Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детско- юношеските школи на „Бдин“ и „Левски“ ще си сътрудничат

Снимка: Радио Видин

Днес на стадион „Бенковски“ във Видин беше подписан договор за сътрудничество между ФК „Бдин-1923“ Видин и „Левски“, база стадион „Раковски“. Договорът беше подписан от Павел Петров, председател на Управителния съвет на „Бдин“ и Станислав Ангелов- Пелето, директор на детско-юношеската школа на стадион "Раковски". Гранда на българския футбол ще помага в работата на треньорите на видинския отбор и ще ги подпомага с треньори, контролни мачове и кампове. На подписването присъства кметът на Видин Огнян Ценков, който пожела ползотворно сътрудничество:

„Искам да изразя своето задоволство от подписването на днешното споразумение и да ви уверя, че в лицето на Община Видин имате един съмишленик и партньор и ние винаги ще се отзоваваме, когато е необходимо и ще помагаме. Защото това е обществено полезна кауза. С развитието на спорта ние предлагаме условия за физическото израстване на нашите деца и младежи, а на тези, които имат своите заложби – да се развиват като професионални футболисти“ – заяви Ценков. Той допълни, че чрез спорта подрастващите и младежите формират у себе си самодисциплина, упоритост и воля за победа.

Директорът на школата на "Левски" Станислав Ангелов коментира отговорността от подписването на договора с думите:

„Много благодаря и много се радвам, но в същото време знам каква отговорност е това. Все пак и д името си, и с клуба, който представляваме ние трябва да сме много отдадени, да се стараем тези неща и очаквания да ги покрием. Знам какво ни очаква много работа, много труд, но гарантирам от моя страна, че ще направим всичко по силите си да помогнем да се възвърне името и традицията на видинския футбол.“

Павел Петров  увери всички, че "Бдин" ще се възроди:

„Ще вложим всичките си сили, старания, да развиваме и да възродим видинския футбол. Г-н Ангелов днес разгледа базата и снимките в музея ни и много имена му направиха впечатление с това, че много от тях са негови приятели, с които е играл. Надявам се благодарение на това сътрудничество да има нови такива имена, както за Видин, така и за нашата страна, да имаме бъдещи национали, както сме имали винаги. Това е една голяма мотивация за видинските деца."

На полувремето на контролната среща между "Бдин" и "Дунав" /Прахово/, която се състоя след подписването на договора,Станислав Ангелов се срещна с децата от школата на "Бдин". На срещататой им разясни в какво ще се състои сътрудничеството и отговори на техни въпроси. Ангелов бе посрещнат от фен клуба на "Левски" във Видин- "Ултрас Видин".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Локомотив" (Мездра) посреща "Локомотив 1927" (Дряново)

"Локомотив" (Мездра) посреща в събота, 28 септември, от 17:00 часа съименниците си от Дряново в среща от 5-ти кръг на Северозападната Трета лига. Момчетата на Николай Нинов, които нелепо загубиха в Търново, са 4-ти във временното класиране с актив от 7 точки и голова разлика 10:4.  Гостите от "Локомотив 1927" (Дряново) са на последната позиция..

публикувано на 27.09.24 в 14:51

"Ботев" (Враца) приема "Лудогорец" в Разград

Мачът между отборите на "Ботев" (Враца) и "Лудогорец" в неделя, 29 септември,  ще се играе в Разград , а не във Враца. Това реши спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз за срещата, която е от програмата на 11-ия кръг на Първа футболна лига. Като причина за решението се изтъква ремонтът на стадион "Христо Ботев" във Враца,..

публикувано на 27.09.24 в 13:24

Продължава ремонтът на картинг пистата във Враца

Удължиха със седмица срокът, за пускането на картинг пистата във Враца, съобщиха от дружеството, което я стопанисва. От там допълниха, че времето за преасфалтиране на спортното съоръжение е удължен по независещи от тях причини. Първоначално картинг пистата беше затворена до 27 септември, но времето за пускането й се премести за 5 октомври.  За..

публикувано на 27.09.24 в 07:50

"Монтана" гостува в Свищов за купата на България

"Монтана" ще спори с третодивизионния "Академик" /Свищов/ в турнира за купата на България по футбол, това отреди тегления жребий. Двубоят от втория предварителен кръг ще се проведе от 13 октомври, когато ще има пауза за мачовете на националните отбори. Победителят от двойката ще приеме "Славия" на 1/16 финала. Мачовете от този етап ще се изиграят в..

публикувано на 25.09.24 в 12:22

"Ботев" е пред дилема къде да посрещне "Лудогорец"

"Ботев" (Враца) търси решение за това къде да посрещне "Лудогорец" в следващото си домакинство. Шампионите гостуват по програма на 29 септември от 21:15 часа, а срещата е от програмата на 11-ия кръг. Заради проблемите с тревното покритие, стадион „Христо Ботев“ във Враца със сигурност няма да посрещне двубоя с разградчани. Пред..

публикувано на 24.09.24 в 14:00

"Локомотив" (Мездра) загуби от "Етър" в Търново

Вторият отбор на " Етър " (Велико Търново) победи неочаквано у дома "Локомотив" (Мездра) с 2:1 и вече има актив от 3 точки. Срещата бе последна  от четвъртия кръг на Северозападната Трета лига.  Момчетата на Николай Нинов  стартираха убедително в двубоя и Сергей Георгиев материализира предимството им с попадение с глава след центриране на..

публикувано на 24.09.24 в 13:12

Крумовград не остави шанс на Ботев (Враца)

Крумовград разби Ботев (Враца) в домакински мач от 9-ия кръг на Първа футболна лига.  "Синьо-жълтите" надвиха врачани с 3:0 на футболен комплекс "Никола Щерев - Старика" в Пловдив. Срещата започна по-добре за отбора домакин. В 33-ата минута това даде резултат, когато Рафаел Фуртадо засече центриране на Серкан Юсеин - 1:0. 2 минути след началото..

публикувано на 24.09.24 в 08:32