Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Басейнът в Кула отваря в края на месец юли

2
Снимка: Христела Александрова

Лятото е в разгара си, все по-често децата и възрастните имат желание да се разхладят в горещите юлски дни.  От няколко години град Кула има прекрасно място за отдих, отмора и разхлаждане. За съжаление, басейнът в град Кула все още не работи - сигнализира Пенко Велков, жител на Кула

"Много хора го ползват, хубав е, направен е, но не се поддържа. Това дето се коси е добре, но вече сме края на юли месец и не е пуснат. Има проблеми с чистенето... хваща се котлен камък. Не знам слагат ли се препарати, но не е почистен..."

Басейнът ще отвори врати в края на тази седмица, обясни кметът на община Кула Владимир Владимиров:
"Причината да не започне досега е, че нямаше спасител. ...Иначе няма проблем, технически е изправен, закъсня курса на БЧК за водно спасяване. Едно момче, което завършва курса,  ще бъде назначено... Ще го пуснем в петък, така че за почивните дни ще работи... Не ни затруднява поддръжката, всички знаят какво е необходимо, препарати, РЗИ уведомяване и др... Ще се прави дезинфекция против Covid-19..."


Цената за посещението на басейна в Кула остава непроменена - за възрастни 3 лв, за деца - 1 лв. Почивният ден е понеделник.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Предизвикателствата при изграждането на система за възобновяема енергия до 30 kW

Въпреки че процедурата за производството на възобновяема енергия до 20 kW за собствено потребление е улеснена, има редица условия, които гражданите трябва да имат предвид при планирането. Процедурата за инсталации до 30 kW, също представлява интерес за еднофамилни, многофамилни сгради и малки обекти, особено с възможността за изкупуване на..

публикувано на 20.06.24 в 15:57

Врачанска двойка ще се венчае по стар български обичай

Млада двойка от Враца ще се венчае по стара българска традиция, пресъздавайки автентичната Северняшка сватба. Теодора Тодорова и Михаел Йорданов ще си кажат заветното "да" на 30 юни във Врачанския Балкан. Самата сватба ще е част от програмата на Националния фолклорен събор "Леденика" и ще се проведе в едноименната местност. Бъдещите младоженци са..

публикувано на 20.06.24 в 15:50

Група по колоездене е сформирана в училището в село Ковачица

Група по колоездене е сформирана в Основно училище "Св. св. Кирил и Методий" в село Ковачица , община Лом. Огнян Владимиров е ръководител на групата, учител по физическо възпитание и информационни технологии.  Групата по интереси се казва "Колоездене за бъдещето" и се реализира в периода от февруари до средата на юни.  "В групата по списък..

публикувано на 20.06.24 в 15:45

Нови патрулки срещу нарушителите на пътя в Северозапада

Нови полицейски автомобили влизат в борбата срещу пътните нарушители у нас. Някои от патрулките вече са на терен в областите от Северозапада - Видин, Враца и Монтана, други предстои да бъдат доставени. Автомобилите са закупени със средства от фонда за пътна безопасност към МВР. Някои са оборудвани с ПОС терминали, което позволява на..

публикувано на 20.06.24 в 14:00

Изкуството на Яна: Страстта, която оживява в ръчно рисувани изделия

Наскоро ви разказахме за едно семейство, което прави най-различни ръчно изработени изделия. Срещнахме ви с Диана Минкова , която изработва шевици, които вкарва като елемент в различни накити и не само, но на нейния щанд могат да се открият и творбите на нейната по-голяма дъщеря Яна, която всъщност е човекът, който подтиква майка си, по-малката..

публикувано на 20.06.24 в 12:00

Деца подариха кукерски маски на читалището в Горни Вадин

Кукерски маски, изработени от учениците от VI-и "б" клас от ОУ "Христо Ботев" в Козлодуй, получи като дарение читалището във врачанското село Горни Вадин. Това е поредното дарение за културната институция, каза за Радио ВИДИН секретар-библиотекарят Мая Димитрова . Тя   допълни, че с получените изработки на децата обогатяват и допълват..

публикувано на 20.06.24 в 10:30

В "Музикална зона" на 20 юни 2024 слушаме "Андрюс систърс"

Те са три сестри от Минесота – Лавърн, Максийн и Пати. Вокалното трио е създаено през 30-те години на миналото столетие, като първоначално стилът му е повлиян от диксиленда, но най-голяма популярност придобива в суинг ерата и буги – вуги епохата. Тригласът на сестрите "Андрюс" се превръща в тяхна запазена марка за поколения наред - многократно..

публикувано на 20.06.24 в 09:00