Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Заедно" от 23 август 2019 година

На помощ на възрастни хора от Северозапада

2
Ученици от столичната гимназия "Професор Иван Апостолов" се срещнаха с възрастни хора в белоградчишки села
Снимка: Архив: Радио Видин

В "Заедно" този петък разговаряме с Яна Рупева, директор на фондация "Проект Северозпад" за патронажната кухня, която с помощта на дарители скоро ще бъде отворена в Люти брод  и ще осигурява топла храна за поне 10 села в община Мездра.  От фондацията приключват ремонта на сградата, предоставена за целта от Общината. Надяват се, че в началото на октомври социалната кухня ще заработи.

Виктория Георгиева от Частната езикова английска гимназия "Професор Иван Апостолов" в София разказва за поредната кампания на учениците в помощ на възрастни хора от Северозапада. Миналата година единадесетокласници от училището зарадваха в дните около Коледа и Великден хората в няколко белоградчишки села, които посетиха на място и раздадоха хранителни продукти. Сега отново събират дарения за тях и се надяват, че малко след началото на учебната година ще могат отново да ги посетят.

Регионално състезание по риболов за незрящи ще се проведе следващата сряда на язовира в град  Кула. Организирано е от организациите към Съюза на слепите в Кула и Монтана.За надпреварата говори Велислав Ненков, председател на Териториалната  организация към Съюза на слепите в град Кула.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Брусарци има нова зона за отдих и спорт

Брусарци вече разполага с нова зона за отдих и спорт . Общинският център е пример за това, как запуснати терени могат да бъдат превърнати в нещо полезно.  Новият обект е създаден по проект "Обичам природата и аз участвам“ в рамките на Национална кампания "Чиста околна среда - 2023 г.“.  Целта му е да повиши екологичната култура чрез..

публикувано на 03.10.24 в 14:00

Община Монтана набира кандидати за стипендии на талантливи ученици

Община Монтана обяви начало на сесия за стипендии на ученици с изявени дарби от 1 октомври. Начало на сесията за определяне на годишна и еднократна стипендия и приемане на кандидатури е съгласно чл. 10 и чл. 11 на Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии на ученици с изявени дарби от община Монтана. Това обяви за Радио ВИДИН..

публикувано на 03.10.24 в 12:00

Виктория Асенова - VikA с нов сингъл и видеоклип

Младата певица, родом от Видин, Виктория Асенова -VikA представи новия си сингъл и видео към него. "Gimme love" е песен, създадена от самата изпълнителка и нейните италиански продуценти. След"Heart babe", чиято премиера бе преди година, това е втората песен, продуцирана  от звукозаписната компания със седалище в Италия. Песента е на английски език..

публикувано на 03.10.24 в 10:05

В "Музикална зона" на 03 октомври 2024 слушаме Светозар Русинов

Светозар Русинов е български творец – композитор, изпълнител и преподавател. Автор е на музиката на редица български поп песни, изпълнени от големи имена в родната музика. Сред най-известните са "Сребърни ята" и "Яворова пролет" – многократно кавърирани и пренаписвани. Като оркестрант в Биг бенда на БНР създава джаз пиеси за състава. През 90-те..

публикувано на 03.10.24 в 09:00

Млади актьори попълниха състава на драматичния театър във Видин

Двама млади актьори се присъединиха към състава на драматичния театър във Видин . Калина Савова и Симеон Георгиев са студенти на Калин Сърменов от Театрален колеж „Любен Гройс”. Завършили са през тази година неговия клас по актьорско майсторство.  Първата голяма роля на Калина на театралната сцена е именно във Видин. Ще дебютира в главната..

публикувано на 02.10.24 в 17:45

Инициативата "Мила Бабо" - в помощ на родителите

Две дами от Видин - Светлана Орловска и Тони Тихомирова съвсем наскоро решават да създадат посредническа агенция, която наричат "Мила Бабо“ . Те предлагат различни възможности за ангажиране на баба детегледачка, която да е в помощ на семействата във всякакви предвидени и непредвидени ситуации. Те разказаха повече за този иновативен проект:..

публикувано на 02.10.24 в 15:57

Спирка библиотека просвещава жителите на Винарово

Автобусната спирка във видинското село Винарово се превърна в библиотека на открито . От около месец е оборудвана с етажерка, на която са подредени книги от български и чужди автори. Сред тях има художествена и научна литература, а също фантастика и книги за деца. "Вземи, прочети и върни" - този надпис подсеща посетителите, че  книгите могат..

публикувано на 02.10.24 в 15:43