Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турнир в памет на Сашо Ангелов ще се проведе във Враца

Сашо Ангелов
Снимка: Архив:Радио Видин

Футболен турнир в памет на легендарния нападател на "Ботев" - Сашо Ангелов, ще се проведе в неделя. Надпреварата беше планирана за началото на месеца, но заради лоши атмосферни условия беше отложена. Все пак турнир ще има и той ще се проведе на 16 декември в спортната зала на Природоматематическата гимназия, съобщиха от ръководството на "Ботев". В състезанието участие ще вземат четири тима. Заявки за участие са подали Монтана, Локомотив-Мездра и ДФК Видин, както и домакините от Ботев. Форматът за провеждане на срещите е познат повече като футбол 5. Първата среща в неделя започва в 9:30ч. ,а последният мач е от 12:30ч. Сашо Ангелов, който е патрон на надпреварата е легендарен нападател на врачани. Той е под номер 2 в две вечни ранглисти- по участие и по вкарани голове с екипа на Ботев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Спортен клуб във Видин получи дарение

Общинският съвет по наркотичните вещества  във Видин  и превантивно-информационният център към него дариха к омбиниран фитнес уред на Спортен клуб по кану-каяк "Бдин 77".  Инициативата е по повод Световния ден на психичното здраве, който се отбелязва днес, 10 октомври. Спортът е най-добрата алтернатива на употребата на психоактивни вещества, каза..

публикувано на 10.10.24 в 17:08

"Монтана" би с 21 точки хърватки

Баскетболистките на "Монтана" победиха с 84:63 хърватския "Задар" в среща от 2-ия кръг на Адриатическата лига, играна в зала "Младост". Това бе първи успех в новия шампионат за момичетата на треньора Преслав Пешев. Монтанчанки влязоха уверено в срещата и спечелиха първата четвърт с 28:16 точки. В средата на втората четвърт гостенките намалиха..

публикувано на 10.10.24 в 11:47

"Ботев" (Враца) уреди контрола с "ЦСКА 1948"

Врачанският Ботев ще запълни паузата във футболното първенство с контролна среща.  През почивните дни заради ангажиментите на националните ни отбори, мачове от Първа лига няма да има.  Поради тази причина в петък, на 11 октомври, врачани ще гостуват в Бистрица на "ЦСКА 1948".  Припомням, че начело на домакините е врачанинът Валентин Илиев , а..

публикувано на 10.10.24 в 10:06

Трима видински самбисти на Световното в Ларнака

Трима състезатели на видинския Спортен клуб ”Борба,самбо и джудо” са включени в националния отбор на България за Световното първенство по самбо за кадети, младежи и девойки до 18 години. Честта на видинското самбо ще защитават Симона Младенова, Георги Миков и Виктор Вачков .  Най-големият турнир по самбо за младежи тази година е в град Ларнака,..

публикувано на 10.10.24 в 08:36

"Видабаскет" започва с домакински мач в зала "Фестивална"

В събота, 12 октомври, обновеният мъжки отбор на "Видабаскет" започва участието си в новия сезон на Българската баскетболна лига "А" група Запад. В спортна зала "Фестивална" ще гостува тимът на "Ботев 2012" Враца, а срещата е насрочена за 16:30 часа . "Тази среща се очертава като северозападно дерби и на нея ще бъде представен новият отбор, който..

публикувано на 09.10.24 в 12:01

"Ботев" (Враца) се завръща на своя стадион

След известно прекъсване заради лошото състояние на тревната настилка "Ботев" (Враца) най-сетне се завръща в своя дом – стадион „Христо Ботев" . Кметът на града Калин Каменов съобщи новината по оригинален начин – той пусна пост в социалните мрежи, от който става ясно, че тревното покритие е възстановено в оптималния си вид.  "Обрахме картофите,..

публикувано на 09.10.24 в 09:54

Милица Мирчева триумфира на маратона в Скопие

На провелия се м аратон в столицата на Северна Македония – Скопие, националната ни рекордьорка в бяганията на дълго разстояния, състезател на СК ”Атлет” Мездра , Милица Мирчева триумфира на дистанцията от 21.1 км. Мирчева пробяга разстоянието за 1:15:49 мин., като остави след себе си на повече от пет минути втората Греса Баклачи..

публикувано на 08.10.24 в 15:49