Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отпуснаха допълнителни средства за ремонти във Врачанско

Снимка: Радио Видин

852 хил. лева са отпуснати на област Враца за извършване на дейности за намаляване на риска от бедствия, възстановяване на разходи за проведени спасителни и неотложни работи при овладяване на бедствени положения и за възстановяване на инфраструктурни обекти, съобщават от пресцентъра на Областна администрация. Средствата са отпуснати с Постановление на Министерски съвет.


Трансферът по бюджета на община Враца е в общ размер на 151 604 лвС отпуснатите средства се предвижда укрепване и корекция на р. Лиляшка - с. Лиляче с цел подобряване проводимостта при средни и високи води, за външен и вътрешен ремонт на жилищна сграда на ул. "Цвета Кръстенякова", гр. Враца, както и за частичен ремонт на покрив на жилищна сграда на същата улица. Двете частни сгради пострадаха при извънредна ситуация след бурен вятър през май тази година, когато падналата покривната конструкция на Военното окръжие причини сериозни материални щети. 


140 600 лв. са средствата по бюджета на община Козлодуй за възстановяване покривните конструкции на сградата на детска градина "Първи юни" в с. Бутан и на сградата на "Детска млечна кухня" в гр. Козлодуй. 


Трансфер в размер на 299 163 лв. е постановен по бюджета на община Оряхово за аварийно-възстановителни работи на църквата "Св. Богородица", гр. Оряхово. В Постановлението на Министерски съвет са отпуснати средства в размер на 151 611 лв. по бюджета на община Роман за възстановителни работи на сградата и оградата на музей "Ханчето" ("Васил Левски"), с. Курново. Със средства в размер на 109 351 лв. от Държавния бюджет чрез Министерство на културата ще бъде възстановена покривната конструкция на Професионална гимназия по каменообработване, с. Кунино в община Роман.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Полицията във Враца задържа шофьор с над 3 промила алкохол

Късно снощи в града под Околчица униформени спрели за проверка лек автомобил, управляван от 35-годишен местен жител. Шофьорът е бил тестван за употреба на алкохол. Дрегерът отчел 3.16 промила в издишания от него въздух. Това се равнява на повече от литър и половина погълнат концентрат. Служителите на реда съставили акт на нарушителя по Закона..

публикувано на 06.10.24 в 13:05

Във Винарово искат да изградят еко пътека

Да се направи еко пътека, която да свърже трите емблематични чешми край село Винарово, това предлага бившият кмет Гинко Петров, а идеята му се  подкрепя от селската общност :  "Тази наша идея не изисква много средства, за да се осъществи, изисква повече доброволен  труд от млади и стари. Еко пътеката ще тръгва от горната чешма и ще продължи до..

публикувано на 06.10.24 в 12:10

За рожден ден - подарък и прекопаване на градината

 Учениците, възпитаниците и приятелите  на известния треньор по лека атлетика Георги Митев от Мездра отдават своето уважение и почит към него като всяка година  го поздравяват за рождения му ден. Тази година също. Георги Митев е легенда в българската лека атлетика, доайен  на атлетиката в Мездра като треньор, основател на СК „Атлет” , има..

публикувано на 06.10.24 в 11:10

Заниманията по йога започват във Видин

Стартират заниманията по йога за деца и възрастни в  Център за творческо и личностно развитие "Свободата да съм" в град Видин, казва Ралица Димитрова, йога - преподавател : "Групите, които имаме сега за деца от 4 до 12 години, Йога -златна възраст 55 +, за всички хора със слаба подвижност в зряла възраст. Имаме и редовна група за всички..

публикувано на 06.10.24 в 10:25

Стартират номинациите за „Лекар на годината" във Враца

Началникът на кардиологичното отделение на врачанската МБАЛ „Христо Ботев" д-р Ирена Мраморенска е номинирана за „Лекар на годината", съобщиха от РК на БЛС. Съпругата на известния офтамолог д-р Иво Ралчовски е номинирана на областно ниво в категория „Най-заслужил лекар от Районна колегия", уточняват от съсловната организация. Призът на доктор..

публикувано на 06.10.24 в 09:00

Големите търговски вериги са готови за еврото

В значителна степен големите търговски вериги са готови за въвеждане на еврото, отчетоха от Сдружението за модерна търговия , което обединява 750 обекта за продажба на хранителни и битови стоки в цялата страна. Пред журналисти във Враца от сдружението прогнозираха, че след обявяване на евентуална дата за приемане на страната ни в еврозоната, за веригите..

публикувано на 05.10.24 в 16:36

Гимназията по туризъм във Видин беше домакин на гости от Румъния

Международна среща, посветена на Европейския ден на езиците -26 септември, и Международния ден на учителя - 5 октомври, се проведе във Видин . Домакин е Професионалната гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев", а нейни гости са преподаватели и ученици от Дробета-Турну Северин, Румъния. Във видинската гимназия в момента се изучават руски, френски и..

публикувано на 05.10.24 в 14:59