Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видин е домакин на три старта от рали шампионата

Тази година Видин ще бъде домакин на три старта от Държавния календар на федерацията по автомобилни спортове- ралиспринт "Вида" и два кръга от раликроса. Първият кръг от шампионата по раликрос ще се състои на 22 и 23 април на пистата на бившето летище край село Иново.

"Сезонът започва. Ние сме домакини на първия кръг от раликроса. Организацията върви на ниво, подготвяме трасето. Вече са подадени над 15 заявки, крайният срок е 17 април. Тази година шампионатът ще протече в седем кръга. Последният кръг ще е отново във Видин- на 21 и 22 октомври по случай празника на града. Тогава трасето ще бъде променено. Има голям интерес и от публика, и от пилоти. Искам да благодаря на Община Видин за подкрепата, която ни оказа при организацията и че отделя немалко средства, както и на генералния спонсор ТИП ООД и всички, които ни помогнаха- Мони Транс, Класик 2000, Колев Транспорт, Интеркарс, Бистро Крис Ван. Нашето трасе отговаря на всички изисквания, можем да кандидатстваме и за кръг от европейския шампионат, стига да намерим спомоществователи. СнимкаИмаме намерение да участваме и в четирите кръга на шампионата по ралиспринт. Ще бъдем домакини на 1 и 2 юли, когато ще се състои ралиспринт "Вида". Амбициите ни са шампионски титли.", каза в предаването Клуб Спорт председателят на Автомобилен спортен клуб "Жико Моторспорт" Иван Иванов.

"Всяка изминала година ставаме все по-добри. Имаме амбициите за шампионската титла в ралиспринта. Миналата година малко не ни достигна.", обясни навигаторът Румен Иванов.

Навигатор на ветерана в автомобилните спортове Ани Ванков е младият, но много талантлив пилот Александър Стойков:

Снимка"Аз съм един от първите в България, които изкараха състезателен лиценз преди да са навършили 18 години. Карах на планинското в Орешец, след това спечелих трето място на Тайм Атак във Видин. От 2014 година съм навигатор на Ани Ванков."

"Сега състезанията се провеждат по малко по-опростен и икономичен вариант, което не съответства на възможностите на по-старите пилоти- предпочитаме да караме по-дълги състезания. Целта ми в ралиспринта е да предам моя опит на навигатора, който показва добри възможности.", добави Ани Ванков.


Програма на  I-ви кръг от Националния Шампионат по Раликрос Видин:

Събота 22.04.2017 г.

09:30 ч. - 11:30 ч.    Административна проверка на документите    
09:30 ч. - 12:45 ч.    Технически преглед    
09:45 ч. - 12:00 ч.    Медицински преглед    
13:00 ч.    Първо заседание на Спортните комисари    
13:30 ч.    Брифинг с Участниците    
14:00 ч.    Начало на Свободната и Официална тренировки    
16:00 ч.    Старт на 1-ви Квалификационен манш   

Неделя 23.04.2017 г.

09:30 ч.    Тържествено откриване на състезанието    
10:00 ч.    Старт на 2-ри Квалификационен манш    
11:30 ч.    Старт на 3-ти Квалификационен манш    
12:00 ч.    Второ заседание на Спортните комисари    
12:30 ч.    Старт на Полуфинали и Финали    
15:00 ч.    Трето заседание на Спортните комисари    
15:45 ч.    Награждаване и закриване на състезанието   

Повече за АСК "Жико моторспорт", предизвикателствата пред автомобилния спорт, програмата на държавните шампионати по ралиспринт и раликрос- в прикачения звуков файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Мила Родино" звуча в Северна Македония в чест на видинчанка

Българският химн огласи спортната зала в Битоля, Република Северна Македония, в чест на видинчанката Никол Николова. Талантливата състезателка на СК "Борба, самбо, джудо" Видин прибави балканска титла към богатата си колекция от медали и купи. Никол триумфира в Балканското първенство по джудо за деца до 13 години. По пътя към златния медал тя победи..

публикувано на 29.06.24 в 20:38

Звездите на на мездренската лека атлетика ще бягат във Велико Търново

Велико Търново става център на българската атлетика от днес до 30 юни.  За поредна година старопрестолната българска столица Велико Търново ще приеме националните шампионати за мъже и жени, както и за момичета и момчета под 16 години.  Най-добрите бегачи в България от СК "Атлет" Мездра с треньор Йоло Николов също ще се състезават на националния..

публикувано на 28.06.24 в 12:12

Пороен дъжд провали контрола на "Ботев" Враца

Първата контрола от лятната кампания на врачанския "Ботев" бе провалена от пороен дъжд. Мачът трябваше да се изиграе вчера в Тетевен. Минути преди началото – 18 часа, обаче над планинския град се изля порой, а дъждът наводни терена, на който трябваше да играят "Ботев" и "Черно море". Поради лошите атмосферни условия съперниците решиха да не подлагат..

публикувано на 28.06.24 в 10:50

"Ботев" започва контролите срещу "Черно море"

Врачанският "Ботев" играе днес, 27 юни, първата проверка от лятната си подготовка . Противник на тима на Тодор Янчев е вицешампионът от последната кампания- "Черно море". Мачът с варненци ще се изиграе в Тетевен, където "моряците" са на подготовка.  В рачани са предвидили още 4 контроли до началото на шампионата в Първа лига.  Началото му е от 18:00..

публикувано на 27.06.24 в 10:05
Петьо Ценов, новият треньор в Академията на

"Ботев" привлече треньор

Петьо Ценов е новото попълнение при треньорите в Академията на "Ботев" Враца, съобщиха от елитния футболен клуб .  Петьо е завършил през 2022 бакалавър с профил ,"Треньор по футбол" в Националната спортна академия, както и магистър по ,"Физическо възпитание и спорт"  2024 г. Притежава UEFA ,"В" лиценз. От клуба пожелаха успех на Петьо Ценов в..

публикувано на 27.06.24 в 10:00

"Монтана" направи равен с румънци

Монтана завърши 1:1 с румънския елитен тим Политехника Яш. Контролата се игра в Банско, където от вчера монтанци са на лагер. В 3-та минута с точен удар под гредата на вратата на Васил Симеонов Политехника откри резултата. В 17-та Филип Ежике изравни след асистенция от дясно на Борислав Вакадинов. Удар на Стивън Кирилов мина покрай вратата на румънците...

публикувано на 27.06.24 в 08:13

"Монтана" с първа контрола в Банско

Футболистите на Монтана ще изиграят днес първа контролна среща от лагера си в Банско. Тимът от вчера е в курортното градче. От 17 часа Монтана излиза срещу елитния румънски тим Политехника Яш. Монтанци са лагер в Банско с група от 24 играчи. Двама карат пробен период. Това са Симон Фанта, крило от дубала на ЦСКА 1948 и Иван Томов, халф от школата на..

публикувано на 26.06.24 в 15:00