Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зрелостници получиха дипломите си

11
Снимка: Колаж на Радио ВИДИН

82-ма възпитаници на Профилираната природоматематическа гимназия "Екзарх Антим I" във Видин получиха своите дипломи на тържествена церемония в залата на Драматичния театър. Отличниците във Випуск 2018 са 29. Директорът на училището Румяна Петрова се обърна към завършващите:

"Направете от себе си истински хора, изградете своята личност. И не забравяйте- вярвайте в доброто, вярвайте в собствените си сили и само тогава ще постигнете истински неща в живота. Готови сте вече да сътворите големи дела."

Боян Боянов, бивш възпитаник на математическата гимназия, който в момента е софтуерен архитект в датския пенсионен институт връчи дипломите на отличниците и им пожела:

"Искам да ви пожелая в бъдеще това, което правите, да правите от сърце, нещо, което ще ви помогне да сте по-добри хора, да правите хората около вас по-добри и с всичко това да направим средата около нас по-добра за нас и за следващите поколения."

ППМГ-ВидинДнешният ден е изпълнен с емоции за зрелостниците:

"Много е емоционално, защото едновременно е начало и край. От една страна напускаме дома- едно място на сигурност. През целия живот ще трябва да се справяме сами. Повече е ден за размисъл..."

В училището с най-дълга история във Видин „Цар Симеон Велики“ се дипломира 136-ят випуск. 72-ма са зрелостниците тази година. Училището изпраща много успешен випуск, отбеляза директорът Венцислав Станев. Успех под много добър сред зрелостниците няма.

"С много неща се гордея, наистина са страхотни ученици. Усещането да бъде човек сред тях е много вълнуващо. Надминаха всичките ни очаквания като представяне на държавните зрелостни изпити и съм сигурен, че ще бъдат едни много успешни млади хора. Просто им пожелавам да имат късмет, да са здрави и щастливи. Другото те го могат и ще го направят", пожела Венцислав Станев.

Мира Николова и Исак Кирилов са сред випускниците в училище „Цар Симеон Велики". След училището им предстоят нови отговорности. 

СУ Цар Симеон Велики- Видин"Много сме се борили, за да стигнем до тук, особено да завърша с отличие, не само аз се гордея, но и близките ми се гордеят с мен... Чувството на носталгия към ученическите години впоследствие започваме да осъзнаваме колко ценни са били те, колко бързо минаха", посочиха младите хора.

На добър час и много успехи пожела на випускнците началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова, която също е преподавала в училището.

СУ П.Р. Славейков, Видин
На официална церемония в Епиграфския център видинското училище "Петко Рачов Славейков" връчи дипломите на първия випуск в профил Технологичен- Предприемачество и бизнес. 20 зрелостници получиха свидетелства за завършено средно образование. Приветствени слова към завършващите отправи директорът на училището Росица Димитрова
"За мен е чест и удоволствие, познавам ви, деца, от 12 години. Радвам се, че днес сме тук, официално облечени с тоги, с искри в очите, с надежди, с мечти, които се надявам да сбъднете и осъществите. Всички заедно, в екип, учители и ученици, пет години работихме, за да стигнем до тези тъй желани документи от нас. За да завършите успешно един много важен етап от вашия живот- постигането на средното образование. Искам да ви поздравя, да ви пожелая да сте здрави и след пет, или колкото години ви отнеме да се учите, защото човек се учи през целия живот, но да се върнете в нашия град. Видин има нужда от млади хора, от предприемчиви хора и от предприемачи, каквито вярвам, че формирахме във вас." 
Първенец на випуска е Николай Цветанов, който е и с отличен резултат на европейската олимпиада по статистика. На церемонията присъстваха представители на Община Видин, дългогодишният директор на училището Катя Трифонова, ученици, учители, родители.

172-ма зрелостници от 7 паралелки завършват в Профилираната природоматематическа гимназия „Акад. Иван Ценов“ във Враца. Тържеството по случай дипломирането на Випуск 2018 се проведе в залата на Драматично-кукления театър. Заместник-кметът Мария Попова връчи плакети и медали на отличниците на випуска. На събитието присъстваха още: директорът на учебното заведение – Татяна Василева, учители, ученици, родители, както и представители на училищното настоятелство.

