Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинските лекоатлети се завърнаха с бронз и отлични резултати от Добрич

2
Снимка: bgathletic.com

Приключи Държавното първенство по лека атлетика в зала в Добрич. Спортен клуб "Бдин Атлетик" се представи отлично, въпреки че участва с ограничен състав и без необходимия за подобно състезание щаб. Видинските момчета и момичета завоюваха бронзов медал, още едно трето място бе отнето от съдиите и записаха много добри лични резултати.

"Доволен съм, въпреки че можеше и по-добре. Децата са изключителни, радва ме, че имаме потенциал на следващите състезания да се представим още по-добре. Клубът ни участва със седем състезатели. Даниел Илиев, Огнян Габровски и Денис Славейков участваха във възрастова група момчета до 16 години, две момичета- Кристен Радуканова и Кристин Валентинова, Адалберт Бонев- юноши старша възраст и Любослав Еленков в младшата възраст. В първия ден при по-малките на 60 метра при много голяма конкуренция Огнян Габровски се класира на четвърто място- малко не му достигна да вземе медал. Огнян Габровски участва на дълъг скок също в много голяма конкуренция, но спечели бронзов медал с постижение 5.46 метра, като последният му скок бе около 6 метра, което щеше да му донесе златен медал, но направи фаул. С този опит обаче показа, че има голям потенциал и лятото ще се бори за шампионската титла в тази дисциплина. Даниел Илиев участва в тласкането на гюле, но заради пропуск в заявките се включи извън класирането и остана с пети резултат. На бягането на 200 метра двете момичета се представиха отлично. Кристен стана шеста в класирането. Това е много добро постижение, защото в последния месец ние въобще не можехме да се готвим на тази дисциплина за скорост и издържливост, защото залата е много студена.", каза за Радио ВИДИН старши треньорът на "Бдин Атлетик" Николай Найденов.

Един спортменски жест ще се започни от тазгодишното състезание в Добрич и в него е замесен и видински състезател. Спринтьорът от Академик-София Мартин Живков подари бронзовия си медал на Любослав Еленков, който пресече финалната линия на 400 м на шампионата за младша възраст преди Живков, но излизане от коридора доведе до дисквалифицирането му.

"На 400 метра Любослав Еленков направи изключително състезание. На финала бяга изключително силно, лошото е, че се падна в най-неудобния коридор- четвърти, успя да се класира трети, но някой от съдиите е видял пристъпване на линията и бе дисквалифициран. Тук се прояви една много човешка постъпка на момчета, което остана четвърто, но взе бронзовия медал. Дойде при Любослав след награждаването и му връчи медала, като каза, че не го заслужава. Това е много рядък жест, тези момчета могат да станат само добри приятели и да се борят в бъдеще честно. На 800 метра Любослав остана четвърти, явно умората си каза думата. При юношите старша възраст в бягането на 60 метра при изключителна конкуренция Адалберт Бонев успя да се класира за финал с второ време, но не можа да се възстанови и остана на шесто място във финала. Имаме още добри състезатели, които не успяха да участват в Добрич- лошото време последния месец и студът в залата попречиха да се подготвят достатъчно добре. Надявам се в следващите състезания да покажем още по-добри резултати.", обясни Николай Найденов.

На 25 и 26 февруари видинските атлети ще участват в Националния шампионат по хвърляния. Следващите състезания са през март, а през юни е Националният шампионат на открито в София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Видинчанка заслужи най-много титли от Националния шампионат по лека атлетика

Видинчанката Кристен Радуканова спечели четири златни медала от Националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени във Велико Търново.  На стадион „Ивайло“ Кристен спечели титлата в спринта на 100 метра с личен рекорд 11.55 секунди. Тя бе без конкуренция и на 200 м с време 23.74 сек. Заедно със своите съотборнички от СК "Атлетик" София Радуканова..

публикувано на 01.07.24 в 16:14

Успешен форум за атлетите от Мездра

Поредно успешно представяне записаха атлетите от Мездра. В бягането на 800 метра в Търново Мартин Иванов запази титлата си с 1:50.10, Димитър  Панделиев бе втори с 1:50.53 срещу 1:50.65 на Мартин Балабанов от Атлет Мездра. В бягането на 5000 м за жени Милица Мирчева (Атлет – Мездра) стана убедителна шампионка в горещото време с 16:37.09 мин,..

публикувано на 01.07.24 в 16:06

Ботев (Враца) стартира подготовка в Етрополе

Футболистите на врачанския Ботев направиха първа тренировка в Етрополе.  Старши-треньорът Тодор Янчев заведе възпитаниците си на тренировъчен лагер в планинския град. Врачани усилено ще се подготвят в Етрополе с двуразови тренировки всеки ден до 6 юли. От спортно-техническото ръководство обещаха да се мобилизират и обединят силата, стратегията и духа..

публикувано на 01.07.24 в 15:52

Малките футболисти от Мездра загубиха финал на турнир в Пловдив

Малките футболисти от ДЮШ на Локомотив (Мездра), родени през 2014 година и водени от треньора Владимир Найденов, завършиха участието си на детския футболен турнир за Купа "Филипополис" с участие на финала. Добра игра, споходена от висока ефективност, доведе до три категорични победи в груповата фаза, постигнати срещу отборите на  Футболна академия Велд..

публикувано на 01.07.24 в 14:46

"Ботев" се раздели с един от символите си

Вратарят Красимир Костов се разделя с футболния Ботев по взаимно съгласие, съобщиха от елитния клуб.  Краси, който защитаваше мрежата на врачани в продължение на 6 години, остави сериозна следа. С общо 165 мача в Първа лига и 2 за Купата на България, той винаги е демонстрирал професионализъм и отдаденост. През изминалата кампания обаче формата на..

публикувано на 01.07.24 в 14:35

Три медала за видинските атлети от Националния шампионат

Три медала заслужиха състезателите на видинския клуб "Радуканови" от Националния шампионат за момчета и момичета под 16 години, който се проведе във Велико Търново.  Васил Антонов, който преди броени дни стана републикански шампион на 200 м и 400 м при юношите под 18 години, при по-малките стана първи в спринта на 100 м. В сериите видинският..

публикувано на 30.06.24 в 17:22

Девет отбора участват в Адриатическата лига, "Монтана" е сред тях

Девет отбора ще участват в Адриатическата лига по баскетбол при жените през новия сезон. Монтана отново ще играе, като след година прекъсване се завръща Берое /Стара Загора/. В сезон 2024/2025 ще участват три отбора от Хърватска - Рагуса /Дубровник/, Трешневка /Загреб/ и Загреб. По един представите ще имат Сърбия - Партизан /Белград/, Босна и Херцеговина..

публикувано на 30.06.24 в 16:59