Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинските волейболистки са в ТОП 8 на Световното след трета поредна победа!

Момичетата от Видинската природо-математическа гимназия записаха трета поредна победа на Световното ученическо първенство по волейбол в Пореч, Хърватия. Състезателките на Кристина Георгиева и Росен Ракаджиев победиха и момичетата на Непал с 2:0 гейма. С трите поредни успеха на Франция, Холандия, Непал и без загубен гейм, състезателките от Математическата оглавиха класирането в група Б и влязоха във финалната осмица на Световния шампионат.

Поздравления за Катрин Станкова, Анелия Иванова, Ирена Маринова, Преслава Петрова, Кристина Боева, Виктория Георгиева, Гергана Димитрова, Никол Недялкова, Никол Петкова, Виктория Димитрова, Кристина Георгиева- ст.треньор и Росен Ракаджиев- водач на българската делегация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Монтана" е сред допуснатите участници в новото елитно първенство по волейбол

11 клуба от имащите право на участие в Ефбет Супер Волей бяха допуснати до новия сезон.  Това стана ясно, след като комисия от лигата разгледа документите на всички, които подадоха документи за лицензиране.  Новият член на елита е Дунав /Русе/.  Отборът на Добруджа /Добрич/ за сега е под въпрос, заради неизпълнени финансови задължения. На клуба е..

публикувано на 07.07.24 в 15:50

"Монтана" продължава лятната си подготовка

Футболистите на Монтана подновяват от утре тренировки в спортен комплекс „Огоста".  В четвъртък тимът се прибра от лагер в Банско.  По време на подготовката там стана ясно, че Тенчо Калпаков ще бъде старши треньор.  Президентът на Монтана Румен Панайотов разкри как се е стигнало до привличането на Калпаков начело на отбора: "Така се случи нещата..

публикувано на 07.07.24 в 15:25

Ботев (Враца) и Локомотив (София) не се победиха

Ботев /Враца/ записа нулево равенство във втората контрола от лятната си подготовка.  Елитният тим и Локомотив София завършиха 0:0 в приятелска среща, играна на стадион „Христо Стоичков" в Етрополе. Проверката, която беше втора за врачани под ръководството на Тодор Янчев, не впечатли с положения. Преди няколко дни врачани отнесоха Марек /Дупница/ с..

публикувано на 07.07.24 в 15:05

Наградиха победителите в благотворителния футболен турнир във Видин

Отборът на Кула спечели първото място в благотворителния футболен турнир на малки врати под надслов "Старши полицай Пламен Вълков". Те победиха с резултат 5:2 отборът на Грамада във финалната среща. Общо 20 отбора взеха участие в инициативата, провела се спортен комплекс "Колодрума", а кметът на Община Видин Цветан Ценков връчи наградата на..

публикувано на 07.07.24 в 14:18

Врачанският "Ботев" подписа с талант от школата

Любомир Василев подписа своя първи професионален договор, който ще е за 3 години, съобщиха от "Ботев" Враца. От елитния клуб са уверени, че талантливият страж ще внесе свежа енергия и умения в отбора, и ще бъде важна част от бъдещите успехи.  От "Ботев" напомниха, че клубът се стреми да подкрепя местни таланти. Новата политика е да се дава шанс да изява..

публикувано на 07.07.24 в 08:14

"Бдин" започва подготовка на 15 юли

Новият треньор на футболния "Бдин" Видин Анатоли Тонов ще изведе на първа тренировка мъжкия отбор на 15 юли , съобщиха от клуба. Договорени са  четири контролни срещи по време на лятната подготовка. Тимът ще изиграе два мача с "Тимок" Зайчар - на 28 юли във Видин и на 31 юли в Сърбия. На 3 август е планирана контрола с "Локомотив" в Мездра...

публикувано на 05.07.24 в 13:08

Пожарникари спечелиха футболен турнир във Враца

Пожарникарската команда на АЕЦ „Козлодуй" спечели футболния турнир за служители на МВР, посветен на професионалния празник – 5 юли. Надпреварата беше организирана от Спортен клуб "Спартак" и се проведе в балона край стадион „Христо Ботев". Първо място заслужи отборът на РСПБЗН в АЕЦ „Козлодуй". Второто място заеха също пожарникари, но от РСПБЗН във..

публикувано на 05.07.24 в 09:54