Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В “Музикална зона” слушаме Демис Русос

 70-те години на миналия век са златния период за творчеството на Демис Русос- той изпълнява песни на седем различни езика и това допринася за международната му известност.

Песните му могат да се определят като класически шедьоври – една много чаровна музика, която влиза под кожата толкова лесно, достига до сърцето и бързо пленява въображението.

Демис Русос си отива от този свят в началото на 2015 година, но остава незабравим за всички, които са присъствали на негови концерти (в България гостуването му на "Златния Орфей" е легендарно).Защото Демис Русос е харизматичен и магнетичен и заслужава нашите аплодисменти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Какви са ползите от членството в Евросъюза за развитие на сектор "Строителство"

Всички държави членки на Европейския съюз имат полза от това да са част от единния пазар и да се справят заедно с общите предизвикателства, свързани с миграцията, тероризма и изменението на климата, както и от по-конкретни неща, като по-добра транспортна инфраструктура, модернизирани и цифровизирани обществени услуги и авангардно медицинско лечение...

публикувано на 09.05.24 в 14:32

Цветана Василева от Железна - за любовта към музиката и килимарството

Цветана Василева от чипровското село Железна гостува в "Думата имат старейшините". Тя е на 84-годишна възраст, пяла е повече от 50 години и спокойно може да се каже, че музиката е в кръвта ѝ. Дълго време е ръководила местната певческа група "Здравец", която има успехи на международни и национални фестивали. За жените във формацията казва, че са..

публикувано на 09.05.24 в 14:00

Доволни ли са видинчани от ремонтираното платно на булеварда в града

Ремонтираната отсечка на видинския булевард "Панония" във Видин поема част от трафика в града вече около две седмици. Хората до толкова бяха свикнали със затвореното пътно платно, че дни след дългоочакваното му отваряне някои водачи продължаваха да влизат в насрещното движение. Да припомним, ремонтът започна в началото на август 2023 г. и в края..

публикувано на 09.05.24 в 13:00

Неправителствена организация насърчава към обществена активност жени от Северозапада

Фондация "Жените в предприемачеството в България" организира  обучителна работилница в Монтана . Темата е "Гражданското общество и участието на жените в него" , а събитието ще се проведе от 13-и до 16 юни. Фокусът е към Северна и Северозападна България, защото по различни данни на Европейската комисия дамите не участват активно в..

публикувано на 09.05.24 в 10:08

В "Музикална зона" на 09 май 2024 слушаме Ане Софи фон Отер

Днес тя става на 69 г. Шведското мецосопрано има разнороден репертоар – песни, арии из опери и оратории, поп и рок песни. Освен участия в опери на Хендел, Монтеверди и Моцарт, Ане Софи фон Отер издава албуми с Елвис Костело, с кавъри на АББА и композиции от Бени Андершон и Бьорн Улвеус. Популярни са изпълненията и с шведския пианист Бенгт Форшбери..

публикувано на 09.05.24 в 09:00

Ансамбъл "Шевица" представя "В огледалото на водата" във Видин

"В огледалото на водата" ще се огледа в събота вечер публиката във Видин . Едноименният концерт-спектакъл на Представителен фолклорен ансамбъл "Шевица" ще бъде показан на сцената на Драматичния театър. Видин е поредният град, в който танцьорите и певиците гостуват в рамките на своето национално турне. То започва преди година, скоро след като..

публикувано на 08.05.24 в 16:30

Неизпълнен ремонт предизвиква недоволство сред живущите на улица "Константин и Фружин" във Видин

Видинската улица "Константин и Фружин" да бъде преименувана на "40 години надежда" . Предложение за това смятат да отправят до Община Видин живущите там и по този начин да изразят недоволството си от факта, че вече 40 години чакат да бъде извършен ремонт на улицата им, разкопана през 80-те години за изграждане на канализация на квартал "Бонония"...

публикувано на 08.05.24 в 15:00