Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свободен достъп до туристически обекти във Врачанско

Туристически обекти във Врачанско ще приемат посетители безплатно на 30 септември 2017 г. Така Общините Враца и Мездра ще се включат в тазгодишните прояви за Европейските дни на наследството.

Регионалният исторически музей и Възрожденско - етнографския комплекс във Враца, археологическият комплекс "Калето" в Мездра и средновековната църква "Свети Никола" в село Царевец ще осигурят свободен достъп от 09.00 до 17.00 часа.

Европейските дни на наследството е съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейския съюз. Празничните дни предоставят възможност на гражданите да споделят своята загриженост за популяризирането на националното наследство, като част от общото европейско такова. Кампанията ще се проведе на територията на 77 общини във всички области в България, с над 280 събития.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Снимката на 26 юни 2024 година

„До края на годината ще бъде завършен ремонтът на отсечката Ботевград-Мездра . След това строителите обещаха движението да бъде пуснато в една лента“. Това заяви министър-председателят Димитър Главчев, който заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова провери строителните дейности. На 26 и 27 юни ще се..

публикувано на 26.06.24 в 18:10

Археолози продължават проучването на крепостта в Кула

От началото на юли ще започнат археологическите разкопки в района на крепостта "Кастра Мартис" в град Кула , които се провеждат за втора поредна година. Целта е да се разкрие южната крепостна стена на кастела, каза археологът доцент Здравко Димитров . "Като чисто археологическа ситуация искаме да проучим културните пластове, които са..

публикувано на 26.06.24 в 16:35

Деца се събират на православен лагер в Клисурския манастир

Видинската митрополия организира през лятото православен лагер за деца от 7 до 14 години. За поредна година лагерът ще е в Клисурския манастир , каза Йоана Горанова , преподавател по вероучение в Неделното училище към митрополията. "Името православен лагер напътства в това, че неговата цел ще бъде децата, които са учили вероучение, дори и тези,..

публикувано на 26.06.24 в 15:02

Премиерът Главчев: До края на годината ще бъде пуснат пътят в едната лента между Ботевград и Мездра

„До края на годината ще бъде завършен ремонтът на отсечката Ботевград-Мездра . След това строителите обещаха движението да бъде пуснато в една лента. Нека проявим разбиране и толерантност, за да се случат нещата“. Това заяви министър-председателят Димитър Главчев , който заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството..

публикувано на 26.06.24 в 11:47

Транспортът за фолклорния събор "Леденика" ще бъде безплатен

Транспортът за всички, които искат да посетят Националния фолклорен събор „Леденика“ ще бъде безплатен и тази година, припомниха от Община Враца. Осигурени са превозни средства и за трите фестивални дни, които ще возят желаещите както от града, така и по вътрешните линии на събора. На 28 юни (петък) превозните средства на „Тролейбусен..

публикувано на 26.06.24 в 11:05

Над 500 000 къса контрабандни цигари откри проверка на Дунав мост 2

Общо 508 000 къса (25 400 кутии) цигари задържаха митническите служители в района на Дунав мост при Видин , съобщават от Агенция "Митници".  Контрабандната стока е намерена в  товарен автомобил, излизащ от България в посока Великобритания, който по документи превозва санитарен фаянс. Проверяващите са установили, че поставената на товарния..

публикувано на 26.06.24 в 10:59

Съветници във Враца промениха бюджета

Общинските съветници във Враца направиха някои изменения в бюджета , като корекциите бяха направени по време на юнското заседание на местния парламент. С направената промяна бяха отделени средства за нов входен портал и монтаж на вентилационна система за Детска ясла „Българчета“. С близа 26 000 лева ще бъдат купени два автомобила за..

публикувано на 26.06.24 в 09:48