Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинчани решени да протестират до оставката на Борисов и Гешев

Снимка: Радио ВИДИН


За пореден път недоволни от управлението на страната граждани излязоха на протест във Видин. Рокадите в кабинета и министерските оставки не решават основните проблеми, каза Валери Сираков, който бе сред малцината протестиращи:

"Исканията са две- оставка на Бойко Борисов и оставка на главния прокурор. Те остават, видяхме, че Бойко Борисов сече и ръце, и крака, но ние не искаме това, искаме неговата глава...Силно се надявам на София, която сега е пълна с млади хора, които са дошли от чужбина. Ние сме тук, за да ги защитим- тях и тяхното бъдеще, и на нашите деца и внуци... ще протестираме, докато се изпълнят двете основни искания, двете оставки... Искаме този кабинет да се махне, искаме президентът да направи служебно правителство. Колкото и да е кратък животът на служебното правителство, то може да свърши много работа, стига да желае, стига да има политическа воля..." 

Заради малкия си брой, протестиращите останаха на площад "Бдинци". Очаква се парламентът днес да гласува промените в правителството "Борисов 3". 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Д-р Ивета Найденова остава директор на болницата във Видин

Д-р Ивета Найденова спечели конкурса на Министерството на здравеопазването за изпълнителен директор, представител на държавата в съвета на директорите, на видинската Многопрофилна болница за активно лечение "Св. Петка" . Тя беше единствен кандидат за поста и ще управлява лечебното заведение втори пореден мандат.  В същия конкурс бяха обявени още..

публикувано на 10.10.24 в 15:07

Застраховането и социалното осигуряване обсъждат на национален форум

Проблемите на застраховането, социалното и здравно осигуряване в България ще бъдат обсъдени на Националната научно-практическа конференция "Пазарни и извънпазарни системни предизвикателства пред застраховането и осигуряването – теория, практика, проблеми и решения" . Форумът се организира от катедра "Застраховане и социално дело" при Стопанска..

публикувано на 10.10.24 в 14:45

Районен съд-Видин проведе Ден на отворените врати

Днес в Съдебната палата в град Видин се проведе  Ден на отворените врати . Инициативата е ежегодна и се организира от Районен съд - Видин. Специални гости бяха учениците от 9-и "в" клас на ППМГ "Екзарх Антим I", заедно с техния преподавател Борислав Казашки . Милена Стоянова - председател на Районния съд, обясни повече за идеята на събитието:..

публикувано на 10.10.24 в 13:50

Ясна е програмата за духовния празник на Видин - Димитровден

Общината обяви програма за отбелязването на духовния празник на Видин   - Димитровден , 26 октомври. Проявите започват на 19 октомври и ще продължат до 27 октомври, включително.  Програмата включва: 19 – 20 октомври (събота – неделя) Бивше летище, с. Иново Национален шампионат по драг-рейсинг – четвърти кръг 20 октомври (неделя)..

публикувано на 10.10.24 в 11:35

Полицията разследва кражба на гориво от камион на Е-79 във Видинско

Неизвестен извършител е източил 320 литра дизелово гориво от резервоарите на тежкотоварен автомобил, съобщиха от полицията във Видин. Камионът е бил спрял за престой в близост до разклона за село Плешивец на главния път Е-79.  Криминалисти разследват случая.

публикувано на 10.10.24 в 11:29

Врачанин е задържан за 7 кражби от кутии за дарения

Жител на Враца е задържан за 7 кражби от кутии за дарения в града. Посегателствата са извършени в магазини и заведения  в периода от 20 юли до 1 октомври.  37-годишният мъж е криминално проявен и осъждан.  Той е задържан в Районното управление на Враца. 

публикувано на 10.10.24 в 11:22
Държавен архив-Монтана

Две изложби в Монтана ще отбележат Деня на архивиста

С откриването на две изложби в Монтана отбелязват Деня на архивиста.  10 октомври се отбелязва като Ден на архивиста. По този повод в Монтана ще бъдат открити днес две изложби. Ще бъде представена дигитална изложба „Георги Йорданов – първият директор на Държавен архив - Монтана. Живот и дело“. Поводът е 95 години от неговото рождение. Ще се открие..

публикувано на 10.10.24 в 10:50