Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Знаем ли какво прави Европа за нас

Снимка: Радио ВИДИН


"Какво прави Европа за нас?" с това послание Информационен център "Европа Директно-Видин" организира кампания на открито във Видин по повод 9 май - Денят на Европа- символ на мира и обединението на Европа. На шатра и маса с информационни материали в парка до Художествената галерия, представители на центъра раздаваха рекламни материали, брошури, информационни списания, разясняваха на гражданите как Европейският съюз влияе на нашето ежедневие, като им предоставяха информация и безплатни консултации по интересуващи ги европейски теми. В кампанията доброволци провеждаха игри и викторини за гражданите, които получиха награди. 

Вече 12 години България е член на Европейския съюз, а пък хората все още имат нужда да знаят повече за ЕС, за техните права, възможностите за реализация, пътувания, проекти и други. Всеки, който има нужда от информация по темата ще може да я получи при нас. Това каза за Радио ВИДИН Сабрина Калъчова ръководител на Информационен център "Европа Директно":

"Взели сме един много хубав материал "Служби за информация" на ЕС. Смятаме, че е много полезен, защото вътре са описани всички мрежи центрове, които са създадени от Европейската комисия в помощ на гражданите. Според мен ЕС прави много, той има своите функции, възможности, които са огромни. В област Видин има много положителни неща, много реализирани проекти."

Някои видинчани виждат и усещат какво прави Европа за нас, други пък бяха по-скептични: 

"Мога да кажа какви възможности дава ЕС на младите хора, аз съм един от тях и съм се възползвала от много проекти, обмени, пътувала съм и знам колко възможности има. Има за студенти много проекти и когато участваме, виждаме колко сме близки всички народи в ЕС... 
Според мен ни