Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За хулиганство е задържан 16-годишният нападател на възрастен мъж във Видин

Снимка: Радио Видин

Задържаното за безпричинна агресия 16-годишно момче, което снощи, около 20 часа, нападна в гръб възрастен човек на централна улица във Видин, не е имало криминални прояви и до момента не е било известно на полицията. Това заяви директорът на полицията старши комисар Петър Коцин:

"Още сме в самото начало на проверката, материалите ще бъдат докладвани на Районна прокуратура до края на деня, за да се прецени как ще се процедира. Това което знаем към момента е, че е провокиран от човека, който е жертва на неговото деяние. Той, заедно с няколко момчета са седели в парка на пейка, въпросния мъж е минал подгонил ги е, напсувал ги е и това го е провокирало, макар че това по никакъв начин не го оправдава... Официален сигнал при нас и до момента няма. Към момента самоличността на пострадалия е установена, като чисто физически той все още не е установен, тъй като най-вероятно е бездомник и ще трябва да го търсим, без да знаем адрес, близки и къде да може да го намерим."



Пострадалият човек е 58- годишният Васко Георгиев, научи Радио Видин. Той не знае, че полицията го издирва и обясни, че не е провокирал младежите, не ги познава лично и снощи не е разговарял с тях:

"Няколко момчета там, 5 - 6 човека. Не ги познавам лично. Имаше други случаи, с други хора правиха така. Не съм потърсил помощ. Това е до възпитание. Ако трябва, ще мина през полицията да свидетелствам. Искам, естествено, да не правят така с хората, просто е грозно това“.

Васко Георгиев допълни, че не е пострадал вследствие на падането. Той е без дом и без работа.


В Професионалната гимназия по туризъм, в която учи десетокласникът, казват, че до сега не е проявявал агресия.


 „В никакъв случай не оправдаваме такава постъпка. Неприятно сме изненадани, че този ученик е направил това нещо, тъй като той има склонността да бъде вербално невъздържан… По-скоро го отдавам това, и така, коментирайки с неговите връстници, че по-скоро това е някакъв стремеж да се покаже, избиване на някакви младежки комплекси"-каза Евлогия Манджукова, директор на Професионална гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев" 

След инцидента, който стана популярен в социалната мрежа, в училището вече са разговарят с учениците.


"Ще продължи да се работи, за да се преодолее тази криза във връзка с инцидента. Все пак много от учениците са и негови приятели. Ще вървим в посока да не се извърши повторно такова деяние от въпросния ученик-" съобщи педагогическият съветник Мария Петкова.

От Апелативна прокуратура- София съобщиха, че под наблюдението на Районна прокуратура – Видин вече се води разследване на хулиганската проява на центъра на Видин. Сезиран е отдел "Закрила на детето" към Дирекция "Социално подпомагане" във Видин.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Град Видин

Снимката на 5 юли 2024 година

Уличното осветление във Видин, Белоградчик и Ружинци ще бъде модернизирано. Трите общини са с одобрени проекти за енергийно ефективни системи, съобщават от Областния информационен център в крайдунавския град. Проектът на Община Видин е на стойност почти 2 милиона лева, Община Ружинци ще реализира подобрения, възлизащи на над 1 милион лева, докато..

публикувано на 05.07.24 в 18:05

В Монтана кацна въздушна линейка

Хеликоптерът за спешна медицинска помощ по въздуха направи първо кацане на площадката на болницата в Монтана. Полетът е тестов. В Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Стамен Илиев" бе тествана новоизградената хеликоптерна площадка. „Въздушната линейка" направи тестов полет от София до Монтана, за да бъде проиграна ситуацията. Площадката се..

публикувано на 05.07.24 в 18:02

Обвиняем за домашно насилие в Монтанско отива на съд

Районна прокуратура - Монтана предаде на съд обвиняем за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие и причиняване на телесни повреди. 56-годишен мъж е нападнал съпругата си през ноември миналата година в село Якимово , въпреки действащата ограничителна заповед. От изготвени съдебномедицински експертизи става ясно, че обвиняемият е причинил..

публикувано на 05.07.24 в 16:57

Деца участваха в арт работилница в Мездра

Арт работилница се проведе в рамките на инициативата "Забавно лято в библиотеката" в Мездра . Заниманието беше посветено на домашните любимци, след като в понеделник беше представена детската книга на Станка Пенчева "Мили бате!... Писма на един дакел". Проявата започна с решаването на кръстословица, която включваше въпроси за различните породи..

публикувано на 05.07.24 в 16:19

С "Вълшебната флейта" продължават Летните музикални празници във Видин

Операта  "Вълшебната флейта"  от Моцарт ще бъде представена днес, 5 юли, в рамките на Летните музикални празници , които бяха открити вчера в града. Диригент ще бъде  проф. Григор Паликаров .  "Съставът, който ще я изпълни, от млади хора, всичките работили с проф. Нинова, е на едно прекрасно, европейско ниво и този шедьовър на Моцарт, тази..

публикувано на 05.07.24 в 15:46

Кметът на Малорад влезе в ареста заради наркотици

Кметът на врачанското село Малорад Иво Иванов е дал положителна проба за кокаин на теста за наркотици, който му бил направен при рутинна проверка на пътя. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов :  "Отнет е автомобилът. Лицето е задържано. характерно е, че той е поискал и е дал кръвна проба. Ще изчакаме и резултатите на кръвната проба."..

публикувано на 05.07.24 в 14:46

Археологическият комплекс в Мездра празнува рожден ден

Археологическият комплекс "Калето" в Мездра тържествено ще отбележи своята 11-годишнина днес, 5 юли.  В програмата са предвидени разнообразни артистични изненади , каза управителят на комплекса Павел Петров. "Калето" в Мездра става на 11 години и сме приготвили куп артистични изненади, поднесени по специален начин в подножието на 7000 години..

публикувано на 05.07.24 в 13:00