Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн курс за млади магьосници започва във Враца

Снимка: Theos Magic SHOW (Теос- Т. Славов)


Ще има ли скоро мистър Сенко заместници сред младежите във Враца и къде се крие магията? Това ще се разбере в края на юни, когато ще приключи курсът за магьостици- онлайн-инициатива на Младежкия център във Враца. Курсът ще се води от Маг Теос - Тодор Славов. Поводът е 1 юни - Деня на детето. 

През целия месец юни ще бъдат излъчени четири видео урока с базови умения. Всички, които желаят, ще бъдат включени. Няма ограничения във възрастта и броя на участниците. Идеята идва от това, че от 1 до 101 години абсолютно всички обичат магията, обясни Михаела Митева от Младежкия център във Враца.

"По този начин искаме да зарадваме потребителите на младежкия център, нашите приятели, доброволци, посетители, с нещо иновативно, защото лично аз до сега не знаех, че изобщо някой може да прави онлайн курс за магьосници. Това ще бъде четири степенен курс. Ще направим една затворена група, където всеки, който желае ще бъде включен и в рамките на месец юни всяка седмица Теос ще качва по едно клипче с фокус, който показва как се прави и участниците трябва да повтарят фокуса. Той ще им задава един вид домашни. Те ще трябва да се снимат, да пращат клипчетата в групата. Няма ограничения във възрастовата група. Няма ограничения в броя посетители. Колкото повече, толкова повече, както е казал мечо Пух. Трябва да се заяви желание за участие на страницата на младежкия център и трябва свсички, които желаят да участват да се сприятелят с профила на Младежкия център във фейсбук, за да можем да ги добавим в затворената група. Иначе ще бъде абсолютно безплатно за всички и се надяваме да бъде доста забавно."

Теос е млад илюзионист, актьор и ентъртейнър, който също така се занимава с театрална режисура и е сценарист и драматург на четири театрални постановки, в които също така играе главни роли. Започва развитието си в театрална школа "Апропо" в Димитровград, като и до днес продължава театралната си дейност там като актьор, режисьор и сценарист в школалата. В момента е на 24 години, като започва да се занимава с магия още от много ранна възраст, вече почти 15 години, споделя младият маг.

"Всяко изкуство за да се развие и да стане занаят е хубаво да се започне от много ранна детска възраст, затова е и повода, по който се чуваме .Той е свързан с младите магьосници от Враца, които се надявам ,че някои от тях ще бъдат бъдещи такива. Враца е неслучаен град на магическата карта в България, тъй като от там е дойена на българската магия мистър Сенко, така че за мен е огромно удоволствие да направя този проект именно за тях. Това е една интересна идея, която се роди по време на извънредното положение и предвид това, че децата бяха вкъщи, учеха от вкъщи и не можеха да се занимават с любимите им неща, а магията и фокусите са нещо любимо за всички от 0 до 101 години. Фокусите всички ги обичат и затова аз предложих на младежките центрове в България, на което предложение именно и Враца се отзова, да направиме един дигитален курс, който се работи дистанционно от него, който дори е много по удобен, защото децата не е задължително от 5 до 6 даработим. Не, те могат в 8 часа да седнат, да си видят материала. Всичко е направено много леко, забавно. То не е като в училище математика или нещо друго натоварващо. Съдържанието включва в месеца общо 4 дигитални занятия, които са предварително заснети. Всяко от тях съдържа няколко базови магически ефекта от различни раздели на магията, специално ориентирани към деца и към начинаещи, като сме запазили, да не е нещо елементарно. Баланса между впечатляващ евект и лесен ефект е много добре застъпен тук, за да може интереса им да се поддържа."

За Маг Теос най- голямата магия е приятелството. Той е носител на наградата за магия в България две поредни години през 2016-та и 2017-та. Работил е с Астор и имат общ спектакъл, който се надява да започнат скоро пак да го играят. Има награда за международен културен принос и две международни награди за работа с деца.


Повече чуите в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

България ще бъде домакин на световна надпревара с драконови лодки

Световно първенство по драконови лодки ще бъде проведено догодина в Русе, съобщи за Радио ВИДИН Александър Трифонов, бивш гребец от Видин, който наскоро се завърна от Китай: "България е спечелила домакинството. Община Русе работи изключително усилено за това нещо, а отделно Китай по всякакъв начин се опитва да им помогне- било то с обучение..

публикувано на 03.06.24 в 17:30

Михаил Найденов: Карането на колело е свобода и спокойствие

На 12 април 2018 г., по време на сесия на ООН в Ню Йорк, повече от 190 държави-членки одобряват 3 юни като Международен ден на велосипеда. Резолюцията за Световния ден на велосипеда признава колко уникално транспортно средство е колелото.  Той е доказал своите предимства през вековете като достъпно и надеждно средство за развитие на..

публикувано на 03.06.24 в 15:00

Роберто Николов: Новото име в музикалната индустрия у нас

ROBI е псевдоним, който звучи познат на мнозина в българската музикална индустрия. Но не са малко и тези, на които това име не говори нищо. Роберто Николов е родом от Монтана и е талантлив музикант. Младият и амбициозен изпълнител успява да създаде свое собствено студио в София, като открива и развива едни от най-известните сред..

публикувано на 03.06.24 в 14:00

Предизвикатeлство на колела- 80 км с велосипед за седмица

Всеки, който разполага с велосипед, да слезе от автомобила поне за час и половина в следващите дни и да се постарае да натрупа до края на седмицата минимум 80 км, въртейки педалите. Това предизвикателство отправи в Световния ден на велосипеда - 3 юни,  инструкторът по физическа активност Тони  Георгиев. Самият той е голям почитател на колоезденето..

публикувано на 03.06.24 в 13:55

Да черпим от Живата вода – Словото Божие

Днес, на Петата неделя след Пасха, Христовата Православна църква ни припомня разговора на Господ Иисус Христос със самарянката. "Иисус и отговори и рече: всякой, който пие от тая вода, пак ще ожаднее; а който пие от водата, която Аз ще му дам, той вовеки няма да ожаднее; но водата, която му дам, ще стане в него извор с вода, която..

публикувано на 02.06.24 в 08:00

Семейство куклени актьори на видинска сцена

Младото семейство Теодора Рашед и Никола Стоянов са гости в това издание на "Калейдоскоп". И двамата са актьори и двамата свързват към този момент професионалния си път с Държавен куклен театър Видин. Харесват града, обичат и детската публика. Създават своето семейство на базата на любовта си към кукления театър. Самите те все още носят в себе..

публикувано на 01.06.24 в 18:10

За събитията от календара на фондация "Подкрепа за реализация" през май

На 5 май отбелязахме един от най-светлите християнски празници - Великден. Преди това за посещаващите двата центъра за социална рехабилитация и интеграция към фондация "Подкрепа за реализация"- за деца и за пълнолетни, беше организирана беседа за смисъла на празника. Гостуваха младежи от селата Ружинци и Раковица, заедно със своите придружители..

публикувано на 31.05.24 в 17:25