Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В пет общини кметовете са преизбрани

В половината общини на област Враца изборите продължават

Снимка: Радио Видин

Избрани са кметовете на пет от общините в област Враца. Безапелационен победител в община Враца е досегашният кмет Калин Каменов, който печели втори мандат със 72,82% от гласовете на избирателите. Иво Цветков от ПП ГЕРБ остава кмет на Бяла Слатина с резултат 63,85%, далеч след него с 19,24% остава кандидатът на МК "Новото време" Ценко Чоков. В община Козлодуй Маринела Николова получи доверието на 74,57% от имащите право на глас. След нея с резултат 14,59% остава предшественика ѝ Румен Маноев, който се яви на изборите като независим кандидат. Изборите приключват и в община Оряхово, където Росен Добрев от ПП ГЕРБ е избран с резултат 56,64%. Висока покрепа получава и досегашния кмет на Хайредин Тодор Тодоров от МК "Български демократичен съюз “Радикали“ (ПП СДС, ПП АБВ, ДПС и ПП ВОЛЯ). Той остава на кметския пост с гласовете на 74,17% от гласоподавателите.

В Община Борован, при обработени 90.91% СИК протоколи в OИК Десислава Тодорова от Местна коалиция СДС (ПП “Земеделски народен съюз“, ДПС, ПП “Земеделски съюз "А. Стамболийски“, НДСВ, СДС, ПП “Новото време“ И ПП "ВОЛЯ“) печели 50,19% от гласовете и излиза на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ Иван Костовски с 42,62%. Трети по резултат е кандидатът на БСП Петър Петров, за когото са гласували 5,99% от избирателите. 

Интересен балотаж се очертава в община Криводол, където първите двама са с близки резултати. Петър Данчев, подкрепен от МК ПП БДЦ (ПП "Земеделски съюз "А. Стамболийски", АБВ, ПП "Земеделски народен съюз") печели 41,26% и ще трябва да премери сили на втори тур с кандидата на ГЕРБ Христо Доков получил 41,23%. 

Също близки са изборните резултати на досегашния кмет на Мездра  и кандидат на БСП Генади Събков (34,01%) и предшественика му Иван Аспарухов (36,49%), подкрепен от МК АБВ ("Земеделски народен съюз", ПП "ВОЛЯ"). 

Изборите продължават и в община Мизия, където кандидатът на ГЕРБ Валя Берчева печели 47,55%. Тя ще трябва да се срещне на втори тур с досегашния кмет Виолин Крушовенски, подкрепен от НДСВ, за когото са гласували 47,52%. 

В община Роман Валери Романски, подкрепен от МК АБВ (СДС, АТАКА, АБВ) получава 45,03% и отива на балотаж с кандидата на ГЕРБ Тихомир Вълчев с резултат 31,75%.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 10 октомври 2024 година

Общинският съвет по наркотичните вещества  във Видин  и превантивно-информационният център към него дариха комбиниран фитнес уред на Спортен клуб по кану-каяк "Бдин 77". Инициативата е по повод Световния ден на психичното здраве, който се отбелязва днес, 10 октомври. Във Врачанско се готвят за  зимата .   Осигурени са нужните количества..

публикувано на 10.10.24 в 18:05

Три монтански села все още са на воден режим

Три населени места в област Монтана остават на воден режим. В други девет мярката е премахната. По едно село в три общини в региона вода продължава да се подава по график. На режим остават Горна Вереница, община Монтана, Мокреш, община Вълчедръм и Равна в община Чипровци. В девет, които през август бе въведен режим, е премахнат. От ВиК-Монтана..

публикувано на 10.10.24 в 16:03

Във Видин отбелязват Световния ден на психичното здраве

Поредица от събития организира Общинският съвет по наркотичните вещества във Видин по повод Световния ден на психичното здраве , който отбелязваме днес, 10 октомври. В регионалната  библиотека психологът Мартин Лишков проведе беседа с единайсетокласници от училище "Петко Р. Славейков". "Задачата беше да разберат как да се грижим за..

публикувано на 10.10.24 в 15:26

Д-р Ивета Найденова остава директор на болницата във Видин

Д-р Ивета Найденова спечели конкурса на Министерството на здравеопазването за изпълнителен директор, представител на държавата в съвета на директорите, на видинската Многопрофилна болница за активно лечение "Св. Петка" . Тя беше единствен кандидат за поста и ще управлява лечебното заведение втори пореден мандат.  В същия конкурс бяха обявени още..

публикувано на 10.10.24 в 15:07

Застраховането и социалното осигуряване обсъждат на национален форум

Проблемите на застраховането, социалното и здравно осигуряване в България ще бъдат обсъдени на Националната научно-практическа конференция "Пазарни и извънпазарни системни предизвикателства пред застраховането и осигуряването – теория, практика, проблеми и решения" . Форумът се организира от катедра "Застраховане и социално дело" при Стопанска..

публикувано на 10.10.24 в 14:45

Районен съд-Видин проведе Ден на отворените врати

Днес в Съдебната палата в град Видин се проведе  Ден на отворените врати . Инициативата е ежегодна и се организира от Районен съд - Видин. Специални гости бяха учениците от 9-и "в" клас на ППМГ "Екзарх Антим I", заедно с техния преподавател Борислав Казашки . Милена Стоянова - председател на Районния съд, обясни повече за идеята на събитието:..

публикувано на 10.10.24 в 13:50

Ясна е програмата за духовния празник на Видин - Димитровден

Общината обяви програма за отбелязването на духовния празник на Видин   - Димитровден , 26 октомври. Проявите започват на 19 октомври и ще продължат до 27 октомври, включително.  Програмата включва: 19 – 20 октомври (събота – неделя) Бивше летище, с. Иново Национален шампионат по драг-рейсинг – четвърти кръг 20 октомври (неделя)..

публикувано на 10.10.24 в 11:35