Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Километрична опашка се образува на Дунав мост 2

| обновено на 18.04.17 в 15:11
Снимка: Радио ВИДИН

4-километрова опашка от чакащи ТИР-ове на граничния пункт Дунав мост 2 при Видин се образува в първия работен ден след великденските празници. Според шофьори причината е в четирите почивни дни в цяла Европа и засиления трафик през пътното съоръжение:
"Това го очаквахме, че ще стане. Цяла Европа не е работила. Техният Великден, католическият и нашия сега са заедно. Всички от Турция, които карат стоки, са чакали сега да паднат забраните, да стане работно, за да тръгнат."
Трафикът постепенно се нормализира, обясни тази сутрин изпълнителният директор на дружеството, което стопанисва съоръжението, Любомир Низамов:  
"Всички са се струпали да пътуват днес. Иначе всички каси работят. Опашката намалява, вече няма да има, но от вчера е така, вече 24 часа. Трябва да погледна колко са автомобилите, но сигурно са рекордно преминали оттук. До вчера е било почивен ден в цяла Европа, не са се движили товарни автомобили и сега са се събрали всички автомобили и са решили да пътуват по едно и също време. Няма как да не се образуват опашки, но автомобилите се обработват много бързо, на по една минута минава един автомобил. Всички екипи на граничните работят, така че повече от четири трасета, колкото са открили, няма как да открият, за товарни автомобили."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В село Връв отбелязват Деня на река Дунав

Деня на река Дунав ще отбележат в село Връв, община Брегово.  Освен традиционното почистване на брега на реката тази година са предвидени състезание по риболов, рисунки на асфалт, приготвяне на рибена чорба, каза разказа Десислава Джегова - председател на НЧ "Съзнание 1927" - село Връв.  "Тази година решихме да има и по- весела част, в..

публикувано на 29.06.24 в 16:50

Доброволците от Лом без такси за технически и административни услуги

Общинският съвет в Лом прие предложението на кмета Цветан Петров за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на общината. Промяната е във връзка с Наредбата за реда за създаване и организиране на дейността на доброволните формирования за предотвратяване или овладяване на..

публикувано на 29.06.24 в 16:37

Видин отбелязва Международния ден на река Дунав

Видин отбелязва 29 юни- Международният ден на река Дунав с фестивал Art Festival "The River“ от 28 юни до 1 юли. На днешния ден – 29 юни, се навършват и 30 години от приемането на конвенцията за опазването на реката. По този повод Община Видин и организаторите на фестивала от Event Masters, подариха на най-малките кукленото представление "Патиланско..

публикувано на 29.06.24 в 16:21

Общинските съветници в Кула разгледаха на заседание 6 точки

Общинските съветници в Кула се събраха на поредното си редовно заседание. Сред по-важните точки, които разгледаха бе предложение, внесено от кмета на общината Владимир Владимиров, относно приемане Програма за намаляване риска от бедствия на Община Кула за периода 2021-2025 година. "Всяка една община, включително Община Кула има такава програма,..

публикувано на 29.06.24 в 16:05

Илияна Йотова: "Малко е да се каже, че Белоградчик е красив град"

Белоградчик отбелязва празника на града на Петровден. Програмата започна с тържествен водосвет. Вече 118 години Белоградчик отбелязва Петровден като свой празник, каза в приветствието си кметът на община Белоградчик Боян Минков: "118 години жителите и гостите на града се събират на "Панаирището", за да отпразнуват този ден. Не може да не..

публикувано на 29.06.24 в 15:29

"Забавно лято" във Вършец за децата

Центърът за подкрепа на личностното развитие в град Вършец с подкрепата на Община Вършец организира забавно лятно училище. То ще стартира от 8 юли и ще продължи до 23 август 2024 година.  Заниманията са целодневни за деца от 6 до 10 години, през делничните дни от седмицата, от 9:00 часа до 17:00 часа.  За да запишете детето си, е необходимо да..

публикувано на 29.06.24 в 14:20

Книга за народните лечители представиха в мездренското село Зверино

Доц. д-р Йорданка Манкова- етнограф и фолклорист, един от най - добрите изследователи на Врачански регион, представи книгата си "Цер и лек да намериш" в НЧ "Факел-1926" в село Зверино, община Мездра. Книгата е посветена на народните лечители и призванието им да служат в името на човешкото здраве, като писателката е обхванала Врачанския регион, а..

публикувано на 29.06.24 в 12:03