Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Успешна есен за "Дреновец", "Бдин" остава в зоната на изпадащите

"Бдин" търси опитни футболисти, "Дреновец" ще подсилва атаката

Снимка: Светослав Цветанов



Завърши есенният полусезон на първенството на Северозападната Трета лига. В последния си, 13-ти мач от надпреварата, видинският "Бдин" отстъпи с 0:2 пред собствена публика от отбора на "Севлиево". Новакът в лигата "Дреновец" завърши 2:2 в гостуването на последния в класирането Ювентус (Малчика).

Видинският футболен отбор ще стартира пролетта от незавидното предпоследно място. Зад "Бдин" в класирането е единствено отбора на Ювентус (Малчика). 13-тата позиция на видинския отбор в класирането е една от изненадите досега. Видинските футболисти завършват есента с 2 победи, 1 равен и 10 загуби, с голова разлика 9:37.

Отборът се нуждае от подсилване и ще търси няколко опитни футболисти през зимата, коментира в равносметката си за полусезона старши треньорът Мартин Методиев.

"Срещу Севлиево съдията ни ощети, въпреки че те са по-класен отбор безспорно. Ние играем с млади момчета, юноши, но ранният гол ни пречупи. Идеята ни беше да обиграваме младоците, разчитайки и на няколко ветерани покрай тях. Обстоятелствата се стекоха по такъв начин, че най-опитните ни футболисти са на по 22-23 години. Ние загубихме на няколко пъти, защото ни липсва рутина в подобни моменти. Целта насетне е да намерим поне трима с опит, със срещи в първенството, а през пролетта да тръгнем нагоре".

Настоящият сезон е дебютен за отбора на "Дреновец" на ниво Трета лига. Футболистите на старши треньора Александър Петров завършват първата част от първенството на шеста позиция, с актив от 20 точки - 6 победи, 2 равни и 5 загуби, голова разлика 19:22. Разликата с втория "Севлиево" е 7 точки.

"За новак, какъвто сме ние, представянето е добро. С оглед на организацията, която имаме, футболистите, на които разчитаме, позицията е закономерна. Все пак искам да отбележа, че ни преследваха травми. Нашият голмайстор Цветан Цветанов пропусна не малко срещи. Ако се радвахме на здраве, може би щяхме да сме позиция или две напред. Целта, която си поставихме, беше между 6 и 8 място. Последният кръг в Малчика се представихме под възможностите си и изпуснахме трите точки. Има втори полусезон, вярваме в силите си, ще търсим и подсилване. Имаме шанс за топ 4. Навън се играе по-трудно, забелязвам и психологическа бариера сред младите ни играчи. Притеснението ще се премахне с времето. Аз забелязвам напредък в последните три гостувания. Атаката се нуждае от подсилване, но Цветан ни липсва, той ни е единственият таран. Затова отстъпваме на водещите атаки в лигата", коментира Петров.

Северозападната Трета лига не е слаба, а равностойна, на мнение е Петров - един от младите наставници в първенството - и предрича обещаващо бъдеще за някои от младите футболисти на Дреновец. Разликата между водачът в класирането "Янтра" и "Дреновец" е 13 пункта, а между 12-тия "Бдин" и "Дреновец" - също толкова.

"Обстановката при нас е нормална. Футболистите осъзнават, че извън терена сме приятели, но на терена аз съм техен наставник. Има дисциплина. Да, наказваме се, санкционираме се, но най-вече си говорим. Виждам липса на един доминиращ тип, какъвто бяха "Етър", "Спартак" в предните години, но другите отбори са с изравнени сили, освен представителите на Малчика и на Видин. Уви, ситуацията във Видин не е добра. Организацията трябва да се подобри, спортно-техническата част се нуждае от мерки. За всеки е болно, че нещата не вървят възходящо. Видинският футбол сякаш е лишен от перспектива. Юношите от Монтана, които дойдоха при нас, имат добри шансове за израстване. Нашият вратар Юлиян Весков играе все по-убедително".

В началото на октомври "Дреновец" отстрани "Бдин" от Купата на АФЛ, а днес за отбора предстои нова среща от надпреварата. Съперник ще е Вихър (Николово). Предвидено е през зимата отборът да се подсили с нови футболисти, казва Петров и споделя впечатленията си от местната публика.

