Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удължено работно време на ледената пързалка във Враца

Снимка: Светослав Цветанов, Радио Видин

Общинското предприятие "Спорт и туризъм", което стопанисва ледената пързалка във Враца, прави всичко възможно да превърне новогодишната нощ за жителите и гостите на града в неповторимо изживяване. От местната управа съобщиха, че в навечерието на Новата 2018-а година, ледената пързалка ще бъде с удължено работно време.

СнимкаПромяната се извършва с оглед на организираната празнична програма в града. Атракционът ще отвори врати в 10 часа на 31 декември и ще ги затвори чак в 2 часа на 1 януари следващата година.

От общинската управа на Враца са подготвили програма, която започва в 23.30 часа на централния площад "Христо Ботев", която точно в полунощ ще прерасне във веселие с духова музика и концерт на победителя от "Пирин фолк 2016" Светлин Миланов и оркестър "Огоста". В първите минути на новата година заря ще освети небето над Враца.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нова процедура за подмяна на печките на твърдо гориво започва във Видин

Близо 3800 домакинства от община Видин ще могат да подменят отоплителните уреди на твърдо гориво с такива, които по-малко замърсяват въздуха. Финансирането е за 23 452 000 лв. Близо 19 934 000 лв. са от Европейския фонд за регионално развитие, а останалите от държавния бюджет. Ще могат да се възползват жителите на всички населени места от..

публикувано на 20.06.24 в 17:18

Частични местни избори ще се проведат в Северозапада

Шест листи с кандидати за общински съветници са регистрирани за участие в частичните местни избори в община Борован , сочат решенията на Общинската избирателна комисия. Изборите ще бъдат на 23 юни . До ново гласуване за местен парламент се стигна след като изборите в Борован бяха касирани, заради видеозапис от пета секция в село Малорад , където..

публикувано на 20.06.24 в 17:00

Жътвата във Видинско стартира с ритуал

С ритуал по зажънване в землището на село Рупци бе даден символичен старт на жътвената кампания в област Видин. Днес е празник, защото слагаме началото на прибиране на реколтата, а идеята ни е да съхраним традициите, посочи Жечко Андрейнски , председател на Видинския съюз на зърнопроизводителите: "Началото на жътвата е завършекът на..

публикувано на 20.06.24 в 15:23

Прокуратурата във Враца разследва случая с падналото от третия етаж дете

Районната прокуратура във Враца разследва случая с 6-годишното момиче , което падна от третия етаж на жилищен блок в града. Образувано е досъдебно производство срещу родителите на детето, че са го оставили без надзор и достатъчна грижа, с което е създадена опасност за неговото физическо, душевно и морално развитие. Засега няма данни,..

публикувано на 20.06.24 в 14:41

"Споделени движения", или как видни спортисти се заеха да рисуват

Малко преди най-голямото спортно събитие това лято - Олимпийските игри в Париж , Българският културен институт във френската столица отваря врати за артистичен проект, обединяващ спорт и изкуство. Тази вечер е официалното откриване на изложбата "Споделени движения" на Александър Василев – Василевса , в която 16 от най-популярните в света български..

публикувано на 20.06.24 в 13:00

Дете на 6 години падна от третия етаж на блок във Враца

Шестгодишно момиченце е паднало от третия етаж на жилищен блок във Враца . Детето е със счупен крак и натъртвания и няма опасност за живота му. Незабавно е оказана медицинска помощ. Инцидентът е станал тази сутрин. Детето е полетяло от девет метра височина през кухненския прозорец. По случая работят от полицията и социалните служби и все още се..

публикувано на 20.06.24 в 12:10

Видинската симфониета представя операта "Вълшебната флейта" в Лом и София

Видинската симфониета ще гостува с операта "Вълшебната флейта" в Лом и в столицата . Солисти са студенти на проф. Иванка Нинова, преподавател в Националната музикална академия. "Репетициите, които правим в момента са на "Вълшебната флейта". На 25 юни в Лом и на 26 юни в София ще играем "Вълшебната флейта", което ще бъдат дипломни спектакли на..

публикувано на 20.06.24 в 11:17