Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Областния съвет на БСП във Видин с позиция срещу създаването на Инициативен комитет за председател на левицата

Искат сваляне на политическото доверие от Филип Попов

БСП Видин
Снимка: Радио ВИДИН

Категорично възмущение от организирания от народния представител Филип Попов Инициативен комитет в подкрепа на определен кандидат за председател на БСП изразиха членовете на Областния съвет на БСП - Видин на свое заседание, вчера.  Като причини за недоволството от Областния съвет изтъкват, че голяма част от участниците в ИК не са членове на БСП и са се явявали в различни формати на различни избори срещу кандидати на БСП, освен това щабът на ИК е в помещение, използвано за щаб на друга политическа сила. Посочва се също, че някои от включените в инициативния  комитет не са били напълно запознати със същността на мероприятието, както и че включването на председатели на общински съвети на БСП, опорочава равнопоставеността при провеждането на избора. Членовете на Областния съвет на БСП - Видин са констатирали пасивно отношение на Филип Попов в редица избори, както и в общата дейност в органи и организации, в които той членува. Представени са и примери за сговаряне с представители на други политически партии, срещу интересите на БСП, а отношението на депутата към общинската организация на БСП във Видин неглижирала труда на видинските социалисти.


На заседанието Областният съвет на БСП взе единодушно решение, каза за Радио Видин Димитър Велковпредседател на партийната структура:


"Настоява Националния съвет на БСП и  Общински съвет на БСП - Видин да предприемат конкретни мерки за партийно въздействие, включително и снемане на политическо доверие от Филип Попов. Настоява председателите на общински съвети да не вземат отношение в инициативни комитети, с оглед на запазване равнопоставеност и предпазване на организациите от вътрешно разделение. Настоява да не се допуска участие и вмешателство в изборния процес под каквато и да е форма на представители на други политически сили и хора, работили през годините срещу БСП, както и безпартийни такива."


Народният представител Филип Попов, когото също потърсихме, каза, че няма да коментира политическите напъни на председателя на Областния съвет на БСП Димитър Велков, както и на Михаил Миков. По думите му, позицията не изразява мнението на целия Областен съвет, защото голяма част от хората, които са се подписали за Инициативния комитет, са членове на Областния съвет като общински председатели на БСП в областта. Според Филип Попов, някои от тях не са присъствали на заседанието на Областния съвет вчера, а други са изразили отрицателно мнение. Той допълни още, че участва в Инициативен комитет в подкрепа на кандидат за председател, номиниран от видинската партийна организация. 

"Абсурдно е да се иска снемането на доверие за това, че подкрепям решението на видинската партийна организация", каза Филип Попов. Освен това такива Инициативни комитети според него има и на други места в страната, като например Враца и Ямбол. 

"Там също ли ще иска снемане на партийното доверие?", попита Попов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 25 септември 2024 година

Подписан е договор за аварийно укрепване на западния бастион на крепостта "Баба Вида"  във Видин. Общинският съвет във Видин прие декларация , с която настоява държавата и Министерството на регионалното развитие и благоустройството да вземат спешни мерки за завършване на ремонта на канализационната мрежа пред сградата на Районната..

публикувано на 25.09.24 в 18:00

Административен съд-Видин ще проведе Ден на отворени врати

Административен съд-Видин организира Ден на отворени врати в рамките на Международния ден на правото да знам, съобщават от съдебната институция. Събитието ще се проведе на 27 септември (петък) от 11.00 часа в сградата на съда на ул. „Цар Симеон Велики“ № 3 в града.  Тази година към инициативата ще се присъединят ученици от ППМГ „Екзарх Антим..

публикувано на 25.09.24 в 16:13
Снимката е илюстративна

Започна подмяна на уличното осветление в Монтана

В Монтана монтират нови енергоспестяващи улични лампи . Подмяната се осъществява по проект „Енергийно ефективни системи за улично осветление в град Монтана“. Срокът за изпълнение е средата на март следващата година. Основната цел на проекта е да се повиши енергийната ефективност, чрез технологично обновление и модернизиране на системата за..

публикувано на 25.09.24 в 15:59

Заседание на Общинския съвет ще се проведе в Лом

Редовно заседание на Общинския съвет ще се проведе утре, 26 септември, в Лом . Проектът за дневен ред включва девет точки, каза председателят на местния парламент Пенка Пенкова : "Имаме корекция за маломерни паралелки в средищно селско училище. Другите докладни са прогноза за бюджета за следващите години и другото е свързано с изтекли договори, в..

публикувано на 25.09.24 в 15:38

Местна инициативна група в Лом е приела проекти за над 12 милиона лева

Общо 90 проекта са подадени в Местната инициативна група (МИГ) Лом за над 12 300 000 лева в обявените 31 процедури. От тях 52-ма кандидати са подписали договор за финансиране за над 5 800 000 лева с четири оперативни програми. Това отчете днес Румяна Симеонова , изпълнителен директор на МИГ- Лом при откриването на 3-дневен тур за запознаване с дейността..

публикувано на 25.09.24 в 15:27

Археолозите разкриват нови находки в Рациария

Нови помещения от римската баня, някои фигури и костни материали са открити при археологическите разкопки в Рациария край село Арчар. Това показва, че античният град се е развивал много, каза ръководителят на екипа от археолози доц. д-р Здравко Димитров  от Националния археологически институт с музей при БАН .   Повече от месец се..

публикувано на 25.09.24 в 15:09
РЗИ-Враца

Четири са регистрираните случаи на COVID-19 във Врачанско за седмица

Четири случая на COVID-19 са регистрирани в област Враца миналата седмица, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Лекари предполагат, че пациентите с корона вирус са много повече, но няма точни данни за заболелите, защото тестването вече не е така масово. Според специалистите при новите варианти на вируса боледуването преминава много..

публикувано на 25.09.24 в 14:37