Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" Враца спечели турнира по прогрaма “Децата и футболът” в Монтана

6
Снимка: Любо Андреев

"Ботев" Враца спечели турнира  за деца родени през 2005/2006 година в Монтана. Двудневната надпревара се проведе на изкуствения терен в комплекс “Огоста”, по програма “Децата и футболът”. Организацията е на Асоциация на българските футболисти, Футболния съюз в Монтана и Общината. Турнирът премина под патронажа на кмета на града Златко Живков. Осем отбора от Монтанско и Врачанско спориха за първото място.

На второ и трето място останаха "Монтана 1" и ДФК "Прециз" Монтана. Следващите места заеха "Монтана 2", "Вършец", "Ком" Берковица, "Златия" Вълчедръм и "Ленчо" Якимово.

Организаторите връчиха и индивидуални награди.

"Най-добър вратар" е Любомир Василев от "Ботев", "Най-добър защитник" -  Цветослав Арсенов "Прециз", "Най-добър полузащитник" – Захари Николов от "Монтана 2, "Най-добър нападател" – Пламен Джелепски - "Прециз", "Голмайстор на турнира" стана– Емил Николаев от "Ботев", "Най-техничен футболист" – Петър Атанасов "Монтана1", като  "Най-полезен футболист" бе отличен – Кристиян Грозданов  "Монтана1", "Най-добър футболист" е Иван Данчев от "Ботев", а треньорът му Янислав Яков взе приза  "Най-добър специалист". За съществен принос в организацията на турнира награда получи бившият голмайстор на "Септемврийска слава" Михайловград - Боян Гергов.

Наградите бяха връчени от кмета на Монтана Златко Живков, председателя на ОС на БФС в Монтана Ангел Стоянов, президента на Монтана Румен Панайотов, генералния секретар на АБФ Георги Бойчев, и бившите играчи на монтанци Венци Иванов и Йордан Тодоров.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Съдия от професионалния футбол за мача на "Бдин" с "Локо"

Владимир Кирилов от Плевен, който ръководи мачове във Втора лига, е определен за главен съдия на дербито от 6-ия кръг на Северозападната Трета лига между "Бдин" Видин и "Локомотив" Мездра. Странични съдии ще бъдат Мартин Мачев, също от Плевен, и Венцислав Банчев от Ловеч. Четвърти съдия - Петър Иванов от Монтана, делегат на мача Бойчо Бойчев от Враца...

публикувано на 03.10.24 в 13:33

"Локомотив" (Мездра) завърши наравно в приятелска среща

2:2 е крайният резултат от изиграната приятелска среща в Тетевен между аматьорския национален отбор на България и третодивизионния "Локомотив" (Мездра) .  Селекцията на националите бе водена от Емил Велев, с помощници Валери Свиленов и Атанас Апостолов. Те поведоха с 2:0 до края на първото полувреме. Първия гол реализира Василийе Милованович,..

публикувано на 03.10.24 в 13:19

Враца ще е домакин на рали за ентусиасти

Предстои уикенд на високите скорости и адреналина, в който Враца ще бъде домакин на рали за ентусиасти, съобщиха от общинската управа. На 5-и и 6 октомври пътят за Леденика ще се превърне в трасе на високите скорости и адреналина. В спортната проява участие ще вземат над 80 любители. Второто издание на Rookies' Rally Sprint обещава да бъде още..

публикувано на 03.10.24 в 09:47

Тунгаров тренира на облекчен режим

Антон Тунгаров тренира на облекчен режим. Халфът на "Монтана" получи травма в глезена в последните минути при домакинската победа с 2:0 над "Несебър". След срещата наставникът Танчо Калпаков даде почивка на отбора. Лекарският щаб ще направи всичко, за да възстанови напълно Тунгаров за гостуването в понеделник на дубъла на "Лудогорец" /Разград/.

публикувано на 02.10.24 в 17:11

"Ботев" (Враца) ще гостува на "Хебър" в Пловдив

" Ботев" (Враца) ще гостува на "Хебър" в Пловдив, а не в Пазарджик, съобщиха от Спортно-техническата комисия на БФС.  "Хебър", подобно на врачани, извършва ремонт на тревното покритие на стадиона си. Това премести за дълъг период от време срещите, които обикновено се играят на стадион "Георги Бенковски" – на спортното съоръжение на "Локомотив" в..

публикувано на 01.10.24 в 12:09

Четири медала заслужи СК "Бъдин" от международен турнир

Състезателите на видинския спортен клуб "Бъдин" заслужиха четири отличия от второто издание на Международния турнир по джудо в Бяла Слатина за купата на кмета. Нанси Николова е шампионка в категория до 20 кг. Дари Тихомиров се пребори за златото при 50-килограмовите. Сребро заслужиха Ивайло Петков (до 34 кг.) и Сара Иванова в категория до 36 кг. На..

публикувано на 01.10.24 в 07:35

Файтър от Враца със злато от държавното първенство

Файтъри на врачанския Боен клуб „Сила" се представиха силно на държавното първенство по ММА за всички възрасти, което се проведе в Горна Оряховица.  Над 190 състезатели от цялата страна излязоха на ринга. Врачани участваха с двама състезатели. Йоана Валериева се окичи със златото, като по пътя до финала отстрани националката Петя Петрова от Стара..

публикувано на 01.10.24 в 07:29