Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кабинетът по репродуктивно здраве във Враца отново отваря врати

Снимка: Здравка Маслянкова, БНР

Кабинетът по репродуктивно здраве във Враца възобновява дейността си от 30 май, събота. Това съобщи координаторът на фондация "Искам бебе" за Северозападна България Здравка Гергова:

"Първите прегледи, които ще се случат след извънредното положение, ще бъдат в събота на 30 май. От 10 часа ще приема д-р Явор Малинов. Следващите седмици вече ще обявяваме, съответно дали ще бъдат през седмицата, дали събота и неделя, според това, как са свободни лекарите и вече от там нататък ще записваме часове за пациенти, като молбата ми е да погледнат в страницата на "Искам бебе" в Северозападна България - кабинет по репродуктивно здраве Враца и да видят координатите, които съм оставила, така че да могат да се запишат. Молбата ми е към пациентите, всички да са екипирани с маски, да спазват необходимата дистанция. Там ще има дезинфектанти и всичко необходимо, за да предпазим лекарите и самите себе си." 

Над 100 двойки са посетили кабинета от неговото откриване през октомври до обявяването на извънредното положение през март. Прегледи и консултации в него провеждат специалисти от София и Плевен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нови контейнери ще събират зелени и биоразградими отпадъци в Берковица и Вършец

В Берковица и Вършец поставят съдове за разделно събиране на зелени и биоразградими отпадъци . За двете общини са осигурени общо 232 контейнера. От проекта ще се възползват 23 500 жители на общините. Поставянето на съдовете е в изпълнение на проект „Проектиране и изграждане на компостираща инсталация за разделно събиране на зелени и/или..

публикувано на 27.06.24 в 11:45

Готов е календарът с дейностите на читалището в Мездра през юли

Изготвен е Календар на дейностите и участията на колективите от Народно читалище ”Просвета 1925 - Мездра” за предстоящия месец юли. Очаквано най-наситена е програмата на групите на Фолклорен ансамбъл ”Мездра”. От 27.06 до 01.07. - участие в Международен фолклорен фестивал “Calusul Romanesc” в Каракал, Румъния, 30.06. - участие в празник на с...

публикувано на 27.06.24 в 11:24

Кола удари възрастна жена на пешеходна пътека в Монтана

80-годишна пешеходка е пострадала, след като бе ударена от лек автомобил на пешеходна пътека в град Монтана, съобщават от полицията. Инцидентът е станал в зоната на кръстовището на бул. "Трети март" и ул. "Свети Климент Охридски", около 10:30 часа, вчера, 26 юни. 58-годишен шофьор от село Благово при десен завой блъснал пресичащата пътното платно по..

публикувано на 27.06.24 в 11:08

Труп изплува от водите на язовира край село Тишевица

Трупът е на 53-годишен жител на ботевградското село Врачеш е открит в язовира край с. Тишевица в област Враца. Тялото е намерено вчера, 26 юни. Сигналът за трупа е подаден в полицията от жител на врачанското село около 18:00 часа.  Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 27.06.24 в 11:02

Разчистват пораженията от бурята във Видин

Десетки са падналите дървета и клони след бурята, която премина над Видин през изминалата нощ. Екипи на Общинското предприятие "Чистота, озеленяване, благоустройство" отстраняват от рано сутринта щетите.  Няма информация за пострадали хора. На 10 сигнала за необходимост от оказване на техническа помощ са реагирали тази нощ служителите на "Пожарна..

обновено на 27.06.24 в 10:04

Видинското читалище "Славяни 2013" отбеляза юбилей

С грандиозен концерт в залата на драматичния театър във Видин бе отбелязана десетата годишнина от създаването на Народно читалище "Славяни 2013". Концертът бе под наслов "От извора до наши дни", обясни Ралица Петрова от читалището. "Предимно хората, които се изиграха на голямата сцена бяха от нашия регион и разработките са изцяло на нашия..

публикувано на 27.06.24 в 10:00

Престижни награди за читалището в Зверино

Колективите при НЧ ”Факел-1926” с. Зверино участваха във Втори Фолклорен фестивал „Доспей пее и танцува и на билки се любува ”в село Доспей, община Самоков.  Женска фолклорна група ”Плетеница” с художествен ръководител Милчо Романски се представи песните  "Донка се в гора изгуби", " Пойде момче в градинка" и " Станке ле, голям гяволо".  Йордан..

публикувано на 27.06.24 в 08:28