Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вършец отбелязва празника на курорта, минералната вода и Балкана

4
празника на курорта, минералната вода и Балкана
Снимка: Любо Андреев

Тържественото откриване съвпадна с празника Илинден. В църквата "Свети Георги" видинския митрополит Даниил отслужи тържествена литургия.  На препълнения централен площад, на сцената пред читалището, кметът на Вършец инж. Иван Лазаров откри официално празника:


"Традиционно в първите дни на месец Август, Община Вършец организира и провежда тези прекрасни празници, на които се прекланяме и почитаме лековитата минерална вода"


"Аз като народен представител ще продължавам да помагам за развитието на този хубав край", заяви депутатът от ГЕРБ инж. Дилян Димитров


Сред специални гости на празника бяха още народната представителка от ГЕРБ Ирена Димова, заместник областните управители на Монтана Нина Петкова и Цветко Цветков, кметове от общини от областта. Празничната вечер продължи с концерт на Графа. Пищна заря бе специален подарък към жителите и гостите на Вършец. Празниците продължават до 17 Август. Днес от 18 часа е финалът на турнира по футбол на малки вратички. Вечерта от 20:30 часа е концертът на  сръбската изпълнителка Теа Тайрович, на сцената пред  читалището в центъра на Вършец.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Тодор Деков представя изложба "Красива България" в Монтана

Художникът Тодор Деков ще подреди и зложба-живопис и скулптура „Красива България“ в Регионална библиотека „Гео Милев“ в Монтана . Тя ще включва 35 платна, вдъхновени от български селца и градчета, каза Надежда Огнянова , експерт " Връзки с обществеността" към културната институция: "Художникът, сценограф, карикатурист, плакатист и приятел..

публикувано на 27.09.24 в 14:00

Фестивал-надиграване започва в село Чирен

Читалището във врачанското село Чирен организира фолклорен фестивал-надиграване , съобщиха от НЧ „Пробуждане 1906". Проявата е първа по рода си и се реализира с финансовата и логистичната подкрепа на кмета Силвия Христова. Финансира се и от общинския фонд „Култура". Днес и утре в селото, което се намира на 15-ина км от Враца, ще си дадат среща..

публикувано на 27.09.24 в 13:56

Враца отбелязва Световния ден на туризма

По повод днешния Международен ден на туризма във Враца се организира планински преход във Врачанския Балкан. В маршрута на похода са включени най-забележителните места в района, сред които са пещерата Леденика и скалният пролом Вратцата.  Походът е планиран за утре и началото му е квартал "Бистрец". Преходът е с очаквана продължителност 7 часа...

публикувано на 27.09.24 в 13:00

Младеж от Ново село е задържан в ареста

Младеж на 19 години от село Ново село е задържан за срок до 24 часа в ареста във Видин , съобщават от Областната дирекция на МВР. Вчера в полицията постъпили три сигнала за повреди и кражби от вендинг автомати за кафе в областния град. В хода на предприетите бързи действия по сигналите полицаите установили и задържали младежа. По случая в Районното..

публикувано на 27.09.24 в 11:30

Мъж от Монтана е задържан за притежание на наркотици

Монтански жител на 29 години е задържан за притежание на наркотични вещества , съобщават от полицията. Криминалисти са открили 6,4 грама кокаин и 255 грама амфетамин  на бучки,  51,5 грама канабис и електронна везна  при претърсване на автомобила му и обитавания от него имот в областния град след получена информация .  Мъжът е задържан до 24 часа в..

публикувано на 27.09.24 в 11:02

Община Мездра получи картбланш да закупи Дома на железничаря

След десетилетия „ходене по мъките“ Община Мездра е на път да закупи Дома на железничаря - единствената сграда за обществено ползване в гр. Мездра, в която се провеждат тържества, концерти, театрални постановки и други културни събития, съобщават от местната управа. По предложение на кмета на общината Иван Аспарухов Общинският съвет (ОбС) даде..

публикувано на 27.09.24 в 10:14

Кола блъсна велосипедист във Враца

Лек автомобил, управляван от 19-годишен шофьор е блъснал 30-годишен велосипедист във Враца . Инцидентът е станал вчера, 26 септември, в 19:00 часа на  кръстовище на ул. „Братя Миладинови“ и ул. „Димчо Дебелянов“.  Пробите за алкохол и наркотични вещества показали положителен резултат на метамфетамин на велосипедиста. Тестът на шофьора е отрицателен...

публикувано на 27.09.24 в 10:06