Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Компютърни специалисти помагат на възрастни хора в село Царевец

Снимка: Петко Котларски

Компютърни специалисти помогат с доброволен труд на възрастни хора в мездренското село Царевец днес. Инициативата се провежда за втора поредна година, благодарение на съвместната работа на Общината и Фондация „Проект Северозапад“, каза Яна Рупева- директор на Фондация "Проект Северозапад".

"Факт е, че в последните години в България има една тенденция компаниите да насърчават служителите си да полагат доброволен труд, защото това ги сплотява, а хората обичат да се чувстват полезни. Ние само даваме идеите си и имаме партньори, които ги харесват... Възрастните хора бяха много учудени в началото. Не им се вярваше, че някой иска да прави нещо доброволно и без пари за тях. Сега много им се радват. Много са мили, гостоприемни и благодарни, защото хората вършат добра работа."

Доброволците от "САБ- България" ще окажат съдействие и на възрастните хора от селата Брусен, Старо село и Върбешница.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Жътвата във Видинско стартира с ритуал

С ритуал по зажънване в землището на село Рупци бе даден символичен старт на жътвената кампания в област Видин. Днес е празник, защото слагаме началото на прибиране на реколтата, а идеята ни е да съхраним традициите, посочи Жечко Андрейнски , председател на Видинския съюз на зърнопроизводителите: "Началото на жътвата е завършекът на..

публикувано на 20.06.24 в 15:23

Прокуратурата във Враца разследва случая с падналото от третия етаж дете

Районната прокуратура във Враца разследва случая с 6-годишното момиче , което падна от третия етаж на жилищен блок в града. Образувано е досъдебно производство срещу родителите на детето, че са го оставили без надзор и достатъчна грижа, с което е създадена опасност за неговото физическо, душевно и морално развитие. Засега няма данни,..

публикувано на 20.06.24 в 14:41

"Споделени движения", или как видни спортисти се заеха да рисуват

Малко преди най-голямото спортно събитие това лято - Олимпийските игри в Париж , Българският културен институт във френската столица отваря врати за артистичен проект, обединяващ спорт и изкуство. Тази вечер е официалното откриване на изложбата "Споделени движения" на Александър Василев – Василевса , в която 16 от най-популярните в света български..

публикувано на 20.06.24 в 13:00

Дете на 6 години падна от третия етаж на блок във Враца

Шестгодишно момиченце е паднало от третия етаж на жилищен блок във Враца . Детето е със счупен крак и натъртвания и няма опасност за живота му. Незабавно е оказана медицинска помощ. Инцидентът е станал тази сутрин. Детето е полетяло от девет метра височина през кухненския прозорец. По случая работят от полицията и социалните служби и все още се..

публикувано на 20.06.24 в 12:10

Видинската симфониета представя операта "Вълшебната флейта" в Лом и София

Видинската симфониета ще гостува с операта "Вълшебната флейта" в Лом и в столицата . Солисти са студенти на проф. Иванка Нинова, преподавател в Националната музикална академия. "Репетициите, които правим в момента са на "Вълшебната флейта". На 25 юни в Лом и на 26 юни в София ще играем "Вълшебната флейта", което ще бъдат дипломни спектакли на..

публикувано на 20.06.24 в 11:17

Видинчани с фалшива шофьорска книжка е заловен от полицаите в Бойчиновци

Видинчани, представил фалшива шофьорска книжка , е заловен в Бойчиновци , съобщиха от полицията в Монтана. Служители на Районното управление засекли неправилно паркиран лек автомобил с видинска регистрация. При извършената проверка 40-годишният водач представил неистинско свидетелство за управление на моторно превозно средство от Германия. Документът..

публикувано на 20.06.24 в 11:00

ВиК-Монтана призова да се ограничи поливането с питейна вода

От ВиК-Монтана призоваха питейната вода да се ограничи за поливане на селскостопански градини и миене на коли. Заради летните жеги консумацията се увеличава. От водоснабдителното дружество в Монтана отправиха апел към жителите на областта да ограничат ползването на вода от чешмите за поливане на селскостопански насаждения и миене на..

публикувано на 20.06.24 в 09:31