо в сръбския град Бор. Нанси стана първа в категория до 22 килограма. А каката Никол се пребори за златото в категория до 32 килограма. По пътя към най-горното спъпало на почетната стълбичка тя победи три..

публикувано на 06.10.24 в 15:13

Три медала за талантлива видинчанка от турнир в Хисаря

12-годишната видинчанка, състезателка на Спортен клуб по лека атлетика "Радуканови", Елеонора Ангелова завоюва пълен комплект медали от третото издание на лекоатлетическия турнир "Приключение" в Хисаря. Тя спечели титлата  в спринта на 200 метра с 29.99 сек. Заслужи  сребро на скок дължина с 4.27 метра и  бронз на щафета 100+200+300+400 м с отбора на..

публикувано на 06.10.24 в 15:01

Волейболен турнир събра отбори от две държави във Видин

Димитровденски волейболен турнир събра отбори от България и Сърбия във видинската спортна зала "Фестивална". Традиционното спортно събитие постави начало на проявите, включени в програмата на Община Видин за Димитровден. В турнира участваха момичета, родени 2010 и 2011 година. Организатори са Община Видин и волейболен клуб „Бдин-Вида“, а негови гости са..

публикувано на 06.10.24 в 14:56

"Кула-04" разгроми "Дуло" Видин

Отборът на ФК "Кула-04" победи тима на ФК "Дуло" Видин с 11:1 в среща от четвъртия кръг на Областна футболна група "Видин". „Мачът мина по протокол, убедителна победа. В момента сме на такъв етап, че се наслаждаваме на играта. Мога да кажа, че всичко ни се получава, четвърти кръг - четвърта поредна победа. Уважаваме противниците, играем, опитваме се да..

публикувано на 06.10.24 в 14:53

Трети медал за врачански борец в Скопие

Трети борец от Враца донесе медал от Балканското първенство в столицата на Република Северна Македония – Скопие. Владислав Иванов спечели бронзово отличие от престижната надпревара, нареждайки се трети в кат. до 41 кг при 15-годишните. Преди да се качи на стълбичката той премина през 5 изключително оспорвани срещи на тепиха. Припомням, че преди него в..

публикувано на 06.10.24 в 14:46

"Монтана" не успя срещу Целе

Баскетболистките на Монтана претърпяха загуба в първата си среща от новия сезон в Адриатическата лига. При гостуването си на Цинкарна Целе монтачанки отстъпиха с 51:75 / 11:22, 17:19, 6:19, 17:15/ точки. Домакинките направиха много силен старт и успешна трета четвърт, с което отказаха съперника си от България. Монтанчанки спечелиха последната част. На..

публикувано на 06.10.24 в 14:43

14 медала за врачански атлети от Балканиадата за ветерани

Силно представяне на Балканиадата за ветерани записаха бивши спортисти от Враца. Организаторите направиха реверанс в регламента и в надпреварата се пуснаха атлети още 12 държави извън полуострова, като САЩ, Бразилия,  Норвегия, Полша, Унгария, Исландия, Италия и др., което превърна конкуренцията като за световно първенство. В надпреварата, която се..

публикувано на 06.10.24 в 14:36