Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В час по физическо във виртуалното пространство

3
Снимка: Радио ВИДИН, Архив


В режим на дистанционно обучение за учениците има и уроци по физическо възпитаниеВ духа на образователните практики темата за дистанционното обучение по физическо възпитание подобава да започнем с преговор. За това колко е важна физкултурата припомня Филип Филипов - преподавател по физкултура в математическата гимназия  във Враца:


"Физически акт е дори сутринта, когато си отваряш очите, когато казваш на мама, че я обичаш, когато се протягаш като котката на терасата. Физическият акт е присъствал в  човешкото съществуване като на  начин на живот от първия негов миг, до последния. Някога е имало само два или три предмета, които са събирали в себе си всичко. Едното е било военно изкуство, там е влизало физическото възпитание. На всички нива от владеенето на военни умения с различни оръжия, до спорт, който е радвал окото на човека. От там се зараждат и Олимпийските игри. Музика и философия. Сега е времето, когато вкъщи трябва да пеем, да сме весели, да философстваме, учейки всички плодове на обществознанието  и на познанието и много да спортуваме в къщи."


Наложеният от ограничителните мерки образователен режим на обучение от разстояние в електронна среда или както го наричаме дистанционно обучение премести уроците по физическо възпитание  от салона, пистата и спортната зала във виртуална класна стая, разказва Филип Филипов:


"Качваме различни материални, различни презентации по различните видове спорт с история на дадения индивидуален спорт или спортни дисциплини, след което комплексни упражнения, набори за загрявка, различни модификации за отделните мускулни групи. Децата го приемат много нормално, весело, позитивно. Има и много закачки. Но по принцип всички сме в едно, бих казал, сложно и трудно положение и трябва да показваме много весел нрав  и много усмивки." 


Повече може да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Романът "Шлеп в пустинята" отвежда към суровата реалност

„Шлеп в пустинята“ на Людмил Тодоров е толкова кратък, че ти се струва неоправдано претенциозно да бъде наречен роман. Само 152 страници, но пък 152 страници сурова реалност, в която никой от нас не си признава, че живее ежедневно! Когато обаче започнеш да го четеш, неусетно започва да ти се струва прекалено тривиално, почти грубо да го наречеш..

публикувано на 27.09.24 в 17:20

Видинското читалище „Цвят” отваря врати за посетители

Традиционно в първия ден на октомври от десетилетия читалище „Цвят” открива новата си учебна и творческа година. На този ден входът ще е отворен за всички, които желаят да станат съпричастни към работата и постиженията на възпитаниците на школи и състави и на техните преподаватели, съобщават от културното средище.  Информационният ден на отворените..

публикувано на 27.09.24 в 15:57

Видин ще е домакин на фестивала "Здравей, Здраве"

Седмото издание на фестивала "Здравей, Здраве" ще се проведе във Видин . Той ще се състои тази събота, 28 септември, в Културен център "Жул Паскин".  "Пристъпваме към утрешното събитие, заредени с позитивизъм, с желание да помогнем на повече хора да усетят и да разберат себе си на първо място, а оттам ще започне и нов живот за тях", каза за Радио..

публикувано на 27.09.24 в 15:55

Георги Кузманов - библиотекарят с интересно хоби

В "Професия хоби" днес ви срещаме Георги Кузманов от Видин . Той работи като библиотекар, но хобито му е доста нетрадиционно. Георги се разтоварва като пише текстове за рап песни, а също така и рапира. В рап средите се представя с артистичния псевдоним "Субекта". С помощта на негов близък приятел, който прави музиката, имат издадени..

публикувано на 27.09.24 в 14:59

Владимирово - селото, където традициите срещат надеждата за бъдещето

Гостуваме в село Владимирово - място с дълбоки исторически корени и силен дух. Владимирово е едно кътче, което пази духа на традициите, но също така гледа към бъдещето. Намира в община Бойчиновци . Селото е голямо и има много млади хора. Цветелин Михайлов е кмет на Владимирово само от няколко месеца, но има амбицията да облагороди и развие..

публикувано на 27.09.24 в 11:45

Виктория Топалска представя книгата "По(д)правки" във Видин

Предстои представянето на втората книга на Виктория Топалска . Изданието включва разкази, вдъхновени от живота и носи името "По(д)правки" . Виктория Топалска разказа подробности: "Книга, доста по-различна от първата... Първата ми книга е стихосбирка... Тотално съм се насочила на друго място, сега в момента, защото съм..

публикувано на 27.09.24 в 11:09

Десислава Петрова: Добивите от жито не компенсират ниските изкупни цени

В края на старата стопанска година и началото на новата, в "Земята, която ни храни" се срещаме с Десислава Петрова . Тя е от Видин, ври и кипи в зърнопроизводството повече от 15 години, но с подобна суша се сблъсква за първи път:  "Не може да се каже, че отиващата си стопанска година е благоприятна за нас. Добивите са изключително ниски.....

публикувано на 26.09.24 в 16:39