"Александър Кирилов дебютира за нас в последния кръг. Той е офанзивен футболист, бърз е, познат е по видинските терени. Ще търсим още 2-3 попълнения. Днес гостуваме на "Вихър". Предстои да направим анализ с треньорите, за да избистрим целите и зоните, на които ни трябва повече. В Монтана отиваме за победа, разбира се. Публиката при нас е страхотна, едва дали друг отбор се радва на такава атмосфера. Събират се около 500 човека. Входът е свободен".


Отборът на "Дреновец" има амбиции за по-високо ниво, но ще отнеме време.

"С г-н Александров сме говорили, амбицията я има. Нужни са поне още 2-3 сезона, за да се утвърдим, да се обиграем. Мога да кажа, че пътят към професионалния футбол е доста по-труден, отколкото изглежда. Организационно, финансово. Аз признавам, че не съм мислил, че ще бъда треньор. Различно е, защото когато си футболист разчиташ на себе си, а като наставник ръководиш група от 20 човека. Трябва да си най-вече психолог. Аз съм доволен. Ние до 7мия кръг тренирахме по пет пъти в седмицата, а напоследък по три пъти".

Все още няма яснота относно датата на поднояване на първенството, но в първия кръг през пролетта "Дреновец" гостува на Вихър (Славяново), а "Бдин" домакинства на Павликени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Локомотив" (Мездра) посреща "Локомотив 1927" (Дряново)

"Локомотив" (Мездра) посреща в събота, 28 септември, от 17:00 часа съименниците си от Дряново в среща от 5-ти кръг на Северозападната Трета лига. Момчетата на Николай Нинов, които нелепо загубиха в Търново, са 4-ти във временното класиране с актив от 7 точки и голова разлика 10:4.  Гостите от "Локомотив 1927" (Дряново) са на последната позиция..

публикувано на 27.09.24 в 14:51

"Ботев" (Враца) приема "Лудогорец" в Разград

Мачът между отборите на "Ботев" (Враца) и "Лудогорец" в неделя, 29 септември,  ще се играе в Разград , а не във Враца. Това реши спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз за срещата, която е от програмата на 11-ия кръг на Първа футболна лига. Като причина за решението се изтъква ремонтът на стадион "Христо Ботев" във Враца,..

публикувано на 27.09.24 в 13:24

Продължава ремонтът на картинг пистата във Враца

Удължиха със седмица срокът, за пускането на картинг пистата във Враца, съобщиха от дружеството, което я стопанисва. От там допълниха, че времето за преасфалтиране на спортното съоръжение е удължен по независещи от тях причини. Първоначално картинг пистата беше затворена до 27 септември, но времето за пускането й се премести за 5 октомври.  За..

публикувано на 27.09.24 в 07:50

"Монтана" гостува в Свищов за купата на България

"Монтана" ще спори с третодивизионния "Академик" /Свищов/ в турнира за купата на България по футбол, това отреди тегления жребий. Двубоят от втория предварителен кръг ще се проведе от 13 октомври, когато ще има пауза за мачовете на националните отбори. Победителят от двойката ще приеме "Славия" на 1/16 финала. Мачовете от този етап ще се изиграят в..

публикувано на 25.09.24 в 12:22

"Ботев" е пред дилема къде да посрещне "Лудогорец"

"Ботев" (Враца) търси решение за това къде да посрещне "Лудогорец" в следващото си домакинство. Шампионите гостуват по програма на 29 септември от 21:15 часа, а срещата е от програмата на 11-ия кръг. Заради проблемите с тревното покритие, стадион „Христо Ботев“ във Враца със сигурност няма да посрещне двубоя с разградчани. Пред..

публикувано на 24.09.24 в 14:00

"Локомотив" (Мездра) загуби от "Етър" в Търново

Вторият отбор на " Етър " (Велико Търново) победи неочаквано у дома "Локомотив" (Мездра) с 2:1 и вече има актив от 3 точки. Срещата бе последна  от четвъртия кръг на Северозападната Трета лига.  Момчетата на Николай Нинов  стартираха убедително в двубоя и Сергей Георгиев материализира предимството им с попадение с глава след центриране на..

публикувано на 24.09.24 в 13:12

Крумовград не остави шанс на Ботев (Враца)

Крумовград разби Ботев (Враца) в домакински мач от 9-ия кръг на Първа футболна лига.  "Синьо-жълтите" надвиха врачани с 3:0 на футболен комплекс "Никола Щерев - Старика" в Пловдив. Срещата започна по-добре за отбора домакин. В 33-ата минута това даде резултат, когато Рафаел Фуртадо засече центриране на Серкан Юсеин - 1:0. 2 минути след началото..

публикувано на 24.09.24 в 08:32