Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът каза, че е рано за отмяна на противоепидемичните мерки

Бойко Борисов: Надявам се и Видин да бъде газифициран

Рано е да се мисли за отмяна или за отхлабване на мерките, каза премиерът Бойко Борисов. Днес той инспектира строителството на газопреносната мрежа на "Балкански поток" в района на Компресорна станция Расово и Мизия. Борисов напомни, че въведените противоепидемични мерки всъщност са за доброто на хората:

"Аз не съм пъдарин, аз говоря на хора, които проявяват разум. Тези, които не спазват мерките, не са избягали от мен, не са избягали от карантината, ще си заразят родителите. Всяка дума ми започва с "умоляваме". Те не са надхитрили мен или полицията. Огромната част спазват карантината, и аз мисля, че този който е от София, която е едно огнище или Смолян както се очертава, отиде при възрастните си родители, или баби и дядовци, и на неговата съвест да тежи това. Как по-човешки да го обясним. И видяхте статистиките по държави, благодарение на тези мерки, имаме най-малко заболели и най-малко умрели. Нали целта ни е да се запазим живи, после ще ускорим и икономика и селско стопанство. Ние режим не правим, стараем се много и за да е самосъзнателно, се опитваме да убедим хората, че дотук сме прави безспорно и доказано."

На въпрос на Радио Видин дали градът ще бъде газифициран, премиерът отговори, че се надява до края на годината газопреносната мрежа да стигне по-близо до Видин:
"Надявам се, надявам се да има, като има газ до там, защо да няма газифициране. Така че, като има газ, ще бъде газифициран и се надявам тази година това да стане. Да докараме газта близко до Видин." 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Река Дунав днес, 26 септември

Снимката на 26 септември 2024 година

Не очаквам  Дунав  да създаде проблеми за населените места в българския участък на реката. Това каза за Радио Видин кап. Тони Тодоров, директор на дирекция "Речен надзор- Лом" към Морска администрация.  Районната избирателна комисия (РИК) в Монтана назначи служебно разпределението на ръководствата на  секционните избирателни комисии в..

публикувано на 26.09.24 в 18:00

Деца от Мездра учиха как да се придвижват безопасно

По традиция в ОУ "Христо Ботев" - гр. Мездра в началото на всяка учебна година учениците от начален етап провеждат практическо занятие по безопасност на движението. Тази година то бе под наслов "Зная моя безопасен път до училище". Четвъртокласниците подготвиха практически задачи за по-малките ученици. Децата преминаха през площадката по безопасност на..

публикувано на 26.09.24 в 15:39

Предстои заседание на Общинския съвет в Белоградчик

Общинският съвет в Белоградчик ще заседава утре, 27 септември. Дневният ред на съветниците включва 14 точки.  Те ще гласуват решение относно приемане на отчета за касовото изпълнение на бюджета към 31 декември 2023 година. Общинските съветници ще обсъдят и о тдаване под наем на част от имот- публична общинска собственост, представляващ терен..

публикувано на 26.09.24 в 15:00

Съветниците в Лом гласуваха прогноза за бюджета

Средносрочната бюджетна прогноза за местни дейности на община Лом за периода 2025 – 2028 г. беше приета от Общинския съвет в Лом с 18 гласа „За” и двама „Против”. Решението беше взето на провелото се днешно редовно заседание на местния парламент. Освен бюджетната прогнозата за местни дейности, беше одобрена и прогнозата на показателите за поети..

публикувано на 26.09.24 в 14:50

Ученици от Видин отбелязват Европейския ден на езиците

Ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин се включват в днешния  Европейски ден на езиците . Инициативата се стреми да популяризира богатото езиково и културно разнообразие на европейските  народи, казва Василена Тодорова , преподавател по английски език в учебното заведение. "Организирали сме няколко вида..

публикувано на 26.09.24 в 13:50

Свлачища между Мездра и Ботевград ще бъдат укрепени

Предприети са всички необходими мерки за укрепване на новопоявилите се свлачища при модернизацията на пътя Мездра - Ботевград, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". При изграждането на пътен възел "Ребърково", който е част от Лот 2 на проекта за модернизация на пътя, преди повече от половин година е регистрирано свлачище при изпълнението на..

публикувано на 26.09.24 в 13:24

Враца е домакин на литературен фестивал

Враца отново ще бъде книжен град . Предстоящият литературен фестивал в града ще бъде открит тази вечер и ще продължи до събота. Шестото му издание отново ще предложи срещи с популярни писатели и книжен базар. Ще се състои и семинар, посветен на четенето, в който ще участват библиотекари и учители. Ще има и работилница по калиграфия. Фестивалът..

публикувано на 26.09.24 в 13:00