Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Собствен бюджет и избора на кмет обсъдиха кметовете с Цвета Караянчева

Автор:
Снимка: БГНЕС

Среща с председателя на парламента Цвета Караянчева проведе Националното сдружение на кметовете на кметства и наместници в България. Обсъдени са проблемите с изборния праг и необходимостта от делегиран бюджет, каза Димчо Скорчев, заместник председател на Сдружението и кмет на град Дунавци:

"Срещата премина добре, но не съм удовлетворен. Караянчева присъства 15 минути, прие 5 от присъстващите 20 човека. Частично ни изслуша, след това ни остави на нейни колеги от ГЕРБ. Не стигнахме до консенсус. Предложиха ни по един представител от Сдружението на кметовете и няколко от сдружението на кметовете на общини. Решението е бегло, имаме нужда от повече - минимум трима или петима".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Първи случай на салмонелоза в област Монтана

Първи случай на салмонелоза бе регистриран в област Монтана. Пациентът е настанен за лечение в инфекциозното отделение на монтанската болница.  47 годишна жена от община Бойчиновци е със салмонелоза. Тя се лекува в болницата в Монтана, съобщи Елена Тодорова, главен инспектор в дирекция "Надзор на заразните болести" в РЗИ "По епидемични показания са..

публикувано на 07.07.24 в 13:55

Общинският съвет в Лом с извънредно заседание

Общинските съветници в Лом ще заседават извънредно в понеделник, 8 юли. Местният парламент ще обсъди внесената от кмета Цветан Петров докладна записка за кандидатстване на Общината с проектно предложение за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в детска градина №2 "Червената шапчица" и детска ясла №2 в Лом. Предвижда се да бъде направен..

публикувано на 07.07.24 в 09:30

Детска академия за спорт и превенция откриха в Кула

Детска та  академия  цели ч рез игрови ситуации децата да се запознаят с теми за безопасността на движението, трафика на хора, спазването на обществения ред,  безопасно то  сърфиране в интернет , п ревенция на употреба и зл оупотреба с наркотични вещества, м естно културно насл едство и етнография, спортно лято , екологични инициативи  и..

публикувано на 07.07.24 в 09:21

Кметът на Враца провери строителството на Е-79 край Мездра

Кметът на Община Враца Калин Каменов припомни, че хората в Северозапада очакват скоростния път между Видин и София да бъде довършен в обещаните от строителите срокове, независимо от сътресенията в държавата. Градоначалникът провери как върви работата в отсечката между Мездра и Ботевград.  По думите на Каменов и по двата лота на скоростния път се работи..

публикувано на 07.07.24 в 09:04

Ремонтират водопроводната мрежа в ломското село Трайково

Обявената от Община Лом процедура за "Изграждане и рехабилитация на водопровод в село Трайково" все още не е приключила. Крайният срок за подаване на заявления с необходимата документация за участие в процедурата е 15 юли т.г. Близо 6 300 000 лева без ДДС е прогнозната стойност на строително-монтажните работи и всички допълнителни дейности...

публикувано на 07.07.24 в 08:53

Откриват изложбата "Футболът в Чипровци"

Изложбата "Футболът в Чипровци" ще бъде открита в 17:00 часа в Катеринината къща.  "Исторически музей- Чипровци в Катеринината къща, това е нашата етнографска сбирка, ремонтира две помещения и решихме да продължим там, където показваме бита на местното турлашко население, с периода от втората половина на 20 век. Защото всеки уважаващ себе си..

публикувано на 06.07.24 в 16:05

В Кула се проведе концерт, посветен на хумора, песните и танците

Самодейците от Народно читалище "Просвета 1882"- град Кула представиха празничен концерт, посветен на хумора, песните и танците.  Тази година концертът се проведе под наслова "Кулски закачки", разказа за Радио Видин Силвия Христова от НЧ "Просвета 1882":  "Самият спектакъл-концерт, който ние правим е с наши абсолютно оригинални..

публикувано на 06.07.24 в 15:03