Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 6 април 2020 година

Снимка: Светослав Цветанов

В задоволително общо състояние са двамата пациенти, настанени във видинската болница с установено заразяване с COVID-19, каза прокуристът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова: "Първият пациент е пневмония, лекува се, лечението върви благоприятно. Пациентът от Дунавци няма регистрирана пневмония, само вирусна инфекция с COVID-19. Той е добре, няма никакви оплаквания." Пациентът от Дунавци чака резултати от първата си проба за изчистване на вируса.


Да бъде свикано извънредно заседание на Общински съвет Видин, да има ясни позиции и спешни и ефективни действия в помощ на видинската болница, настояват от ръководството на БСП.


Местната управа в Белоградчик очаква среща с министъра на здравеопазването заради болницата.


Търси се вариант държавата да помогне на болницата в Белоградчик, за да не затвори, каза депутатът от Владимир Тошев от ГЕРБ. Той уточни, че предстои през седмицата, с помощта на общината, държавата и видинската болница да се намери решение на този казус.


Детското отделение на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца остава под карантина, въпреки добрите новини около пробата на санитарката, дала позитивен резултат при първия тест за Covid-19.


Увеличават се случаите на хора с тревожни състояния и обостряне на психичните заболявания заради изолацията и ограничителните мерки.

Всяка община да създаде организация за функционирането на кооперативните и фермерски пазари, на стопаните да се даде възможност за достъп до обработваемите земеделски площи. Това са част от мерките в заповед на здравния министър, касаеща работата на кооперативните и фермерски пазари, за обработването на земеделските площи, за непрекъснатост на дейностите по отглеждане на селскостопански животни и производство на фуражи.


Драстично увеличение на новорегистрираните безработни във Враца отчитат от Бюрото по труда.


Д-р Соня Съботинова, бивш зам-директор на МБАЛ "Христо Ботев" Враца, ще е новият управител на общинската болница в Мездра.


От тази седмица започва поставяне на оценки на учениците в дистанционна форма на обучение. Взето е решение дните от 13 до 16 април да преминат в облекчен режим на обучение, в рамките на който учениците ще бъдат ангажирани от 2 до 4 часа дневно със занимания по интереси, час на класа, физически дейности, изобразително изкуство, музика, рисуване и други.


Хранителни продукти, непотърсени по оперативна програма "Храни", ще бъдат разпределяни от БЧК Видин на хора над 65-годишна възраст, които получават топъл обяд и на тези, които са на патронажна грижа.


Даряват предпазни маски и месни продукти на социално слаби в община Монтана.


Нов респиратор и 100 защитни облекла  за многократна употреба, ще получат медиците от врачанската МБАЛ "Христо Ботев".


Нови четири случая на нарушаване на домашна карантина разследва видинската полиция под надзора на прокуратурата. От началото на извънредното положение и въведените във връзка с него мерки, под ръководството на Районна прокуратура - Видин са били образувани 12 досъдебни производства за неспазване на задължителната карантина.


Мъж от Лом е посетил Районното управление и е заявил, че ще наруши карантината си.


Още четирима човека са поставени под карантина в община Вършец. Така общата бройка на пазещите изолация става 38. Те са се се прибрали от държави, в които има случаи на коронавирус.


Санкционираха нарушител на заповед на кмета на община Мездра за преустановяване работа на автомати за кафе.


Общо 18 служители на Районната здравноосигурителна каса /РЗОК/ участват в подпомагането на дейността на Регионалната здравна инспекция / РЗИ/ във Видин.


Община Лом обмисля да се отдели от ВиК- Монтана. Причината е липсата на адекватна подкрепа за ломския клон на дружеството.


Заради извънредното положение и кризата с Covid-19 е отложено изслушването на Десислав Начков за окръжен прокурор на Враца.


Общинско предприятие "Комунални дейности" в Берковица отчете дейността си.


Медицинските специалисти в училищата и детските градини ще получат по 200 лева от община Враца. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Видабаскет" победи и "Спартак"

Мъжкият отбор на БК "Видабаскет" записа втора поредна победа в новото първенство на Българската баскетболна лига и оглави временното класиране. В среща от А група, Регион "Запад" видиначни се наложиха с 86:72 точки (28:19; 12:21; 23:16; 23:16) над "Спартак" Сандански в столичната зала "Триадица".  Момчетата на треньора Иван Тилев започнаха по-добре..

публикувано на 20.10.24 в 16:33

Стотици се събраха на фестивала на виното и хорото в Гомотарци

Фестивал  на виното и хорото се проведе за пета поредна година в крайдунавското село Гомотарци. Той се организира от кметството в Гомотарци и местното читалище "Просвета-1928".  Събитието откри кметът на Гомотарци Желязко Станков : "За мен е радост, че нашето красиво село за пореден път е домакин на такова вълнуващо събитие. Днес е празник не..

публикувано на 20.10.24 в 15:13

30% е избирателната активност в Габровница към обяд

В монтанското село избират нов кмет, а кандидатите са двама. Няма констатирани нарушения, като  250 жители на Габровница са преминали през единствената изборна секция до обяд. Това прави около 30% от имащите право на глас за кмет на монтанското село.  "Няма напрежение и нарушения на изборния процес. Всичко е тихо, спокойно, нормално и нямаме..

публикувано на 20.10.24 в 14:58

И днес водата във Видинско остава негодна за пиене

Поради извършване на есенна дезинфекция, до 17.00 часа днес, остава негодна за пиене водата в много населени места в община Видин. От ръководството на "Водоснабдяване и канализация" уведомяват населението на града и селата Новоселци, Слана Бара, Акациево, Рупци, Кошава,Гомотарци, Сланотрън, Кутово, Антимово, Покрайна, Иново, Капитановци, Градец,..

публикувано на 20.10.24 в 09:30

Предлагат изменение в Наредбата за организация на движението във Враца

Местната администрация във Враца предлага изменение в Наредбата за организацията и безопасността на движението. Предложението е да се задържат тротинетки и велосипедите на нарушителите, докато не платят глобата за движение в забранените зони.  Причината за затягане на мерките е поради зачестилите инциденти от началото на годината - 2 блъснати деца по..

публикувано на 20.10.24 в 09:24

Удължиха срока за избор на съдебни заседатели за окръжния съд в Монтана.

Общинският съвет в Лом удължи процедурата за определяне на четирима съдебни заседатели за окръжния съд в Монтана. Новият краен срок за подаване на документите е 31 октомври, съобщават от общинската управа.  Изискването към кандидатите е да са дееспособни български граждани на възраст от 21 до 68 години. Да не са осъждани за умишлено престъпление,..

публикувано на 20.10.24 в 09:19

Продължават ремонтните дейности във врачанския квартал "Бистрец"

Напредват дейностите по цялостното възстановяване на пътната инфраструктура в квартал "Бистрец", стана ясно от пресконференция в община Враца.  Към момента са подготвени над 13 улици за асфалтиране, като на три от тях вече е положен биндер и се асфалтират и тротоарите, обясни кметът Калин Каменов.  В средата на август стартираха строително-ремонтните..

публикувано на 20.10.24 в 09:11