ГПЧЕ-Видин
От Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ във Видин тържествено изпратиха вчера випуск 2018.  В салона на драматичния театър във Видин посрещнаха знамето на училището. Ученици изпяха химна на България и училищния химн, в който са и думите, станали девиз на училището: „Бъди невероятен!“. 
Директорът на училището Любомир Георгиев се обърна към учениците с думите, че след пет години обучение, те ще получат документ, който ще отвори широко вратите им. Той припомни и за успехите на випуска. 95 са зрелостниците в училището, а средният успех, с който се дипломират е 5,40. Отличниците в гимназията са 52-ма като един от тях е с пълно отличие. Училището е с един от най-високите резултатите в страната по български език и литература- 5,14, а средният успех от държавните зрелостни изпити е 5,42. 
„Подготовката, която вие сте получили и вашето качествено образование, чрез тях вие широко сте отворили вратата за вашите бъдещи успехи и те ще ви дават сила и енергия при преодоляването на житейските предизвикателства, пред които вие ще се изправите“- каза кметът на Видин Огнян Ценков, който беше гост на церемонията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 28 юни 2024 година

Обещание : До края на годината участъкът между Мездра и Ботевград ще е завършен.  До края на годината пътният участък между Мездра и Ботевград, част от скоростния път Видин - Ботевград, ще бъде завършен, увери от парламентарната трибуна министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова.  Президентът Румен Радев ще..

публикувано на 28.06.24 в 18:05

СУ "Иван Вазов" - Мездра спечели тазгодишното издание на Патриотичните игри в област Враца

Отборът на СУ „Иван Вазов“ - Мездра стана победител в шестото издание на Патриотичните игри в област Враца . Домакин на атрактивното състезание тази година беше Археологически комплекс „Калето“ в гр. Мездра. Родолюбивата инициатива е част от Програмата за патриотично възпитание в област Враца, която се реализира ежегодно от 2012 г. насам под..

публикувано на 28.06.24 в 16:35

Тежка катастрофа край Монтана взе две жертви

Тежка катастрофа край Монтана отне живота на двама души. Други трима са пострадали. Пътният инцидент е станал вчера, 27 юни, към 17:30 часа на пътя за Чипровци, в района на разклона за "Балова шума" . Лек автомобил, управляван от 50-годишен жител на село Георги Дамяново, движещ се в посока от Монтана за Превала, навлиза в насрещната лента и се..

публикувано на 28.06.24 в 16:09

Възстановено е движението по околовръстния път на Видин

Възстановено е движението по път I-1 на околовръстния път на гр. Видин в участъка от разклона за Новоселци до разклона за Слана бара, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". То беше ограничено заради пътен инцидент. 

публикувано на 28.06.24 в 16:01

Наградиха изявени ученици на видинската математическа гимназия

В последния учебен ден във видинската Профилирана природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" наградиха ученици и учители за спортните им успехи и постижения на олимпиади и национални състезания. Всички те доказаха, че гимназията е лидер в образованието, спорта и обществените ангажименти на младите хора, каза в словото си Ваня Минева ,..

публикувано на 28.06.24 в 15:33

Временно е ограничено движението по околовръстния път на Видин

Временно е ограничено движението по път I-1 на околовръстния път на гр. Видин, в участъка от разклона за Новоселци до разклона за Слана бара поради пътнотранспортно произшествие, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Трафикът  се осъществява по обходен маршрут през градската пътна мрежа на Видин. Тежкотоварните автомобили над 12 тона..

публикувано на 28.06.24 в 15:18

Обещание: До края на годината участъкът между Мездра и Ботевград ще е завършен

До края на годината пътният участък между Мездра и Ботевград , част от скоростния път Видин - Ботевград, ще бъде завършен, увери от парламентарната трибуна министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова . Тя беше изслушана в Народното събрание за напредъка на строителството на пътя. "Имаме осигурено финансиране и..

публикувано на 28.06.24 в 15:16