Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гост в "Калейдоскоп" е Алина Георгиева

Сърцето е връзката ни с Бог

Алина Георгиева: "Аз съм там, където е сърцето ми. А когато следваме сърцето си, ние винаги сме на своя верен път"

2
Снимка: Колаж Ваня Минева


"Крила имат само тия, дето сърцето им иска да лети"- Николай Хайтов.

Днес в нашия шарен Северозападен сборник с истории за живота имаме среща с една красива, усмихната, добронамерена млада жена. Тя е родена във Видин и се казва Алина Георгиева.

"Астрологията ме научи на нещо много важно: че ние- хората, сме много различни и трябва да се приемаме такива, каквито сме- различни. И да не се сърдим един на друг заради различността си", казва Алина.

Алина с усмивка отваря и чете астрални карти. Стига да сте готови да чуете нейните тълкувания. Всъщност знаем ли какво означава името Астра? За незнаещите- то идва от гръцки и означава звезда, светило. Небесните фенери хилядолетия наред са били най-точният компас за хората, когато са тръгвали на далечни пътувания. И не само това. През всичките години на своя шарен и несигурен път човечеството е разчитало на упованието, че в небесната карта са кодирани добрите ни избори. И колкото по-често се вглеждаме в нея, толкова по-близо ще сме до верните си решения. Векове наред царе, императори, духовни водачи и наставници на човечеството са разчитали на свои доверени посредници за разгадаването на посланията, кодирани в звездните карти. Има много мистика в това. Но има и много математика и физика. А където точните науки търсят формулите на успеха, няма как резултатите да не са добри. Може би затова и до днес интересът към астрономията и астрологията остава траен и владее умовете и фантазията на хората. Вярата, че разположението на небесните тела, най-вече на планетите от Слънчевата система, е свързано със случващото се в човешкия свят, както индивидуално, така и в общността, мотивира много хора да продължават да търсят невидимите нишки, които свързват земното с небесното.

В хода на историята астрологията е била част от философията, развивала се е заедно с астрономията и метеорологията, била е свързвана с медицината и алхимията. Днес индивидуалните звездни карти не са територия за мистични предсказания, а възможност човек да се учи да разпознава заложените му от природата силни страни, да моделира добрите черти на своя характер, да се учи да се вглежда и вслушва в себе си, за да развива своите дарби и таланти, а и да се учи да слага юзди на онези свои предразположености, които биха му пречили в общуването с другите и в постигането на мечтите. Такива са мотивите и на Алина, която винаги се вглежда първо в себе си, а после и в звездите.

"Например когато Меркурий- планетата на комуникацията, е ретрограден, по възможност не подписвайте договори, защото има опасност да бъдете измамени. Не купувайте скъпа техника, защото може да се окаже със скрит дефект. Не се захващайте с дейности, които изискват сръчности. Защото това е времето, когато изпускаме стъклените чаши и красивия порцелан... Време на лоша координация в досега ни и с хората, и с вещите... Периодът обаче е добър за завършване на започнати и изоставени начинания- от недоплетен пуловер до занемарени или неясни връзки. Когато Меркурий е ретрограден, времето е подходящо да довършим старите неща. Как? Всички ние имаме интуиция. Нека я слушаме."

Моля Алина да сподели какво си пожелава за себе си, за своите близки, за всички нас на прага на 2018 година, макар че за нея прагът на годините за всеки човек е неговата рождена дата. А тя ми обяснява, че годишният календар не е единствената мярка за различните периоди в човешкия живот. Звездите може да се подредят така, че всеки от нас да получи сериозен шанс за личен "рестарт" на някакъв период от време.

"Когато започва нов цикъл, ние трябва на първо място да сме отговорни пред себе си. Отговорни за своето здраве, за начина, по който се храним и живеем- как и колко се натоварваме, как се отнасяме с хората около нас. Да не очакваме някой друг да решава или прави важните неща в живота ни. Да завършим започнатите дела и тогава да започнем нови, защото, ако не сме прочели последната страница, а обърнем на следващата, как ще разберем смисъла? Освободете се от нещата, които не ви трябват, защото те задържат вашата енергия. Забелязала съм, че когато ние преодолеем нашата зависимост от старите неща и се освободим от тях, животът ни дава много повече. То е като да се почисти коритото на река. Тогава реката тръгва силна и бистра. А подарените на друг неща, които в нашия живот вече нямат място, може да се окажат потребни в неговия живот точно в този миг... Тези невидими връзки съществуват! При всеки избор аз самата винаги следвам сърцето си, защото сърцето е връзката ни с Бог. И зная, че тогава ние винаги сме на своя верен път. Винаги слушам сърцето си. То никога до сега не ме е излъгало", казва Алина и продължава с поисканите от мен пожелания:

