Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Разбиха и заляха с боя кола на общински съветник във Видин

4
Снимка: Радио ВИДИН

Посегателство е извършено върху автомобила на общински съветник във Видин. Нанесени са щети за повече от хиляда лева, съобщи собственикът на колата Вардан Папикян, който е от групата на „Единни за промяна“: 

"Комшията ми се обади по телефона и ми каза, че е забелязал двама души с качулки да се въртят около колата и според него има нанесени щети. Аз бързо слязох долу и установих, че колата е с нарязани гуми, и четирите гуми нарязани. три счупени стъкла- странични, задно стъкло. Колата е залята отвън и отвътре с блажна боя. Това са щетите. Разбира се, обадих се на полицията, на 112. Реагираха бързо хората, за което благодаря на екипа."

Според Вардан Папикян посегателството е именно заради работата му като общински съветник.

"Като цяло, мислейки, че аз не съм в конфликт с нито един видинчанин до такава степен, че всеки, с който имаш обикновени пререкания да рискува да нарушава закона, единствените съмнения откъде ли би могъл да произлиза подобен проблем са насочени към малко по-активната ми дейност в Общинския съвет като общински съветник."

По този случай в Районното управление на МВР във Видин е заведена преписка и се извършва проверка, съобщиха от Областната дирекция на полицията. Резултатите ще бъдат докладвани в прокуратурата.

Галерия

Вижте още

Снимката на 7 декември 2023 година

Две  коледни къщички  красят централния вход на най-старата гимназия във Видин СУ "Цар Симеон Велики".   Къщичките са изработени от дърво, по идея на учителите в целодневна организация, които се занимават със следобедната самоподготовка на децата. Учениците изработват коледните украшения и сувенири за базара, който започва в седмицата преди Коледа...

публикувано на 07.12.23 в 18:00

Започва благотворителна кампания в помощ на възрастни хора в община Бойница

Доброволци от сдружение "Северозапазване" започват коледната благотворителна кампания "Бъди човек"  за втора поредна година в община Бойница .  Мотото на проявата е "Подари коледна вечеря на пенсионер в нужда". Организацията ще започне инициативата утре, 8 декември, като акцията ще продължи до 22 декември.  Доброволците ще събират..

публикувано на 07.12.23 в 16:36

Откриха две обновени отделения в ломската болница

В ломската болница „Свети Николай Чудотворец“ бяха открити обновените отделения по анестезиологоя и интензивно лечение и по инфекциозни болести в деня на свети Николай Чудотворец. Управителят д-р Георги Савков благодари на фирмата–изпълнител, извършила ремонта, и поздрави колектива на лечебното заведение за високите резултати през годината. Той..

публикувано на 07.12.23 в 16:07

Общинският съвет в Мездра ще проведе първо редовно заседание

Днес от 16.00 часа Общинският съвет (ОбС) в Мездра ще проведе своето първо редовно заседание при проект за дневен ред от 8 точки.Общинските съветници ще приемат Правилник за организацията на ОбС, неговите комисии и взаимодействие с общинската администрация за мандат 2023-2027 година, ще определят числеността и състава на постоянните комисии и ще..

публикувано на 07.12.23 в 15:25

Коледни къщички украсиха видинска гимназия

Две коледни къщички красят централния вход на най-старата гимназия във Видин СУ "Цар Симеон Велики" .  Къщичките са изработени от дърво, по идея на учителите в целодневна организация, които се занимават със следобедната самоподготовка на децата, каза директорът на училището Ирена Гъркова : "Коледните ни къщички, едната, която е украсена..

публикувано на 07.12.23 в 15:00

Първокласници правиха коледна украса във Видин

Първокласниците от СУ "П. Р. Славейков" във Видин изработиха коледни гирлянди в Детския отдел на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев".  Инициативата е в рамките на обявените от културната институция коледни работилници, които започнаха в началото на тази седмица и ще продължат до 16 декември. Учениците от 1-ви "а" клас създадоха..

публикувано на 07.12.23 в 13:40

Във Видин представиха възможности за финансиране на иновации в предприятията

Общо 293,4 млн. лева финансов ресурс е на разположение на бизнеса за внедряване на иновации . Днес експерти от Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" представиха във Видин подробности за отворената за кандидатстване процедура "Внедряване на иновации в предприятията". Тя е насочена към микро-, малки, средни предприятия и малки..

публикувано на 07.12.23 в 12:38