Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ежегодни екскурзии за членовете на клуба на пенсионера в град Кула

Снимка: Йорданка Петрова

Около 100 човека са членовете на клуба на пенсионера в град Кула. Клубът се издържа от членския внос, всяка година получават финансиране от Общината, която отпуска по 3000 лева, каза председателят на клуба Пенка Вълчева.

"Общината от 2009 година ни отпуска по 3000 лв. на година. Срещу, които пари ние отчитаме, правим доклади, представяме документи за какво са похарчени. Имаме възможност да ходим всяка година на екскурзия в страната, дори в Гърция сме ходили."

Клубът на пенсионера от Кула си партнира с пенсионерски клубове от Сърбия- от Болевац, Зайчар и Княжевац.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Протестиращи блокираха преди 10 дни пътя на разклона за Вършец.

Недоволни заради движението на тирове през "Петрохан" излизат на протест

Жители на село Бързия  и Берковица излизат днес на протест срещу преминаването на тирове през прохода "Петрохан".  От понеделник тежкотоварният трафик от Монтана за София се пренасочва заради строителството на отсечката Мездра - пътен възел "Новачане".  Досега на два пъти жителите на Бързия, Берковица и други населени места протестираха срещу..

обновено на 25.06.24 в 09:56

Временно се спира плащането на местни данъци на пос терминал във Враца

Технически проблеми ще спрат плащането на данъци на пос терминала в общинската администрация във Враца . По информация от Дирекция „Местни данъци и такси“, промяната се налага от 26 юни. Временно, докато не бъдат преодолени техническите проблеми, плащането с карти на касите в Дирекция "Местни данъци и такси" и през виртуален пос..

публикувано на 25.06.24 в 09:39

Разпореждане с имоти ще гласува Общинският съвет в Мездра

Общинският съвет в Мездра ще проведе своето редовно юнско заседание на 27 юни /четвъртък/ от 16 часа при Проект за дневен ред, който включва само 7 точки. Най-напред общинските съветници ще гласуват промени в три от своите Постоянни комисии, след което ще дадат съгласие за безвъзмездно прехвърляне правото на собственост върху имот частна държавна..

публикувано на 25.06.24 в 08:41

19 точки ще обсъждат на сесията във Враца

19 точки са залегнали в дневния ред на редовното заседание на общинския съвет във Враца през този месец. Сесията ще започне в 10 часа в конферентната зала на местната администрация.  Акцент в дебатите са предложенията за промени в бюджета за тази година и проект на наредба за промени в досегашния нормативен документ за опазване на обществения ред и..

публикувано на 25.06.24 в 08:17

Снимката на 24 юни 2024 година

Поетапно се въвежда временната организация за спиране на движението между Мездра, Лютидол и Новачене.  Червена маркировка на остри завои през прохода "Петрохан“ предупреждава шофьорите да карат внимателно. "Възраждане" спечели общинските избори в Борован и ще има пълно мнозинство в 13-членния местен парламент.  Избирателите в неделя..

публикувано на 24.06.24 в 18:00

Монтана отбеляза празника си

Честването на празника на Монтана Деня на Свети Дух започна с божествена света литургия, отслужена от Видинския митрополит Даниил и Неврокопския митрополит Серафим в храм "Свети Дух" в града, съобщават от Общината. „Пред Монтана има още много възможности и се надявам всички заедно да работим за това нашия град да става все по-приветлив..

публикувано на 24.06.24 в 16:36

Поетапно се въвежда временната организация за спиране на движението между Мездра, Лютидол и Новачене

Поетапно се въвежда временната организация , свързана със спирането на движението в участъка Мездра - Лютидол - п. в. „Новачене“ на път I-1 и пренасочването му по обходни маршрути, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Преминаването на превозните средства по алтернативни трасета е свързано с поставянето на допълнителни пътни..

публикувано на 24.06.24 в 15:55