"Винаги вярвам, че това, което предстои, е най-доброто. На себе си и на слушателите на Радио ВИДИН пожелавам много позитивизъм. Защото това, което ние чувстваме, това, което ние мислим, ние го излъчваме и съответно Вселената ни го връща. Затова нека сме по-позитивни, да имаме повече доверие във Вселената и съм сигурна, че всяка добра мисъл, всяко добро чувство, ще се върне към нас много повече от веднъж. Когато имаме трудности, нека си казваме: "И това ще мине!" Всичко ни се дава с някакъв смисъл. И ние винаги получаваме това, което заслужаваме."

Целия разговор чуйте в прикачения звуков файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Музикална зона" в деня на незрящите: Тъмни очила и песен

“Добротата е език, който глухият може да чуе и слепите могат да видят! ” / Марк Твен / На 13 ноември се отбелязва Международния ден на слепите хора и Световния ден на добротата. Двата дни неслучайно са на една дата, защото отношението към различните изразява съчувствие и човешка доброта. Слепите хора се нуждаят от подкрепата на зрящите, а зрящите добри..

публикувано на 13.11.23 в 09:00

Грети Къшева: Бих посъветвала всички момичета да се усмихват!

Преди месец във Видин се състоя конкурсът "Мис и Мистър Северозапад 2023" . Титлата "Мис Северозапад" спечели 19-годишната Грети Къшева от Бяла Слатина. Тя е първа подгласничка на местния конкурс в родния град и факта, че не го печели, я надъхва да се запише за участие в "Мис Северозапад". Грети признава, че никога не е била фен на конкурсите за..

публикувано на 06.10.23 в 15:00

Видинчани благодариха на шампионката Йоана Георгиева с крупно дарение

Най-добрата българска състезателка по кану-каяк в момента - видинчанката Йоана Георгиева, получи неочаквана награда за своите постижения. Група видинчани събраха и дариха на световната шампионка в знак на признателност 10 000 лева.  2023-а е най-успешната засега година за Йоана Георгиева. Тя спечели два медала - златен и сребърен, от Световното..

публикувано на 28.09.23 в 11:37

В „Музикална зона" слушаме Джордж Бейкър Селекшън

    Нещо много приятно ще ни се случи на 11 септември преди обед! На прозореца ни почуква един бял гълъб. И тази птица, символ на чистотата  на човешката душа, ни припомня една популярна песен от 70-те години на миналия век.   "Una paloma blanca" и групата "George Baker Selection"  ще ни донесат  много настроение в септемврийския предиобед...

публикувано на 11.09.23 в 09:00

В Международния ден на театъра слушаме Тодор Колев в "Музикална зона"

Ако не ти е писано да си актьор или музикант, не ти остава друго, освен да се радваш на дарените с тези таланти. Един от хората, който ги притежаваше и който не спира да ни възхищава, е човекът с "опасния чар"- Тодор Колев. И в театъра, и в киното, и от телевизионния екран, и с неговите песни, в които се казва всичко за нас и за живота ни. Той..

публикувано на 27.03.23 в 09:00

"Музикална зона": Песни с красиви женски имена

В женския месец  слушаме песни с красиви имена на жени. Такива са песните и в днешната „Музикална зона“- песни на различни езици, посветени на различни женски имена. Марина, Наталия, Ирена, Анжела, Моника- имаме ги всичките в нашия екип, остава и да разберем какви са техните носителки. Знаейки името на човек, можем да разберем неговия характер, скрити..

публикувано на 20.03.23 в 09:40

„Музикална зона“: Сръбски песни с женски имена

   Продължаваме тенденцията до края на капризния женски месец всеки понеделник в „Музикална зона“ да слушаме песни с имена на жени. Днес сме на вълна „сръбска песен с име на жена“. Bcяĸa жeнa имa нeпoвтopим xapaĸтep, изгapящa ycмивĸa и yниĸaлeн нaчин нa oбичaнe. Heзaвиcимo как ce ĸaзвa, вaжнo дa е дapявaна c дoбpo oтнoшeниe, зaщoтo тaм, ĸъдeтo жeнитe ca..

публикувано на 13.03.23 в 09:50