Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поетеса подреди самостоятелна изложба в Мездра

2
Снимка: Мирослав Гетов

Поетесата Рени Митева подреди в Мездра първата си самостоятелна изложба - живопис и графика, със съдействието на Градската художествена галерия. Откриването на експозицията е от програмата на Община Мездра за Коледно-новогодишните празници. Културното събитие уважиха събратя по перо, четка и дух на авторката, ценители на изобразителното изкуство, близки и приятели. Сред тях бяха кметът на общината Иван Аспарухов, председателят на Общинския съвет Яна Нинова, председателят на НЧ "Просвета-1925" Валентин Вълчев и директорът на ОУ "Христо Ботев" Иван Иванчев, където Рени работи като учител.


Експозицията включва 14 живописни и 2 графични творби, в които Рени Митева е пресъздала пейзажи от Северозапада.


Рени Митева е завършила начална и предучилищна педагогика в СУ "Свети Климент Охридски", със специализация "Изобразително изкуство". Предпочита да работи с моливи, въглен и акрилни бои. Занимава се с пирография, квилинг и изработване на автентични мартеници. Нейни картини са притежание на ценители от България, Италия и Великобритания


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
Крайдунавският парк

Циркова работилница и театър в Крайдунавския парк на Видин

Циркова работилница ще се проведе днес във Видин. Тя е част от инициативата На базар сме! В парка! на платформата за събития Естетика. Работилницата ще радва както деца, така и родители, каза Белла Антова от организаторите: "Екипът на "Mini Art Fest" идва за първи път във Видин. Няма нищо опасно, въпреки че номерата на техните акробати..

публикувано на 25.05.24 в 09:44

Ученици ще рецитират Вазови стихове в Мездра

Детски конкурс рецитал на Вазови творби ще се проведе на 27 май в Мездра. Конкурсът се организира за четвърта поредна година и е част от 50-тите юбилейни празници на града .  Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови категории- от 1-ви до 4-ти, от 5-ти до 7-ми и от 8-ми до 12 клас, каза за Радио ВИДИН Светла Дамяновска , главен експерт..

публикувано на 25.05.24 в 09:00

Песни и танци ще огласят мездренското село Моравица

В  мездренското село Моравица днес ще проведат традиционния си събор. У частие в програмата ще вземат възпитаници от местното училище и детска градина, двата танцови състава на селото и деца от Мездра, каза  Маргаритка Ладова - секретар- библиотекар в народно читалище "Светлина-1926" в село Моравица, община Мездра: "Първо имаме освещение на..

публикувано на 25.05.24 в 08:00

С "Парад на буквите" отбелязаха 24 май във Враца

Във Враца отбелязаха тържествено 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.  Честването на 24 май започна с “Парад на буквите”, в който участие взеха отличени ученици, педагози, културни дейци и състезатели от спортни клубове. Трите знамена, представящи глаголицата, кирилицата и..

публикувано на 24.05.24 в 16:41

Във Видин отбелязаха тържествено Деня на светите братя Кирил и Методий

Видин отбеляза Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - 24 май, с празнично шествие и церемония по награждаване на изявени дейци на просветата и културата. Знанието, мъдростта, силата на просветата и словото са онези ценности, важни за нашето духовно извисяване, каза в словото си към..

публикувано на 24.05.24 в 15:09

С богата празнична програма отбелязаха 24 май в Лом

Днешният 24 май беше отбелязан в Лом с богата културна програма, пред сградата на Народно читалище „Постоянство 1856”. Кметът Цветан Петров поздрави ломчани с Деня на българската азбука, просвета и култура.  „Ние българите честваме днешния ден с особено чувство за национална гордост, с особена тръпка в сърцето, защото „и ний сме дали нещо на..

публикувано на 24.05.24 в 14:12

Монтана празнува 24 май

Стотици ученици, учители, представители на държавната и местната власт дефилираха на 24 май в Монтана.  Празничното шествие тръгна от най-стария храм „Св. св. Кирил и Методий" и завърши на площад "Жеравица" под звуците на духовия оркестър към народно читалище „Разум 1883". Кметът на Монтана Златко Живков и началникът на регионалното управление на..

публикувано на 24.05.24 в 13:05