Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юношите на Монтана отстъпиха на ЦСКА с минимален резултат

7
Снимка: Любо Андреев

Монтана отстъпи с 0:1 на ЦСКА в среща от 10-ия кръг на елитната група до 19 години. Християн Петров донесе трите точки на стадион "Огоста" на лидера в групата. В 68-та минута Асен Дончев стреля фронтално срещу вратаря на Монтана, но Петър Петров изби в корнер. След изпълнението му защитата на домакините заспа и Християн Петров вкара единствения гол в мач.

Две минути преди това Монтана можеше да открие резултата. Георги Манолиу изведе Любомир Веселов, който стреля по диагонала и топката облиза лявата странична греда.

ЦСКА създаде доста положение до почивката, но Христо Радков и Асен Дончев не намериха път към мрежата на вратата на домакините. В 42-та минута шутът на Росен Петров срещна страничния стълб, топката се удари в гърба на вратаря Петър Петров и излезе в корнер. След гола на ЦСКА „армейците” можеха да вкарат отново, като в ситуациите бяха замесени момчета родени в Монтана. В 76-та минута от воле от 40 метра капитанът на ЦСКА Йоан Бауренски нацели напречната греда. Негов удар също от далеч бе изваден под гредата от Петров. Влезлият като резерва Кристиян Атанасов проби от ляво и се оказа сам срещу Петров, но не успя да увеличи преднината на ЦСКА.

Монтана: Петър Петров, Георги Замфиров, Петро Петков, Георги Миланов, Деян Детелинов, Никола Николов /к/, Стефан Каменов, Любомир Веселов, Георги Манолиу, Борислав Евлогиев, Денис Димитров /Румен Руменов, Алекс Тодоров, Милен Чакъров, Кристиян Младенов/

ЦСКА: Кристиян Сотиров, Крум Николов, Александър Александров, Симеон Чатов, Християн Петров, Христо Радков, Асен Дончев, Йоан Бауренски /к/, Даниел Иванов, Росен Петров, Андрей Йорданов /Кристиян Атанасов, Алпай Рамадан, Калоян Симеонов, Марк Папазов/

Главен съдия: Станимир Тодоров

Помощници: Михаел Денчев, Ивелин Иванов




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Нападател на "Монтана" пропуска мача с "Добруджа"

За нападателя Александър Аспарухов мачовете с "Монтана" този сезон приключиха. Атакуващият футболист е със спрени състезателни права за един мач за натрупани 5 жълти картона. Последният Аспарухов получи при домакинската загуба с 0:2 от "Септември" /София/. Така нападателят ще пропусне гостуването в петък на "Добруджа" /Добрич/, среща от..

публикувано на 22.05.24 в 11:13

8 отбора ще се включат във футболен турнир за подрастващи таланти във Враца

Турнирът е част от тазгодишното издание на „Ботеви дни". Надпреварата ще се проведе на 24 и 25 май. Участващите отбори, които ще бъдат съставени от 9 и 10-годишни футболисти, са разпределени в две предварителни групи. В група „А" попаднаха домакините от "Ботев", ЦСКА, "Академик" и "Арес". В група „Б" пък ще играят: "Academy V&R", "Монтана",..

публикувано на 22.05.24 в 09:52

Още двама борци от Враца на европейското в Азербейджан

Още двама състезатели от Враца ще представят България на европейското първенство по борба. Надпреварата за младежи и девойки до 23 години ще се проведе в Азербайджан. За там потеглят борците на СК „Ботев 93" Христо Валентинов, който ще преследва добро класиране в кат. до 63 кг, и Димитър Георгиев – при 67-килограмовите. Отборът ще бъде воден от..

публикувано на 21.05.24 в 09:30

"Монтана" приключи с амбициите за бараж

"Монтана" падна с 0:2 у дома от "Септември" /София/ в среща от 33-ия предпоследен кръг на Втора лига. Така момчетата на треньора Петър Колев загубиха шансове за бараж. На стадион „Огоста" футболистите на Монтана създадоха доста положения, но гол не успяха да вкарат. Преди срещата кметът на Монтана Златко Живков връчи фланелка на капитана на монтанци..

публикувано на 21.05.24 в 09:05

3:2 за юношите на "Ботев" Враца срещу "Чавдар"

Юношите на "Ботев" Враца при родените през 2007-2008 г. се наложиха с 3:2 като гост над "Чавдар" Троян. Срещата се игра при тежки условия и проливен дъжд, но младите врачани показаха мъжка игра и се пребориха за успеха. Домакините откриха резултата в 18-ата минута, но гостите бързо върнаха гола. Той бе отбелязан от точен Емил Петров. В 60-ата минута..

публикувано на 20.05.24 в 16:37

"Монтана" посреща столичния "Септември"

"Монтана" ще търси победа срещу столичния Септември. Срещата от 33-ия кръг на Втора лига е днес от 15 часа. Трите точки срещу гостите от София увеличават шансовете на монтанци за третото място и бараж за елита.  След два мача наказание в игра за "Монтана" се завръща полузащитникът Франк Ландри. По този начин старши треньорът Петър Колев ще може..

публикувано на 20.05.24 в 13:01

Станимир Тренчев с наряд за гостуването на "Ботев" във Велико Търново

Станимир Тренчев получи наряд да ръководи гостуването на "Ботев" от следващия кръг на плейофите за оставане в родния футболен елит. Във вторник, 21 май, врачани играят на стадион "Ивайло" във Велико Търново срещу изпадналия от Първа лига "Етър". Мачът е от 16.30 часа и ще бъде ръководен от Тренчев, на когото ще помагат Мартин Мачев и Дарин Иванов. Наряд..

публикувано на 20.05.24 в 09:07